Kvalitet pod br 1
Sent from my Samsung Galaxy Duos
Printable View
Kvalitet pod br 1
U kvalitetu materijala i izrade, ako na to misliš. Original se teško lomi i krivi kad naletiš na rupu, a ove kopije... :)
Bila je slika nedje na forum ovdje kako je zavrsila jedna bas takva felma,naravno kopija.Izbjegavaj u sirokom luku
Lose sam se izrazio.
Kako prepoznat koja je original a koja replica?
http://www.vwforum.com/forums/attach...e-p1070154.jpg
original ima 5 rupa 5x112 a replika ima 10 rupa 5x110 i 5x112
na slici je replika
Dodje covek danas a3 2011.Nov presao 50k. Izasao iz garancije- posle 10dana buc klapna gasa 600e
Ni da je od zlata
A radza najjaca scena sto to u roksped mora da se kupi ,, u kompletu,, a svaki dio moze lagano da se rastavi i uzme posebno.
Auto prelijep 1.6 tdi. Nov.
Ja i dalje ne razumijem zasto MORAS kupovat u roksped?pored interneta tim lopovima davat pare?Ja sve sto uzimam za moja kola uzimam van cg
Klapne se repariraju za 60 eura inace.
On rece da je bila 3. Presao je 50hiljada za to vrijeme.
Jedno pitanje
Audi A3,99 godina,1.8,92kw,ugradjen sekvent plin desava mi se da auto ide normalno I iznenada gubi snagu tj blokira na 2000 obrtaja I nece ni tamo ni vamo,nakon tri sekunde dodje sebi I povuce. Nekad se desi da par dana radi za 10,onda radi I u povratku pocne da zeza znaci kad je vruc se desava. Na dijagnostici plina I auta ne prijavljuje nikakvu gresku,a takvi su siptomi da nikome se ne desavaju bez meni znaci nisu konstantni. Skoro je mjenjan dihtumg na deklu I stavljene su nove svecice ima li neko ideju sta bi moglo biti ,mozda protokomjer ali ne javlja gresku a ne daje mi se 100€ da isprobam ako nije,hvala unaprijed 😊
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Moze bit da je do turbine, tj da je blokirala. Mn se desavalo isto na passata 5, znaci vuce i od jednom kao izgubi vucu, ne prima gas ka' sto bi trebalo, nego jedva ubrzava, to mi se desilo par puta u kratkom periodu. Kod majstora sam bio na ciscenje turbine i nikad vise.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ovo je motor 1.8 92 kw,110 kw je sa turbinom
bobine mozda?kakve su ti svecice?kad si mijenja zadnji put filter goriva?
Nisam mjenjao skoro filter ali to mi se desava cesce dok vozim na plin,sad ga vozim samo na benzin da vidim jeli do plina... Svecice su nove tek promjenjene...
darko to ti je klapna od gasa vjerovatno...to je na njih cest problem...
Sad mi se desilo da stuca I na benzin,kao trokira I nece preko 2000 obrtaja ziw... Onda ga ugasim upalim I radi normalno,sve ovo mi se desava samo u povratku kad idem negdje znaci nakon predjenih 10-20km ili vise,kako provjeriti tu klapnu od gasa zar ne bi trebalo na dijagnostiku da je pokaze ?
treba dijagnostika da pokaze ali sve zavisi koliko je ko sposoban da rukuje,,,,
regulator
protokomer
sensor inpus radilice
sensor bregaste hall
variator i njegov aktuator
lamba sonda prednja i zadnja
knok sensori
bobine
fals vazuh
ventila za isparenje benzina.....
sve te siptome treba izpratit iili ako imas vodjenju dijagnozu,stiskaj next i da ti rezultat...
Vidio sam ga na dvije dijagnostike I obje su pokazale isto,problem je sto kvar nije konstantan znaci desi se ili ne I svaki put kad sam bio kod majstora(2 mehanicara,elektricara,plinara) auto je radilo ok ,znaci kao sat. A ne bih da mi rade auto po principu mozda je ovo 100€,pa posle par dana se desi opet e ajde sad mozda je ovo daj jos 50€ I tako u Krug ako me razumijete....
Meni se to desilo na 80ku monopoint bio je crkao prekidac koji prebacuje sa benz na plin jer je budalio i mijesao benz i plin. Isto nije htio preko 3000 obrtaja, trokaza dimio. Tada smo stavili novi, stavili svecice "za plin" i zamjenili membrane na pluca. Sad buca kao sat i na benz i na plinaricu. Ducko iz radnicke ulice mi je radio
Mene je taj majstor najjaci, ja par puta kad sa bio kod njega sve mi je govorio nisam ja siguran da to mogu podji kod nekoga drugoga itd o.O
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Pa jel postenije i to nego da ti lupi ovo je pa zamijenis pa za dva dana nije to nego nesto drugo al nije lose sto si i ono prvo uradio... i da, ducko radi venturi sisteme tako da ce te za sekvent svakako uputit nedje drugo
Ja sam mu bio iskljucio plin skroz juce da provjerim da nije do plina I opet mi je zuckao tako da mislim da nije to,a ne dimi uopste znaci 80% radi Kao iz fabrike I onda ovaj ostatak izgubi snagu penhe kazaljku do 2000 obrtaja max iako mu dajem gas do patosa ? danas prvi put kad mi se to desilo uspio da stanen i poslusam ga kako radi jer se to gotovo uvjek desavalo po gradu pa nisam imao prilike i uvjek je muzika bila ukljucena,motor kao da promjeni zvuk kao trokira nakon toga sam ga ugasio ponovo upalio I auto opet je radilo kao sat 😌😞😌
produvaj mu ventile nedje na benzin ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cudno je sto dijagnostika ne pokqzije nista.... 😌
slican sam problem ja imao,doduse nisam imao plin.Auto nije vuklo na full gas vec kao pocne da trza,trokira
na kraju su svecice i bobina bile problem...Probjeri ne kosta te nista
E brate no na dugme.
Imam dugme iznad cd playera s pokazateljem kolicine plina...
Svecice su gajnc nove e sad bombina rekli su mi da je imao bih pr s paljenjem, a on pali svaki put iz prve...
Moze li biti do instalacije tj da je negdje probila neka zica,nemam onu zastitnu masku dolje za motor ?
Mila Đukanovića blindirani audi http://www.dasweltauto.rs/d/detail#c...alse&maxPage=1
Mora da će sad novi da uzima, ne gine nam jedno pola miliona iz budžeta.
57k presao a crkao je nesto?!
Sent from my iPhone 5S
Ma biće da mu je dosadio, hoće novi model... i tih 57k je vožen tuda kroz pg uglavnom.
Jel ovo tezina 13tona ? :-o
Послато са LT22i уз помоћ Тапатока
ja sam nešto načuo da će bmw neki da uzima
a ja da će novu S klasu, samo čeka da naprave blindiranog.
Ja sam cuo da nece da uzima nista, jer je rijesio da zrtvuje auto zarad naroda i budzeta :-)
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk