Vakcinacija vakcinom protiv HPVa počinje prvi put kdo nas ove godine, a sama vakcina je neko vrijeme u upotrebi. Ima zemalja koje vakcinišu i dječake jer i oni mogu da obole od bolesti koje su u vezi s HPVom (karcinom penisa postoji i makar kod 20 posto oboljelih je u vezi s HPVom, takođe karcinom anusa je dijelom uzrokovan HPVom) a i sem toga, mogu da zaraze osobe ženskog pola. No dobro je da makar počinjemo s vakcinacijom djevojčica jer je ova vakcina dokazano efikasna u sprečavanju karcinoma iako kako si lijepo primijetila, nivo znanja o polno-prenosivim bolestima kod nas nije na zavidnom nivou tako da će vjervatno nažalost trebati više godina da neke stvari dođu na svoje.
@starwalker
Znam da gubim vrijeme odgovarajući tebi kao
osobi, odgovaram tebi zbog uloge koju imaš na forumu i samim tim smatram da bi trebalo da imaš više odgovornosti kad iznosiš neke stvari jer evidentno širiš zablude a sve pod krinkom navodnog otvorenog uma i kritičnosti prema svemu i svačemu. Ili misliš da dijeljenje slike na kojima su navodno prikazani kovčezi djece umrle od covid vakcine doprinosi dosezanju istine u svemu ovom haosu?
I naravno hvala što me
suptilno upozoravaš da će doći vrijeme kad ću biti na optuženičkoj klupi na suđenju organizovanom od strane antivaksera. Odnosno, nadam se da ćete imati toliko milosti da mi nećete presuditi prije samog suđenja. ;) (Nije mi jasan dio o osobama razočaranim u vakcinu koji će imati hladne ekstremitete, znači li da ću biti gonjen i od strane zombija ili šta?)
Zanimljivo kako vam smeta kad se ivermectin označi kao horse dewormer ali s druge strane kao mantru ponavljate da su vakcine
eksperimentalne. Zanimljivo takođe kad ističete da su podaci o smrtnim slučajevima zbog COVIDa prenaduvani a s druge strane se kunete u VAERS i još tvrdite da su podaci odatle nepotpuni. Zanimljivo kako ste stava da je čitava, makar zvanična, medicinska zajednica upregnuta da se obesmisli neki lijek ili sredstvo (bilo to hidroksihlorokin, vit D, ivermektin), a s druge strane u tim istim časopisima naletite na pisanja koja vam odgovaraju.
Da bacimo pogled na ovaj eye-opening članak
Innate Immune Suppression by SARS-CoV-2 mRNA Vaccinations: The role of G-quadruplexes, exosomes and microRNAs. Dozvoliću sebi da kažem da zasigurno niko s foruma ne zna o čemu se zaboga tu govori sem da se u članku kaže da vakcine ne valjaju ali možemo da makar vidimo ko govori, ponekad je i to bitno. Dakle da vidimo ko su autori članka koji je čitavu imunologiju bacio na koljena:
1. Stephanie Seneff: ima master iz biofizike i doktorat iz oblasti elektro-inženjerstva i kompjuterskih nauka. Primarno polje interesovanja su joj algoritmi za razumijevanje jezika, interakcija čovjek-kompjuter. No gospođa je skrenula i u vode alternativne medicine, te se tako zalaže za obustavu primjene lijekova koji snižavaju holesterol kod osoba kojima je on potreban u prevenciji srčanog udara. Interesuje se i za uzroke autizma, GMO i sl. Igrom slučaja dobar prijatelj s poznatim otvaračima očiju, čuš mene aktivakserima:
https://i.ibb.co/gS9s7tL/jss.png
Krajnje iznenađujuće, zar ne.
2. Greg Nigh: naturopatski onkolog?! Završio fakultet prirodne medicine. Ovo neki kolega Miroljuba Petrovića.
3. Anthony M. Kyriakopoulos: on srećom ima prihvatljivo obrazovanje, završio je studije kliničke mikrobiologije. Ima i radove, doduše uglavnom iz devedesetih godina prošlog vijeka i uglavnom o temama koje nemaju baš dodirnih tačaka s ovom, ali ajde. Radi u laboratoriji koja se bavi istraživanjem sastojaka uglavnom iz domena kozmetologije. It aint much but it's an honest work.
4. Peter A McCullough: e on ima najjači medicinski background, to bez sumnje. Imao je u ovoj pandemiji i zanimljive opservacije takođe:jednom zaražen, zauvijek zaštićen; nema asimptomatskog širenja bolesti; vakcine su ubile desetine hiljada ljudi (a kako vidimo iz gore članka, tek će stotine hiljada da stradaju), pandemija je planirana zbog nasilne masovne vakcinacije. Skrećem s teme, nego me zanima spada li FOX News u MSM? Pošto dr Petar tamo često gostuje. Naravno, dr Petar blisko i često sarađuje s Robertom F Kenedijem i ostalim
pro-disease osobama.
Ne znam za vas, ali što se tiče članka, za mene nisu potrebni nikakvi komentari istog od strane recimo imunologa, virusologa i sl, mene su same reference ovih autora ubijedile da oni znaju šta pišu i da apsolutno, ni pod tačkom razno, ma ni za hiljadu godina (ma ni tad) nisu recimo pristrasni (da ne spominjem nekvalifikovani) i ne pišu na ovaj način jer to možda odgovara interesnim grupama kojima pripadaju. :))