Samsung, zbog izgleda, kvaliteta i najviše zbog garancije od 24 mjeseca.
HP ima lošiju izradu, bateriju i samo 12 mjeseci garancije.
Jedina prednost HP -a je licenca za windows, ako ti ne treba licenca sve ostalo ide na strani Samsunga.
Printable View
Samsung, zbog izgleda, kvaliteta i najviše zbog garancije od 24 mjeseca.
HP ima lošiju izradu, bateriju i samo 12 mjeseci garancije.
Jedina prednost HP -a je licenca za windows, ako ti ne treba licenca sve ostalo ide na strani Samsunga.
Nipošto HP (to će ti reći svaki objektivni serviser ili neko ko ima dodira sa nekim servisom), HP je nekad bio odličan ali zadnjih par godina je najgore smeće
ne znam cijenu tog Samsung-a ali je prilično slaba konfiguracija.
Izbor ti je između Toshibe,Asus-a i MSI-a.
Asus ti nudi najbolji odnos Uloženo/Dobijeno a uz to su i prilično pouzdani
Toshiba je kvalitet ali odnos Uloženo/dobijeno je loš (prilično su skupi za svoje performanse)
MSI je nešto na šta nećeš potrošiti velike pare, ali ti se neće pokvariti
Za Dell mnogi kažu da je nešto kao Asus tj. dobar odnos uloženo/dobijeno(mada je prilično skuplji od Asus-a sa istim performansama) uz veliku pouzdanost, ali nikad mi nije došao u ruke tako da ne mogu lično da potvrdim.
SVE U SVEMU HP - NI U SNU
Hvala Bugi. Ima i ovaj Samsung Windows 7 (zaboravila sam da napisem). Malo sam pretrazivala po netu, i generalno vise hvale Hp od Samsunga jer su kao ovi drugi realtivno novi u polju kompjutera. Ja se bas nikako ne razumijem u ove teme, tako da mi je svaka pomoc dobrodosla.
Rakun ,zasto ne HP? 70 %mene se vec bilo odlucilo za HP :D
Inace, moj lap top je danas otisao u vjecna lovista, iznenada, te ga moram zamijeniti nekim novim jer mi je neophpodan, zato i zurim sa kupovinom. Posto nisam planirala sada da kupujem lap top, najvise bih htjela da izdvojim 400 eura. Prva dva, Samsung i Hp kostali su bas toliko na nekoj ponudi u Trony-ju, dok je ovaj drugi Asus 277 e(isto na ponudi). Sto mislite o njemu?
Mogla bih jos da pogledam u Euronicsu i Media World.Mislite da bih mogla naci nesto bolje za te pare?
Zato što je kao što rekoh zadnjih par godina obično smeće.
Nenormalno se kvari (posebno model koji je tebi zapao za oko), a što je najgore čest kvar je crkavanje Hard Disk-a tako da se oprosti od podataka
Onda kao što ti Bugi reče, baterija mu je slaba i ima malu garanciju
Ne znam šta je problem sa HP-om. Nekada je bio pojam, ali su vjerovatno počeli da plasiraju škart u Istočnu Evropu
Probaj kod Sparco_CG-a. Čovjek je navodno diler ALTI-ja
Lično nikad nisam kupovao kod njega ali ga ljudi hvale
Evo ti nešto interesantno od njega:
za 360 € uključujući Windows (divlji naravno)
https://forum.cdm.me/showthread.php?29986-P-racunara-i-opreme-najpovoljnije-u-podgorici!!!&p=2805561#post2805561
Mada ni Sasa.Mne nije na lošem glasu, pa možeš pitati i njega mada sam čuo da je malo skuplji od Sparca
Neka mi gorepomenuti ne zamjere što pričam napamet pošto nikad nisam sarađivao sa njima
PS.
Ako kupiš kod dilera to ti je kao da si kupila u prodavnici
Koristila sam Toshibu, 5 godina bez ijedne popravke, al sada joj je dosao kraj (iako se moze popraviti sigurno). Popravku bi mi ovdje preskupo naplatili + trebala bih da uzmem novi punjac, tako da mi se vise isplati neki novi comp da uzmem. Planiram da popravim Toshibu u Cg, tako da ako znate nekog dobrog servisera za nju preporucite mi (moze i na pm).
Ovdje nije bilo u ponudi Toshibe, ni Dell-a, ni tog MSI-ja. Najvise ima kompjutera marke Acer,Asus, Sony, Hp, Apple.
Bas sam zbunjena sada, al hvala vam na savjetima :)
Edit: Rakun, tek sad vidim tvoj novi post. Nisam sad u Crnoj Gori.
Pronasla sam jos dva modela koja mogu sebi da priustim (pratila sam Rakunove instrukcije,koliko sam mogla):
ASUS A54C-SX408V
-Windows 7
-Intel Pentium B950 2,1GHz
-Chipset Intel HM65
-4 GB DDR3 1333 MHz
-Intel HD graphics 3000
-320 GB SATA 5400 rpm
-batteria 4 celle
TOSHIBA Satellite
-Windows 7
-Processore AMD dual core e450dual core1,6GHz
-memoria ram 4gb
-AMD Radeon HD 6320 384mb
-hard disk 500 GB
-scheda grafica condivisa
Izmedju ova 4 koji da uzmem? Pomazite, bih ujutru da zavrsim ovu muku :)
Intel ispred AMD-a, ali ovlasceni servis za Toshibu DALEKO ISPRED ovlascenog servisa za Asus. I jos Toshiba 2 god garancije a Asus 1 godina.
Za laptop jeste taman kao i za desktop tj. svi su čuli (pročitali) da je Intel bolji. Ali 70~80% ljudi uopšte ne koristi mogućnosti Intel-a po kojima je dotični bolji tako da je za nju(čisto sumljam da radi u Photoshopu i CAD programima) AMD prava stvar zbog svoje cijene
A osim toga ako si vidio Toshiba ima veći HDD i daleko jaču grafičku a i jači procesor (jeste da je u ASUS-u Intel, ali nije CoreI3/5/7, Core2Duo ili CoreDuo već običan Pentium)tako da je gledajući u cijelosti Toshiba (po meni) daleko bolja
AltaMarea88 pazari ti tu Toshibu što ti ja zla mislim
Ja nijesam ni tipovao za Asus. Nikad ga ne bih kupio, ali ne zbog marke, nego zbog drugih pratecih cinioca, sto bi se moglo zakljuciti iz mog posta (:
Jedino sto mi se kod Toshiba ne svidja je da pojedini modeli izgledaju kao da kostaju 10 eura i sto su malo skuplji od neke druge marke iste konfiguracije. I 2 godine garancije own 1 godinu.
Sto se procesora tice, moze da se vidi Ovdje . Nije obican vec dual core sa 2MB L3 kesha. Ali je grafika kod Toshibe bolja.
Da vas obavijestim, obavila sam jutros kupovinu te vam sada pisem sa mog novog Asus-a :).Platila sam ga 400 eura, ali konfiguarcije su nesto drugacije od onih koje sam navela u prethodnom postu. Pise mi na ovoj naljepnici ispod tastature, Intel Core i3-235om, 2.3GHz i hard disk 500 gb, umjesto 350 gb., ostalo ne znam gdje se provjerava. Zasto su me castili te gb ja ne znam, moze biti da je momak koji je zaduzena za uzimanje compova iz magazina nesto pogrijesio, al izgleda na moju korist. Garancija mi traje dvije godine, plus uzela sam fakturu za tax free, sto znaci da ce mi refundirati 50 eura sledeci put kad udjem u Italiju. Sve ukupno 350 eura, meni kao laiku cini se da nisam lose prosla.
Dobila sam i Office na dvomjesecno koriscenje. I tu me posluzila sreca jer sam naisla na jednog momka koji mi je instalirao gratis cijeli officevom paket 2010 plus i antivirus program, tako da sam za ove ovdje prilike i na osvnou toga ustedjela preko 100 eura.
Jos jednom, hvala vam na svim savjetima :)
Pozdrav
Dobra konfiguracija za 400 eura. Jos bolja za 350 eura !!! A s'obzirom da ne zivis u CG, to je dobra trgovina (: Srecno ga trosila ((:
Ima li neko broj servisa za racunare u Kotor? Treba mi hitno :)
Kakav je intel i 5 2320?
Bolje uzmy neky ivy bridge umjesto tog, slabo je to.
Vec sam kupio :) Al ipak dobro odradjuje posao,jos mi je mali ekran i onda mu je jos i lakse.
upalih racunar i doceka me ovo
kako ovo nijesam srijeta do sad, moze li neko iskusniji da mi pojasni koji mu je djavo, moze li se sto poprvit ili je 100% kaput :)
Attachment 92252Attachment 92253
uradih dijagnostiku i evo rezultat. sto mogu jos da odradim?
http://img6.imagebanana.com/img/u5xewc01/Capture2.JPG
Mozes da kupis novi HDD. Ne vjerujem da ce taj jos dugo.
uf tvoji savjeti :)
uzeh Acer ASPIRE ONE D257 za presmijesnu cifru. I sad imam problem Uzeo sam nov netbook al zaboravio sam punjac uzet. Netbook je dok mu se baterija nije ispraznila radio super. Posto zaboravih uzet punjac moram novi da kupim. E sad koji punjac ide za ovo cudo? Baterija je 6-cell Li-ion baterry.
Originalni punjaci su bas skupi. Znam da je za DELL laptop bio 70e. Mozes da probas sa nekim univerzalnim, samo pazi da ti ne uvale neki koji nece odradjivati posao, kao sto su meni za ovaj DELL probali.
70€ za punjac? Skuplji punjac no lap top.... Evo sjutra cu po gradu potrazit no rekoh da ne zna neko koja voltaza ide za ovaj lap top i dje pogledat da je jeftino? Gledao sam neptun, lap top shop i nemaju tj mogu da poruce iz BG-a odakle i ja mogu porucit no ga ne zelim cekat nedelju dana....
Potrazi Triax punjac,zavrsice ti posao.
Sent from my Fiat Bravo using LPG
Naruči sa Dinodirect-a ili dealextreme-a za 10~20€
napravi backup podataka ako ih imas na tom disku i kupi novi disk, momak ti je dao najbezbolnije rjesenje
odradio sam bekap odma i naravno da sleduje novi hdd cim ovaj crkne, samo mi pade na um ono sto bi palo svima koji se srijecu prvi put s ovim.
http://www.crunchdot.com/wp-content/...d257-1.jpg.jpg
Nadjoh punjac za ovo cudo cijelih 23.5€ sve radi savrseno. Hvala svima.
Pretpostavljam da je neki univerzalac ili sl, ali ako odradjuje posao, onda je deal extreme:).
@SNAKE
Kad si backup-ovao podatke, probaj onda neki od tool-ova za repair. Sumnjam da ce ti pomoci, kad ti nije taj WD-ov pomogao, ali mozes da probas.
Koji je đavo da mi zvuk radi ali na youtube ga nema(nije do browser-a )????
riješeno
@SNAKE
Na žalost, nema tu pomoći. Samo je pitanje kada će skroz otkazati. Sačuvaj bitne podatke, ako možeš da im pristupiš i novi hdd.
treba mi mala pomoc :D
na jedan racunar imam WiFi kartucu i LAN , e sad preko LAN-a je zakacen jedan uredjaj , kada upalim WiFi taj uredjaj nece da funkcionise , kada desableujem wifi onda radi , isto mi se desava i kad zakacim Mobilni modem , nema interneta sve dok ne pogasim mrezne ?
sta treba da setujem , sta da radim :D ???
DialUp Modem https://forum.cdm.me/images/smilies/icon_biggrin.gif
Imam problem, crkao mi je stari modem adsl.
Imam Pirelli Ruter drg A225g
Attachment 93755Attachment 93756Attachment 93757
Ali nemam adapter za njega ? Da li iko zna brend adaptera ? Dje može da se kupi? Nabavi ?
Pa makar i polovni.
Bio bih zahvalan ako mi neko može pomoći.
Univerzalni sa podesivom voltažom i gomilom džekova
To je već malo komplikovano... Nije moguće negdje da se kupi ? Polovni ?