Nije nego je savršeno tada, ja sam bio u junu i temp je bila taman. Jedino moraš znat da se u okeanu ne možeš kupat (bez odijela)
Ryanair je skoro nudio Lisabon-Porto za jedan euro, ne znam ima li toga više.
Printable View
Nije nego je savršeno tada, ja sam bio u junu i temp je bila taman. Jedino moraš znat da se u okeanu ne možeš kupat (bez odijela)
Ryanair je skoro nudio Lisabon-Porto za jedan euro, ne znam ima li toga više.
iz pg do porta moram promijenit tri aviona, natega je to malo neka jedan okasni cao.
pa odes do Brisela i onda od Brisela za Lisabon :)
Da, ali moras uklopiti letove da ne kampujes po aerodromima dva dana.
Sto se tice i tog londona, kako vise nema UK ambasade u pg pored cijena koje se placaju za vizu moras da sracunas i put do bg da istu vizu podignes. Mislim da prvu ne mozes preko 6mjeseci ili godinu. Tek poslije mozes na 3 da trazis
Da me nece ko naucit kako da dodjem do 2 povratne karte, jeftine naravno。 za istanbul, u maju...
nije natega nego ono pravo , u cetvrtak odes PG-Brisel-Lisabon , ostanes 3-4dana sto mislim da je ok , a onda Lisabon - Porto, ostanes u Porto par dana i fino Porto - Brisel - Podgorica u sledeci cetvrtak i lagano ...
7-8dana , dva grada, knap .
sto se tice vremena mislim da je idealno jer krajem Maja i pocetkom Juna su temperature kod nas 30tak stepeni , a kod njih je slicna klima nasoj mozda par stepeni toplije, pravo znaci da se ide u bermude, majcica, malo prtljaga i lijepo vrijeme a josh je primorski grad
ja bih prije posao u Lisabon svo vrijeme nego u Porto, ali je po meni ovo idealna kombinacija, da se vide oba grada po par dana, a sve ukupno karta moze da kosta 130-150e
ps. malo me sad esseny razocarao sto se tice kupanja, ja sam ocekivao da se moze brcnut u taj okean :D , mada predpostavljam da ima meduza i sl.
Moja greska. Moze jos uvijek ali preko privatne firme koja je valjda u Mall of Montenegro, koja usluge naplacuje 59 funti.
Evo ovdje
https://m.facebook.com/UKinMontenegr...02865968105818
a i ambasada i dalje postoji, ruku na srce, samo što se više ne bakću sa vizama
To je vala dzabe , 180e za dvije osobe . Toliko nikad nije bila kod nas na akciju
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne moraš nikog da pitaš, ima site pa odabereš termin koji ti odgovara http://www.flypgs.com/en/
A pegasom mozes i sa 160 da prodjes kad nije sezona ili kad rezervises malo ranije :)
E ne bih se patio sa Tiranom, pa da je ne znam kolika usteda, za koju sam inace ubijedjen da se poprilicno istopi kroz parking, gorivo, zelenu kartu, vrijeme i ostale pratece troskove.
Kako me nerviraju ove tzv drzavne/komercijalne kompanije koje kofer naplacuju 35€... Uracunaj mi to u cijenu karte samo nemoj da mi secer skace na 35... AirBaltic...
Dje se mogu naci najjeftinije karte Podgorica-Beč, u Montenegro Airlines mi je povratna studentska oko 180 eura?
Mislim da je to najeftinije. Jer im ne to na akciju,
Parking za 7 dana - 20eur
Zelena karta - 20eur
Vrijeme - 4h povratno putovanje
Gorivo - 25eur za 300km povratno
Znaci u ovom konkretnom primjeru momak pravi ustedu od 170eur. Ja bih sve nogama u pedu potrcao da ih ustedim. Plus ko ima zelenu kartu od ranije taj trosak nema i kome auto manje trosi znaci usteda 200eurona. Malo li je za 4h voznje.
Parking za 7 dana je jeftini, zelena karta vazi cijelu registraciju, ako idje putujete imate je, a gorivo ti je to 20-25e max! Otvoreni put tamo ste za 2.30 a do tivta vam treba 2sata i to ako stignete zivi. Sto se mene tice za sad tirana bez premca, i bice jos dugo dok ovaj mne smrdljivi ne maknu
bio za novu god i ostavio auto na otkrivenom parkingu. Totalna glupost je uzeti natkriveni koji je 720leka za 24h a ovaj jeftinijji je 300leka sto je malo nesto preko 2e
put extra...malo samo na jednom dijelu je los a inace se tu radi tako da ce i to brzo biti zavrseno vjerujem. Ako se ide sa djevojkom def da se isplati jer je dosta jeftinija karta nego turkish kada nema akcija.
Da li na Pg aerodromu striktno mjere rucni prtljag za Ryanair? Mislim na dimenzije, ne na tezinu? Da li ga ubacuju u onaj kavez. Treba mi info od nekoga ko je putovao. Jer imamo onaj Delimano kofercic, koji je cabin kofer, ali ne moze da stane u onaj kavez, malo fali.
Tu nema pravila, nekada gledaju nekad ne. Vjerujem da zavisi od posade u avionu.
Ja ne bih rizikovao da plaćaš nepotrebih 50e po letu zbog malo većeg kofera. Kad putujem sa low-cost skoro uvjek nosim kožnu torbu, u koju mnogo više robe može da stane nego u kofere ali pošto nije kruta mogu da je uguram u onaj box. Doduše samo su me jednom maltretirali (u Barseloni), na ostalim aerodromima sam ih ubjeđivao kako 100% može ali neću da gužvam robu :D
Evo da postavim i ja jedno pitanje u vezi Ryanaira. Uzeo kartu za Brisel ,sredina maja. Medjutim gledam nesto ova njihova pravila u vezi online cekiranja i tamo pise da svi gradjani koji dolaze iz zemalja van EU ,..MORAJU da prije ukrcaja u avion dodj do njihovog deska da bi im provjerili dokumenta i kartu i udarili pecat na nju.
6.4 All non-EU/EEA citizens must have their travel documents checked and stamped at the Ryanair Visa/Travel Document Check Desk before going through airport security.
jel se neko susretao sa ovim?
Jesam, ako me dobro sjecanje drzi, u Pg mi je neko prisao od njihovog osoblja dok sam cekao u redu na gate-u i sharnuo nesto po boarding karti... Za Charleroi se ne mogu sjetiti kako je bilo, ali mislim da mi je to tamo uradila teta prilikom check-iranja...
Trebalo bi da jeste, zato se i zove cabin bag. Ali nema sanse da se ugura u onaj njihov kavez. Zato me i znaima da li oni uguravaju svku torbu u ono ili onako odokativno? Na Cilipe mi nikad nijesu mjerili torbu u onaj kavez, pa zato i pitam ko je putovao Rayanom. Mojsije mi je u putu trenutno, bas ovim letom pa ako vidi ovu poruku neka se glasne :D
jeste on napravljen po dimenzijama ali nije isto kad ti je meki materijal i tvrdi. Ja imam dunlop cabin friendly, medjutim jos mi se nije desilo da iz prve upadne jer je tvrd materijal, ubijem ga nogom on se zaglavi na pola i ne prave problem.
Ne bih prtljag platio pa kad bih pjeske isao :)
Najbitnije je kad uzmu nesto da mlate, praviti se lud i po 1000 puta pitati isto pitanje i zadrzavati ih, sve ljubazno naravno. Njima je u interesu da vas sto prije odrade.
Tako sa easy jetom npr. Cabin prtljak, rucni prtljag i ruksak na ledja i kao mlate ne moze ovo oni. Samo svezes rucni prtljag za ruskak dok ne udjes u avion, i neka ga lalaju. Platis kartu 20eur i treba 40eur za prtljag. Veaziii ledjendice :)
Hhahah e tako smo i mi juce probali na aerodrom :D Uguravali smo glavom prema dolje, tockovi vire samo, valjda je to ok. Bili svakako na aerodrom pa ponijeli da probamo.