Originally Posted by
zvoncica
Prebrzo je ova nevjesta dobila činove, što reče asc da je ne uvatiše iduće godine bi do maršalice dogurala :D Ali bez obzira mislim da ljekari ne moraju nužno da prodju vojnu obuku, pogotovo da završe vojnu školu, koliko se sjećam oni su radili pri vojsci i išli na terene i to im je io neki rad koji se nagrdjivao činom, onda su tu unaprijedjenja zbog sticanja zvanja, zbog specijalizacija i sup specijalizacija tako da ljekari skoro pa lagano dolaze do činova, ali ipak..za dvije godine ne bas od ničega do majorice :D
@extravaganca crkao bi da me ne pomeneš...sa predsjednikom se slažem u jednom dijelu njegovog izlaganja koje je btv bilo jutros a nijesam imala kad da se odmah izjasnim pa si vala mogao do sjutra sacekat prije no me prozoveš :D
Već sam rekla, ponoviću, da smatram da je SPC trebalo da napravi ustupak i da ne insistira na Cetinju kad je već nastao problem, nego da u duhu pomirenja izmjesti taj svečani čin za svoju pastvu, međutim ne mogu da ne pohvalim, a mislim da sam i sinoć to uradila, kao jedan civilizovan korak to što su odlučili da se obred obavi unutar manastira bez vjernika i sabora ispred manastira...lično, kao neko ko nije vjernik ne znam što se unutar crkve zbiva i ne zanima me, tako da je po meni to jedno potpuno ok rješenje....
Što se drugog dijela izlaganja tiče smatram da je predsjednik prenaglio...nije mi se dopalo, prosto jer nije pomirenje iako ne vidim ništa loše u tome da bude tamo....mozda je to, što reče ceasar jedan garant da do bilo kakvog problema neće doći...osim ukoliko nije (nijesam slušala samo sam novinarske interpretacije pročitala) bio militantno raspoložen....što mi se ne bi dopalo nikako jer sa uvijek protiv bilo kakvog nasilja i poziva na isto. Tako da to vrlo oštro osuđujem.
A nije Milaš magarac, to je za premiejra rezervisano, Milaš je na moju veliku žalost krenuo nekim putem koji meni odavno ne paše...možeš ti prozivati, a ne možeš koliko ja mogu odgovarati, ali osnovna razlika izmedju mog poimanja pravedne države i tvoga je što ja mogu da podržim pogrešnoga državnika, da ga obožavam, što ću ljudsko sam biće. pogriješi se, ali kad ukrade reći ću ukrao je, kad slaže reći ću slagao je, kad opustoši reći ću opustošio je....i zato sam ga se odrekla, a ti ćeš kad tvoj ukrade reći "a Milo koliko je krao!?", kad slaže reći ćeš "a nije on tako mislio no ti mrziš Srbe" , kad napravi glupost i ispadne magarac reći ćeš "vi sve srpsko mrzite i smeta vam pošten čovjek a podržavate lopova, svi ste lopovi i mrzite srbe".... ni u jednom slučaju kukalom nećeš reći da je pogriješio što god da uradi...Nagradno pitanje: koliko se ti razlikuješ od ovih milovih poslušnika tzv komita i ostalih koji će da Milaš predne reć da lijepo miriše, koji će da Milaš naglo odluči da mrzi komite postat očas posla četnici? (ovo je retoričko pitanje ;) )