pa fap 13ka vise truje od duje pa sto cemo sad....
Printable View
pa fap 13ka vise truje od duje pa sto cemo sad....
Balkanski VW vjernici nisu pogođeni ovim fukarlukom njemačkog giganta, naprotiv, ovo će im biti dodatni stumulans za svetkovanje golfara i passata.
Vidi, ako cemo realno - to se kod nas lako zavrsava.
1.Povedes auto kod popa da ga osvesta.
2. Narezes cd za u kola od Mitra Mirica - Ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine
3. Tvoja ljubav prema VW samo raste
Dostina su to radili (imaju i slike na net).
Cu pogodjeni,ocekujem osnivanje neke regionalne VW-NVO,koja bi zbog nastale situacije,a sve u cilju pomoci USA,zahtijevala export tih auta ovamo.
@.:. Plus jedan cd za retrovizor, moze izgreban, dobar je za radara!
Ljudi, ja cu mozda po prvi put razmisliti da kupim VW ili AUDI. Bice sada da se prodaju za realne pare, tj onoliko koliko vrijede :)
Vw варао и у Европи. Скроз су га угасили
Sent from my HTC One_M8
Oće li moći da se žale kupci kod nas?
Odje ce mu cijena skociti!
ja cu ga istog trena kupit VW i trajno ugasit katalizator ili dpf filter za 50e koliko se reklamijaju po internetu....
Ah ovih dusebriznika!
Poslato sa Garret turbine.
Lik iz VW Fox kaze da nisu selovali nijedan VW u zadnjih 4 dana.
Ubijaju ih.
Do 2005-e, 2006-e, Audi je u USA imao los imidz zbog Audija 5000 i problema sa mjenjacem.
Onda, do 2000 i neke, dizeli u USA su bili nepozeljni, zbog emisija, zbog toga sto su bili mrtvi, skupi...i onda su poceli sa prodajom i ameri su bili zadovoljni, ali opet koses. Ovaj dieselgate je kraj za dizele u USA.
http://www.reuters.com/video/2015/09...eoId=365712302
Milis li da samo Vw vara na ovim testovima? Ili inace na bilo kakvim testovima u auto industriji? Svi to rade, i siguran sam da rade kako za Us trziste tako i za Evropu, Aziju i bilo dje drugo . Americka autoindustrija trpi vec godinama zbog evropskih i aziskih brendova koji uzimaju dobar dio kolaca, i planski obara rejting tim brendovima kako bi zastitila koliko je moguce svoje proizvodjace i povratila kupce na stari izbor trskasa sa velikim benzincima. Skoro su to uradili Toyoti igrajuci na kartu sigurnosti njihovih vozila, sad Vw grupacija trpi posle par godina ekstremnog marketing na Us trzistu iz kojeg su ameri izvukli profit, a vw tek poceo da gleda rezultate ulozenog novca. Ko li je sledeci?
Znas kako, u USA su raskrinkani sam ovi. Otkrili su ih prosle godine a VW je rekao da EPA ima pogresan uredjaj za mjerenje. I onda su imali opoziv. I pazi sto su napravili, fleshovali su ECU a rezultat toga je pad snage za 15-20 KS i povecana potrosnja za 4-5 MPG.
Velika vecina ostalih nema potrebe da vara zato sto koriste ad blue/urea-u i nemaju frke.
Logicno pitanje - zasto vw nije ubacio adblue nego je flashovao ecu?
Relativizacije, "svi to rade" ne piju previse vodu u ovom sluchaju. Generalno, naravno da se svi dovijaju da prodju sto "jeftinije" i da "varaju". Ali za ovako nesto ko sprechava bilo koga, a tek sad u ovoj situaciji VW, da uzme bilo chije auto i pokaze kako "i ovi drugi to rade"?!
No ako ima jos ko da se bavi ovakvim ili slichnim finim rabotama, znace se brzih dana. Vjerujem da su provjere do zadnjeg sharafa, svih proizvodjacha bez izuzetka, u toku.
ECU su fleshovali kada je dosla voda blizu poda, kada su vidjeli sto im prijeti ako se otkriju detalji.
Adblue nisu mogli dodati sad, zato sto sistem nije kompatibilan. To su trebali u pocetku. Sad je kasno. Sad su najebali. Najebao je citavi koncertn VW-a, i sa benzincima i sa dizlima kao i ostali proizvodjaci sa dizel motorima. Evo Merc je izjavio da ditchuju dizele za hibride.
11 miliona jedinica, da, ali bez ulaganja u novu tehniku uspjeli su varati sve. Odatle se vidi koliko ta kompanija brine o prirodi i drugim stvarima.
Nijesam detaljno pratio, od kad vw proizvodi auta, gdje je standard AdBlue?
"Prevara počela 2008. godine
Sve je počelo još 2008. kada su u Sjedinjenim Državama uvedene strožije kontrole i standardi za izduvne gasove. Većina automobila morala je imati ugrađen sistem koji se često naziva AdBlue a koji osigurava da štetne tvari ne budu kroz izduvni sistem izbačene u zrak.
VW je tvrdio da visoke zahtjeve može postići i bez ovog sistema.
Prvi koji su shvatili da nešto nije uredu ustvari su članovi Međunarodnog vijeća za čisti transport i osoblje West Virginia Universityja. Oni su testirali nekoliko VW modela i uočili da u realnim uvjetima, odnosno na cesti, automobili ispuštaju između 15 i 35 puta više štetnih tvari nego što se to može uočiti na testovima.
Sve su prijavili američkim vlastima 2014. koje su rezultate predočile predstavnicima VW.
Iz VW su tvrdili da je studija manjkava i da na količinu štetnih stvari utječe više faktora. Ipak, VW je pristao da dobrovoljno u decembru 2014. s tržišta povuče oko 500.000 automobila.
Američke vlasti nastavljaju vršiti kontrolu i konačno otkrivaju veliku prevaru."
Za sve VW vjernike, evo ko su vam krvnici(čak su i studenti učestvovali u otkrivanju VW fukarluka)
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.ph...nav_id=1043667
:D
A tek da vidis skalameriju uz pomoc koje su to otkrili...
Vjerovatno se za doticne motore navodi euro 5 ili 6 standard. Da li se ta auta mogu uvoziti u CG jer je pitanje da li zadovoljavaju euro 3 :-)
Nije to (samo) briga o prirodi, vec o nama samima. Treba i sjutra da se zivi.
A ovi sto ih nije narochito briga za to, (sto je prilichno za kakvu studiju glave, jer to je ka' da vele, boli me K za rodjeno dijete..), vec je bitnije pristedjet 5 eura, mozda da povedu famelje na nekakvu prometniju raskrsnicu, posade ih nedje na lijepo mjesto da ih ne udari ko, ali da mogu sto bolje one arije da se nadisu i prochiste pluca, posebno kad prodje kakav cumuras.
naravno da je tako....evo mnogo hobista i sl. u SAD kupi programer neki i skine kat i dpf i jos mu doda bar stage1
pa naravno da ce da vrse provere i sl,toga ima po evropi stane kombi sa opremom vecinom njemci i cekaju koju zrtvu i zabode mu proveru izduvnih gasova...
pa cak i skutere smijesne postavi na valjke i gleda jel mu povecao snagu i brzinu,to vecinom omladina radi....
daj boze da ovi u CG malo vise posvete paznje na izduvne gasove i skupstina donese uredbu da svaki auto treba da ima postavljen CAT ili u mnogim slucajima DPF
posle ce i masinski fakultet dobiti finansije da moze i studente pogurati u istrazivanje i buduce projekte....
mada i ja bi imao koristi jer i sam servisiram auta i sl.
Ja sad bas mrzim vozace Volkshitwagena kad ih vidim kroz grad. Pa ne bih vozio te krame nema sile.
Jel audi potkačen na ovim testovima tj otkrivenoj prevari?
Covek bi pomislio da si rodjen juce. Pa koga od njih briga za prirodu, za zivot, za buducnost?! Sve je samo jedna trka da se napravi sto veci profit jer ce nam pare (papir) zivot dati znas.
Svijet je odavno posao po kurcu , ovo je jedan lagani primjer, ne znam sto su svi zapjenili, trenutno se jos veci horori desavaju u svijetu pa nista, no eto, VW je u pitanju pa se mora osuti paljba, i treba, samo se ne treba cuditi toliko da je njih briga za sve osim za profit. Poenta svijeta je $.
Licno, volio bih da propadnu potpuno :barbershop_quartet_
Nakon otkrića da je Folksvagen varao na testovima emisija štetnih gasova na svojim dizel automobilima, ponovo je aktuelna parodija na reklamu za Folksvagen od pre četiri godine.
Parodiju je napravio "Grinpis", a sada je ona ponovo objavljena uz poruku "upozorili smo vas pre četiri godine", aludirajući na skandal sa emisijom štetnih gasova
http://m.youtube.com/watch?v=uQBE2OQRt2I
Jedan od primjera je skoro pa prestanak proizvodnje atmosferskih motora iz razloga što je turbo motorima lakše manipulisati, imaju manju zapreminu, pa onda lakše možeš da ubijediš ljude da manje troše i zagađuju, a dokazano je da kraće traju i nose sa sobom komplikovanije propratne sisteme. No, kako mi motori nisu struka, pozivam nekog da kaže koje su mane ovog trenda u poslednjih nekoliko godina.
Malo smo nervozni a?
Xaxa,kako si Fabio? Esi mi dobar?