Originally Posted by
zvoncica
me ne bre, nijesam ni replicirala tvom stavu nego doktorovom i to sa pravom...eto recimo, tebi je dr rekao jednu normalnu stvar idi doma, ako ti se za pae dana simptomi pogorsaju dodjite a mome muzu koji je pri tome covjek sa vrlo teskim komobrbiditetima a treci je obolio, znaci ja sam vec u pogorsanju a dijete nam je ok ali je pilo terapiju jer je imao jako visoku temeraturu, dakle mom muzu dr kaze idite kuci, tek tamo od osmog do desetog dana ako ne bude poboljsanja dodjite?! Na njegovo pitanje da to nije dugo, obzirom na njegovu dijagnozu inace, plus mi oboje ukucana od kojih je on dobio virus pijemo trapiju, sto je to sto njega odvaja od nas, jer simptomi nijesu, posto su njegovi cak izrazeniji i poceo je ODMAH da kaslje, ona mu na to kaze "idite na Zlaticu, tamo daju hemomicin"?! sreca da nijesam bila sa njim, jer onako bolesna bih bila vrlo bezobrazna...ne trazimo hemomicin, trazimo da ako ti pacijent kaze da nije dobro i ne izgleda dobro, da mu nalaze uradis?! Moras neku dijagnostiku odraditi?!
Znaci sustina je da ne SMIJES ni mlado momce da pustis 10 dana?! Na moje insistiranje moj muz
sa mnom kod moje dr zavrsava nakon 4 dana i ona mu naravnio odradi nalaze mada ne snimi pluca, nazalost, i da terapiju barem malo da mu olaksa i nakon 4 dana jos gore stanje snimanje pluca i ovo sto je uslijedilo... Znas, vi ste imali par dana temp i nijeste se osjecali narocito bolesno, pa u takvim okolnostima ne bi ni isla zdrvorazumski da pijes silom terapiju....ali da si se osjecala nemocno, nesposobna da ustanes sa kreveta, goris od temperature i plus gusis se od kaslja, ne bi relaksirano cekala da prodje deset dana?! Sigurno bi rekla, ljudi preduzmite nesto?! Mozda mi nije nista ali daj utvrdite da mi nije nista! E tu je problem, taj debil od doktorice moram joj ime saznati obavezno, tako sa svima postupa...svima zena kaze osmi do desetoga dana nastupa prmjena ako je opasno do osmoga sjedi kuci nema potrebe NISTA da radite?! To nije logicno da je primjenjivo na svima...tim prije sto sa mojim muzem redove u ambulanti cekaju sve sami njeni pacijenti koji imaju upale pluca sad....dok cekamo red pricamo i kazu ljudi "danas mi je deseti dan gorim, preznojavam se nocu u golu vodu" i svi na snimanje pluca, deseti dan svi imaju upalu... Sve je slala doma deset dana i sa 70 i sa 50 i sa 20 godina....nijesu svi razvili upale, ali jeste veliki broj. A posto sam prosla i prolazim to, 15,dan, vjeruj mi kad odem u covid i vidim nekoga novoga kako sjedi prenemogao srce me za njim boli! Samo se sjetim koliko ga muka narednih dana ceka i para koje vecina naroda nema i nema od cega da kupi vitamine i ljekove a sad su i osnovni ljekovi deficitarni, nazalost...kako nece, zamislite kad na nivou pPodgorice dnevno preko 350 terapija ukljucuju covid kucne posjete?! Samo covid patronaza, ona druga je svoj our