Kako apsolutni kad kazes "u tom vremenu" Kakav je to apsolut koji je prolazan podlozan vremenu, uslovima....
Printable View
Kako apsolutni kad kazes "u tom vremenu" Kakav je to apsolut koji je prolazan podlozan vremenu, uslovima....
Buahahahahaha, ti to sam sebe prozivaš neznalicom
pošto si napisao da samo neznalice mogu da kažu da je imala 14-15 god.
PONAVLJAM TVOJE RIJEČI:
ti si ovdje rekao da je imala 19 godina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UPS!! malo si se zanio moj Sinane ne vodeći računa o onome šta si napisao u predhodnom postu
A TO BIRKOLENJE KOJE ĆEŠ AJETE PRIZNATI(KOJI TI ODGOVARAJU) A KOJE NEĆEŠ JE DRUGA PRIČA
NE MOŽEŠ DA ISKOPAŠ MJESTO GDJE PIŠE MUHAMED VELIKI NEPOGREŠIV PROROK BOŽIJI I DA ZAOBIĐEŠ MUHAMED NEKROFIL,PEDOFIL,BONDAGE/SADISTA
NE MOŽE TAKO ILI SU TVOJE SVETE KNJIGE TAČNE ILI SVE ZAJEDNO MOŽE U KOŠ
ajde da uzmemo da je pedofilija u to vrijeme bila normalna
ročitao sam izjavu nekog Američkog hodže "old enough to bleed old enough to breed" (Kreten, ali bar zna da rimuje)
ALI NEKROFILIJA NI U KOM SLUČAJU,NI U KOM VREMENU,NI KOD JEDNE VRSTE(PA NI JEDNOĆELIJSKE)!!!!!!!!!!!!!!
Dawude , zaboravio na tebe , ti znas odgovor.
Ako bog stvorio covjeka (po vjernicima) i instalirao mu jezik (ne znam koji) onda bi svi mi cijelo covjecanstvo bi trebalo komunicirati pomocu jednog jedinog jezika, nego je u svijetu stotine i stotine jezika.???!!! (Objasnite vjernici znastvenici). Postavlja se pitanje sta je bio Adam ili Adem ili.... sta sve drugo, sta je bio bijelac , crnac, zut , crven ???!!! Ovi kazu da je bio bijelac (jer im godi), znaci crnci, kinezi nisu odavde ako je tako!!! Znaci oni su van bozijeg domasaja, ljudi pustite iluzije i vratite se realnosti.
I pouči On Adema nazivima svih stvari,... (el-Bekare, 31.)
u Kuranu se spominje, kako je Allah podučio Adema a.s. Nazivima, to jeste jeziku. Taj jezik kao fenomen je kasnije odredio čovjekovu suštinu. Prema jednoj od definicija, čovjek je „životinja koja govori“, bit ljudskoga govora dijeli ga od ostalih živih stvorova. I Bog, kod Kojeg je jedan od osnovnih Atributa i Kelām (Govor), samo Njemu svojstven, objavljuje se i kroz govor kojeg poznaju ljudi. Tako su ljudima, kroz jezik, dostavljene i sve četiri velike objavljenje Kitāba(Knjige), Riječ Božija. Da li osnove jezikā proizlaze iz Božije instrukcije ili su ljudi sami utvrdili i definisali jezik? Koje su to stvari kojima je Allah, Uzvišeni, podučio našeg praoca Adema? U komentarima Kur’ana (tefsīrima) pronalazimo različita tumačenja. Prema onim izvanjskim od Jevreja i hrišćana, to su bile stvari iz našeg svakodnevnog okruženja, dok se prema onim unutarnjim iz hadisa Božijeg poslanika Muhameda a.s., radije smjera na nazive meleka i Božanska Imena. No kojim jezikom je govorio prvi čovjek? Ako Adem, a.s., jeste prvi čovjek, onda je i jezik bio samo jedan. Kako je došlo do nastanka toliko različitih jezika? Izvjesno je kako su Božiji poslanici živjeli u različitim epohama i na različitim mjestima, pa tako su i govorili različitim jezicima, tim više ako znamo kako je svaki narod imao svoga vjerovjesnika. Da li je po tome uopšte moguće govoriti o svetim i nesvetim jezicima? Ustvari, da li neki jezik uopšte može biti svet, ili je prikladnije upotrijebiti izraz mubārek (blagoslovljeni)? Za mnoge Božije poslanike može se sa sigurnošću pretpostaviti da su bili poliglote, koji su govorili više jezika, pored svoga maternjeg. To možemo pretpostaviti npr. za Ibrahima, Jusufa, Musa’a, i druge poslanike,alejhimusselam. Sporednih i manjih jezičkih familija ima 95. Za nas, ovdje, posebno značajni jesu jezici Bliskog istoka, iz prostog razloga što je na tom području djelovala većina Božijih poslanika spomenutih u Kur’anu, prostoru najstarijih svjetskih civilizacija. Stoga u jezičkoj familiji toga prostora treba tražiti prvi jezik sa kojim je čovječanstvo govorilo...Okosnicu te afro-azijske familije jezika čine semitsko-hamitski jezici, gdje se za semitske narode uzima da vuku porijeklo od Nuhova, a.s., sina Sama. Danas jedini živi semitski jezici jesu arapski (južni semitski) i hebrejski (zapadni semitski), te donekle aramejski (neoaramejski) i sirski (neosirski) koji se svode na nekoliko izolovanih jezičkih otočića. Što se tiče drugog pitanja... Čovjek je po svetim knjigama stvoren od zemlje a postoji bijela, žuta, crna i crvena boja zemlje- što znači da postoje i takve vrste ljudi, kao i međuvrste. Uostalom nije ni bitno koje je boje bio Adam kada se zna da klimatski faktori na duže staze određuju ljudski ten...Arapski sociolog i polihistor Ibn Khaldun također se priklanjao okolinskom determinizmu. U svojem djelu Muqaddimah (1377.) objasnio je da crna koža nastaje zbog vruće klime subsaharske Afrike a ne zbog njezina porijekla...
ne govorim samo o tome sto ovdje pise... iznositi misljenje je jedna stvar, a ubjedjivanje da su pripadnici druge vjere u zabludi, tj, da bog u kojeg oni vjeruju ne postoji je druga stvar... a kako bi bilo da tebe stalno neko crnjaci o tome u koga vjerujes..
pusti covjeka neka misli kako hoce, ocigledno ima razlog da vjeriju u svog boga i ako zna to sto mu vi pricate... aooo
Nisam baš tolika budala da sve znam...:confused: https://forum.cdm.me/images/icons/icon13.gifAli pored butine imaju veliki mišić...https://forum.cdm.me/images/icons/icon12.gifhttps://forum.cdm.me/images/icons/icon13.gif
Zbilja ovaj Dawud ima pokvarenu mastu, a svi znaju da su crnci odlicni trkaci, a slabi u plivanju :)
Jes jes, a i ljubomoran je isto, vidji mu thumbs down kad pominje misic pored butine ;)
Valja li se bit ljubomoran dawude, ne, pa zasto jesi?
razlika je zapravo u većini mišića a na samo u butini
mišićna vlakna kod crnaca u centralnoj i južnoj africi su upletena efikasnije nekgo kod ostalih rasa i zato su najbolji usportovima koji zahtjevaju izdržljivost(Maraton)
Plus zapadnoafrički crnci plus ovog efikasnijeg uplitanja mišićnih vlakana imaju masivnije mišiće i zato su tako dobri u svim sportovima gdje je potrebna snaga,brzina i sve ostalo (tj. u svim sportovima koji ih interesuju).
http://www.newstatesman.com/200009180009
http://wiki.answers.com/Q/Why_is_the...om_other_races
to je glavni razlog zbog kojeg su crnci najbolje Atlete
sve u svemu fizički gledano Crnci su superiorna rasa
Crna Arijevci
što se plivanja tiče Američki Crnci se na bave time iz prostog razloga što su uglavnom siromašni i idu na sportove koji su jeftiniji za treniranje,koji su bolje plaćeni,zahvaljujući kojima ih im daju dobre ocjene u školama i sa kojima profesionalnu karijeru mogu početi mlađi.
A što se Afričkih Crnaca tiče ne plivaju zbog onoga animalnog u sebi INSTIKTA ZA PREŽIVLJAVANJE dosta je zajebano plivati u Africi gdje svaka lokva sadrži nešto smrtonosno
I oko afrike plivaju ajkule
nama ostaje samo zimski sportovi,streljaštvo,bilijar, i sportovi koje Crnci ne smatraju interesantnima (Sestre Williams su se zainteresovale za Tenis pa nam i to uzeše)
Ali mi nije jasan Tiger Woods
BLACK POWER!!!!!!!
I jedna informacija za lokalnog genija
Darwude za tvoju informaciju to što si ti nazvao mišićem je u stvari spužvasto tkivo. I ostavi ga se više,ovo ti je 100-ti put da ga pominješ.Ti si opterećen njeme
Ili ti je on tema kojom zaobilaziš odgovore na pitanja koja ti ne odgovaraju??
Šta bi Sinane sa onim tvojim prostovima
Aiša kad se udala kad je imala 21 godinu
Aiša se udala kad je imala 9 godina
Aiša se udala kad je imala 19 godina
šta bi sa odbacivanjem 5 ajeta na tu temu ?
šta bi sa onim ajetima gdje se pominje Muhamedova Pedofilija,Nekrofilija,*****astija i Incest? (5-6 ajeta koje si odbacio)ili da to prebacimo iz "Religija i Filosofija" u "Sex i Erotika"
Da ne bi bilo da vrijeđam i iznosim laži ovo nisu izmišljanja krivovjernika,Engleza,Masona,Iluminata,SPC,CPC ili nekog desetog ovo su stvari zapisane u tvojim Ajetima
neću ovo više pomenuti AKO SE OVDJE IZVINIŠ PRAVOSLAVCIMA (I JA SAM IZ PRAVOSLAVNE PORODICE) NA OVIM NIČIM IZAZVANIM RIJEČIMA:
A što se tiče Pravoslavlja/Hrišćanstva
za Isusa nigdje nije zapisano kao za Muhameda da je bio Nekrofil
nigdje ne piše da je kresnuo Lazara prije nego što ga je digao iz mrtvih
Kada ga crnac donese bijelkinji može nastati dijete. Međutim kad ga crnac donese kravi ili bizon ženi ne može se roditi nikakvo stvorenje. Naravoučenije, crnac je vrsta čovjeka isto kao što je pudlica vrsta psa. I među bijelcima ima ljudi tamnije puti, kao i onih toliko bijelih kao sjenički sir, koji nikada boju ne mogu dobiti. Ili si možda čuo za slučaj da otac i majka imaju crnu kosu, pa im se rodi dijete plavušan?
Boli me boli doktore mraaaaak...
Šta to pišeš genije? U svakom sportu su potrebne snaga i brzina, pa nešto ne vidim da su crnci toliko superiorni. Osim toga ima slučajeva kod bijelaca da imaju bolji nervno mišićni sistem. Među bijelcima takođe ima, kao što rekoh bijelih kao sir, kao i tamnoputih, gotovo kao što su crnci.
Evo kako su nastale različite boje ljudi po zemaljskoj kugli:
http://www.hoax-slayer.com/images/bl...ite-twins3.jpg
Sve zavisi kakvu kosu ima komsija. Vjeruj da dijete moze liciti na ujaka u Australiji a ne da ne moze na prvoga komsiju.
Ah, kornjačin vrač je sad stručnjak i za genetiku.
Mabuse, reci nam, kako se to ispoljavaju recesivne osobine kod roditelja koji nisu nosioci (i to oba)?
I ima li pigmentacija kože veze sa lokacijama po Zemlji na kojima žive ljudi?
Nemoj tako Dzo.
to bi već bila Evolucija a tako nešto ne postoji
nadovezao bih se da uz boju kože ide i debljina kože
bio je jedan slučaj u Americi kada je muž ubio ženu kada je rodila crnče. Kasnije se ispostavilo da mu je prava praprababa crnkinja(velikoposjednik ga napravio crnkinji koja mu je bila rob i sa obzirom da je dijete bilo bijele puti,a žena dotičnog feudalca nije mogla da ima djecu usvojio je polutana)
Mislim da je ipak u pitanju pokusaj Rakuna da izazove u tebi bar malo poniznosti. Znas to bi trebala da bude vrlina vjernika. Ti je nemas. A pogrijesio si u svemu sto si do sad rekao i nisi odgovorio na ono sto ti se ne svidja nego kad nemas odgovor jednostavno skrenes sa teme. Ajde sad, daj odgovor na one ajete koje je iznio Rakun.