Meni se čini da je DPS onomadE pristao na gore od sebe.
Printable View
Nisam skont'o da li Spasoje bez cojonesa podrzava ili brani Koču? Brani Drazu a veli da je Koca radio isto sto i Draza.
Inace, nije tacno da se Manda i ekipa borila za vlast od 1945, kad je Pedja Bulatovic jos od podgoricke skupstine dao zivot za borbu protiv komunista i DPS-a.
Dps je znao ponešto da odradi. Ponešto. Koštalo nas vazda višestruko više nego što bi trebalo, okoriste se članovi porodice, kumovi, prijatelji, partijski saborci i tako dalje, uglavnom su se trudili da makar formalno i na prvi pogled djeluje kao da se radi po zakonu, a ono što je očigledno naopako je kritikovala opozicija i nvo sektor. Sad jedino kritikuju dps i sd, a njihova kritika baš ima težinu... Osvježivači su i na papiru i u praksi očajni.
Znam da podržavaoci osvježivača sad ne vide ništa loše i ne čuju ništa loše jer su sad njihovi na vlasti, ali kome da se okrenemo mi koji nismo mogli ni dps očima viđet, a ni ove sad. Šta ćemo mi koji nemamo "naših"?
Okreni se sebi i samo sebi. Što će ti "naši"? Potreba za nekim čoporom? Jeste da čovjek nije ostrvo, ali...
Ionako je sve, uvijek, dogovor onih koji se igraju, tamo, na političkoj sceni, a ne nas, publike. Svaka igra je unaprijed osmišljena.
Pitanje je na koje igre pristajemo.
Oćeš "naše"? Pridruži se igri kao igrač, ne navijač. Neće navijači uticati na rezultat igre/utakmice.
Ispravi me ako griješim.
:)
Nešto nisam siguran da ima koristi od toga da glasam za sebe... Mislio sam "naši" u političkom smislu.
I ja sam mislila.
Pridruživanje postojećima ne dolazi u obzir, formiranje nečeg svog... Nisam stvoren za tu "struku".
Onda se ne sjekiraj oko njih već izaberi drugu igru :)
E ljeljeka živog, zar imaju obraza oni od nekog da traže ostavku. E kuukuu, ljisiceehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b2ca58af7b.jpg
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Nisu oni ljudi, nego Zećani po sopstvenom kazaniju.
Policiju u Botun zvao Radenović, kadar DNP-a
https://www.cdm.me/drustvo/policiju-...c-kadar-dnp-a/
Quote:
Asistenciju policije u Botunu tražio je načelnik Službe komunalne policije Radenko Radenović, kadar Demokratske narodne partije, koji je na lokalnim izborima u Podgorici, održanim u septembru 2024. godine, bio na odborničkoj listi koalicije “Za budućnost Podgorice – za grad svih nas”.
Uprava policije saopštila je danas su policijski službenici 30. decembra 2025. godine u Zeti i Botunu postupali isključivo u skladu sa zakonom, pružajući asistenciju Komunalnoj policiji Glavnog grada.
Zahtjev za asistenciju tražio je načelnik Službe komunalne policije, Radenko Radenović, koji je na lokalnim izborima u Podgorici, održanim u septembru 2024. godine, bio na odborničkoj listi koalicije “Za budućnost Podgorice – za grad svih nas”.
Lider DNP Milan Knežević se, podsjećamo, protivi gradnji kolektora u Botunu, a tokom protesta se pridružio građanima. Iako je tvrdio da će ukoliko policija krene na građane izaći iz vlasti, to se nije desilo, već je Knežević uslovio Vladu inicijativama o statusu srpskog jezika, državljanstvu, državnim simbolima i dijalogom o postrojenju u Botunu.
Policija je u Botunu intervenisala 30. decembra nakon što Botunjani nisu dozvoljavali da mašine turskog izvođača uđu na parcelu i započnu gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
Ili: U životu ti najviše pruže (?!) oni malo napukli u grudima ;D
Inače ako vam je promaklo, novi službeni auto CBCG će biti polovno.
Štednja na sve strane. Zato je budžet za polovno auto 100,000. Mora da ima 9 brzina, elektromotor sa permanentnim magnetom i još neke sitnice.
Zli jezici bi rekli nacrtano za Mercedes ili BMW.
https://www.dan.co.me/vijesti/ekonom...0-eura-5332534
Quote:
Centralna banka kupuje putničko vozilo: Za polovnu limuzinu auto i 100.000 eura
Centralna banka Crne Gore (CBCG), na čijem čelu je guvernerka Irena Radović, planira da kupi polovno putničko vozilo vrijedno oko 117.000 eura.
Ta institucija daće starije korišćeno vozilo, čija je procijenjena vrijednost 11.758 eura sa PDV-om (9.718 eura bez PDV-a) i doplatiti još 105.610 eura (87.281 euro bez PDV-a) kako bi kupila auto ne stariji od četiri godine i koje nije prešlo više od 90.000 kilometara.
Tenderom koji je CBCG raspisala traži se auto koje ima dva motora – benzinski motor zapremine od 2900-3500 ccm3, snage minimalno 270 kW, kao i elektromotor sa permanentnim magnetom (PSM), snage minimalno 110 kW. Mjenjač ovog vozila treba da bude automatski, sa minimalno devet stepeni prenosa, a pogon na svim točkovima. CBCG traži da vozilo bude oblika karoserije limuzina, dužine od 5.200 do 5.300 mm, metalik crne boje.
Što se unutrašnjosti tiče, traži se crna koža, kožni upravljač, komforni nasloni za glavu za vozača i suvozača, paket zaštite od sunca, zatamnjena zadnja i bočna stakla. Specifikacijom se traži kamera od 360 stepeni za asistenciju pri vožnji i parkiranju, sistem za aktivno parkiranje vozila, sa senzorima naprijed i pozadi, sistem aktivnog kočenja i održavanja odstojanja, kao i za održavanje vozila u traci i aktivne asistencije pri promjeni trake. Vozilo treba da ima i sistem za čitanje saobraćajnih znakova, elektropodesiva prednja sjedišta sa memorijom, klimatizovana prednja sjedišta, grijanje prednjih i zadnjih sjedišta, automatski klima sistem, djeljivu prednju i zadnju zonu. Dodatno, od opreme se traži i premijum hard disk navigacija sa velikim centralnim OLED ekranom, 3D instrument tabla za vozača, hard-ap displej, sistem ambijentalnog osvjetljenja... Vozilo mora biti proizvedeno u EU i posjedovati COC dokument koji potvrđuje zemlju proizvodnje.
U tenderu CBCG, koji je otvoren do 20. januara, navodi se da će naručilac u postupku javne nabavke izabrati ekonomski najpovoljniju ponudu primjenom pristupa isplativosti, po osnovu kriterijuma – odnos cijene i kvaliteta (90/10). Najniža ponuđena cijena dobiće 90 bodova, dok će 10 bodova dobiti najbolje ponuđeni kvalitet. Što se tiče kriterijuma kvaliteta, on će se vrednovati tako što će najduži ponuđeni garantni rok dobiti maksimalni broj bodova (5), a toliko će biti bodovan i ponuđač koji ponudi najkraći rok izvršenja ugovora.
Centralna banka je sredinom decembra potpisala ugovor o nabavci goriva za službena vozila u vrijednosti od 19.998 eura sa PDV-om. Krajem decembra je potpisan i ugovor o nabavci specijalnog blindiranog vozila za prevoz novca i dragocjenosti, čija vrijednost je 143.962 eura sa PDV-om. U ugovoru je precizirano da je rok za njegovo izvršenje 210 dana. Garantni rok za kupljeno vozilo je dvije godine.
Meni sada rece jedan (koji je radio kod njega) da je vlasnik Peugeot taxija. Inace do 2020 bio ratnik dps-a isto u Komulanu. Samo sto je sada napredovao.
najprovidnije se šteluju tenderi za auta, fali samo da prvo slovo marke mora da bude "M" a zadnje "s"
ne može gospoDŽa da se vozi bez "hard-ap" displeja
Gde si BIO kad sam BILA niko [emoji443]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7c53d3b26a.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije lako napunit osvježene guzice.
Nenajedeni u današnjj akciji, lopta kod ljaljašice Zdenke Petrol “inflacija je dobra za državu”.
Kako postade ona glavni pišač po naaaaaaaarodu nije mi jasno.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1fd4acabe2.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prilicno briljantno razjasnjeno hronoloski,uz to sto je i sumorno nazalost.
https://youtu.be/UFb-lBm5a74?si=vT-8HiD5-7It86an
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
Odgledah ovo, poprilicno mi izgleda da covjek znansta prica
Vidi se da zna sta prica
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Ono sto on oce da kaze je da je kanal sluzio za navodnjavanje poljoprivrednog zemljista, a posto ovi sto zive u Donjoj Gorici, Kokotima i Berima vise nisu poljoprivrednici nego burzuji onda su oni to sve zatrpali da ih ne bi ko pitao u goste kad im dodju za sta ce im ti kanali
Spomenu on i imanje knjaz i razne nelegalne aktivnosti
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Opet Turke uhapsise , Tripleta imas li sto da kazes u njinu odbranu?
"ne znam o cemu se radi, ali znam zasto ih napadas"
Чека се оштра реакција...
Јес да је могао покрениути поступак 20 пута до сад ал ајде.
Mujović suspendovao Dajkovića i pokrenuo disciplinski postupak
https://www.cdm.me/politika/mujovic-...nski-postupak/
Gradonačelnik Podgorice Saša Mujović donio je Odluku o pokretanju disciplinskog postupka i Rješenje o suspenziji do okončanja istog protiv Vladislava Dajkovića, rukovodioca Službe za građane, zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.
Kako je saopšteno iz Glavnog grada, odluka je donesena danas, na osnovu člana 137 Zakona o lokalnoj samoupravi, u vezi sa članom 95 stav 1 tačka 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, kojim je kao teža povreda službene dužnosti definisano neizvršavanje ili nesavjesno i nemarno vršenje službenih obaveza.
“Kako se navodi u odluci, disciplinski postupak je pokrenut zbog sumnje da imenovani 31. decembra 2025. godine, u toku radnog vremena, nije izvršavao svoje službene obaveze, odnosno da je nesavjesno i nemarno vršio službenu dužnost, na način što je prisustvovao protestnom skupu organizovanom protiv izgradnje kapitalnog projekta Glavnog grada Podgorice – Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, na lokaciji u naselju Botun”, navodi se u saopštenju.
Navedenim postupanjem, prema odluci gradonačelnika, Dajković je prekršio član 4 stav 2 Etičkog kodeksa izabranih predstavnika i funkcionera u lokalnoj samoupravi Glavnog grada Podgorice, čime je ugrozio interese i narušio ugled Glavnog grada.
“U obrazloženju odluke se navodi da postoje materijalni dokazi u vidu fotografija, video-zapisa i objava sa društvenih mreža, koji upućuju na osnovanu sumnju da je došlo do povrede službene dužnosti. Svi navodi i dokazi biće razmatrani u disciplinskom postupku koji će, u skladu sa zakonom, voditi Disciplinska komisija Vlade Crne Gore”, dodaje se.
Protiv ove odluke, kako je navedeno, nije dozvoljena žalba, dok će se o disciplinskoj odgovornosti imenovanog odlučivati nakon sprovedenog postupka, uz puno poštovanje zakonskih procedura i prava na izjašnjenje.
Odluka je upućena Vladislavu Dajkoviću i Disciplinskoj komisiji Vlade Crne Gore.
Turkinja iz te zgrade me zvala sinoc u 1:24 jer se prepala zbog vike i dreke, kaze da cuje turski jezik. Ali dok smo razgovarali, neko je zvao policiju i uhapsili su ih. Iz novina sam shvatio da je utjerivanje dugova u pitanju IZMEDJU TURSKIH DRZAVLJANA, znaci kamatasi, nesto sto kod Crnogoraca postoji na svakom cosku. Treba li zbog toga lincovati Crnogorce? [emoji2]
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Naravno da znam zbog cega ih napadate, to je makar svima jasno i drago mi je sto se vise ni ne krijete [emoji2] Pokazali ste se onih dana kad ste ih jurili po gradu i podrzavali proteste protiv njih. A agresija i kriminal crnogorskih drzavljala vam ne smetaju, za njih nemate muda da organizujete proteste, niti da ih jurite po gradu
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...26097a9982.png
Je li moguce na Srbe ovaj covjek?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6e4313e6d2.jpg
Sad kad i Dajko zaprijeti izlaskom iz vlasti bice to tezak udarac za gradsku upravu
Tripleta stari otoman,samo se trigeruje na teme o Turcima…
Ado piše odje 20 godina o kamatasima,narko dilerima i ostalom ološu i kad turaka nije bilo,ali se nas narod ne “trigeruje” na te teme,no nas uglavnom boli kurrac.
To sto će djeca da vam rastu u takvom društvu je sasvim ok.
Ja bih rekao da se “trigerujemo” na pogrešne teme,al ajde.
Ево нове, праве теме Адо. [emoji16]
Spoljna obavještajna služba Rusije: Vartolomej će dati autokefaliju CPC
https://www.cdm.me/drustvo/spoljna-o...okefaliju-cpc/
A ko ce biti glavni kad bude autokefalna organizacija? Trenutno imamo 4 mitropolita sa 5 potencijalnim