nemam niti vremena niti toliko interesovanja da tako duboko kao ti ulazim u neki film, raslojavam ga i sagledavam iz toliko uglova, jeste, neka bude da sam ogranicen. dosadni sam pravnik po struci, a sto se tice umjetnosti, muzika je ipak vise moje polje i prva ljubav. tako da svaka tebi cast sto imas takva interesovanja ili sto mozda studiras/studirao si neku reziju/glumu/dramu, ali mislim da nema potrebe za ovolikim filozofiranjem kad se radi o filmovima koji nesumnjivo imaju kultni status i kojima je prvi cilj prije svega da zabave.
poenta mojeg komentara je, ako cemo sad da nalazimo mane u SW fransizi (koje nesumnjivo postoje i cega su brojni fanovi svjesni, pogotovo kad je u pitanju nova trilogija), gdje bi nam onda kraj bio? mozemo onda da pljujemo po svemu i svacemu, ukljucujuci i eto, "nedodirljivog" Godfathera i jos dosta ostvarenja sa vrha imdb liste i oskarovaca (ne kazem da su sad ni imdb ni oskar neki nedodirljivi pokazatelji kvaliteta) tako da ne znam uopste cemu tvoj komentar pogotovo na temi gdje je postavljen trailer za dugoocekivani nastavak kultne fransize kojem se ogromna vecina raduje i nestrpljivo ga iscekuje...svi su mahom odusevljeni trejlerom, ali ti kao da ne bi ziv ostao da nisi malo iskontrirao.
inace, na SW fransizu sam uvijek gledao kao na jednu nevinu zabavu, prepunu zanimljivih likova, lokacija, cak family friendly fransizu s jedne strane, koja je tad napravila boom sa efektima, kostimima, dizajnom raznih svemirskih brodova, akcionim sekvencama i cime sve ne...ne pokusavam da joj budem advokat ali cinjenica je da ima ogromnu fan bazu i kultni status, a to nije tako bez razloga. upravo zbog toga, ponekad je pametnije ne napisati nista i "ostaviti djecu da se igraju" nego postovati svasta, samo radi postovanja ili cak mozda "prosipanja" znanja