preko koga je to PG-Prag?
Printable View
preko koga je to PG-Prag?
SmartWings
Dje je najbolje da se kupi povratna karta Pg-NY? Znam da ne može direktan let.
ja sam uzeo preko Ayli agencije iz PG. jako su profesionalni
expedia.com
Tamo vidim da je za pocetak marta najpovoljniji Austrian Airlines i ima samo 1 presijedanje u Becu i kosta cca 510 eura povratna karta.
THY sa presijedanjem u Istanbulu cca 540 eura.
pg-bec-cirih-nyc
nyc-frankfurt-bec-pg
650€ ali je let bio oko njihovog bozica i povratak 8 jan. sto je najgori period za novcanik :)
bilo je dosta vremena izmedju letova. cak sam uspio i bec da obidjem :)
+120€ je bilo za let manje, to mi nije igralo neku ulogu
Iz Frankfurta ima direktan let Lufthansinim A380. Košta značajno više, ali čovjek se nekako privilegovano osjeća u tom čudovištu. Još sjedište sa pogledom na krilo od ne znam ni koliko metara, uh :)
Ovaj expedia sajt je vrh, ima li ko sličan?
Skyscanner
odlucismo ja i zhena da odemo do Irske za jedno 7 dana i ostanemo nedjelju dana.
Pored ovog istrazivanja sto cu da odradim i tih mainstream sajtova, sta biste vi preporucili da se vidi.
Inace letimo PG - Londond Stansted
London Stansted - Dablin za oko 110eur povratno Ryanirom
P.S.
Englezi su najveci smecari po pitanju vize i znam da pitanje nije na mjestu. Ali hoce li mi trebati tranzitna viza ako ne napustam aerodrom ?
Odlicna lokacija samo sam malo skeptican po pitanju perioda godine kada idete... Ja sam bio dva puta u martu i bilo mi je ok vrijeme ali sam bio lude srece...
Nadam se da cu ti u naredna dva dana dati neke inpute mada sam ja bio sluzbeno pa ipak nece biti full review...
Ladno nijesam znao da ne treba viza za Irsku. Engleska viza se ne dobija bez teske muke
Ovo jos istrazujem, ujutro zovem konzulat u BG da vidim sta i kako. Posto sam mislio da ne mora jer su EU pa cu vidjeti.
Kako si vizu regulisao, hocu li morati da idem za BG ili im samo saljem pasos ?
A sto se tice mjeseca to je jedini kada mogu zbog posla :) Auto da se iznajmi 4 dana 55eur :D
Treba viza za Irsku, to provjereno - za državljane Crne Gore je besplatna, ali se mora imati. Mislim da se vadi u Budimpešti.
Tranzitna viza za Britaniju je ukinuta 1. decembra 2014, pod uslovom da se ne izlazi iz tranzitne zone.
Koliko je validna turisticka viza?
3 mjeseca
Sad mi nije nista jasno. Mislio sam da se irska viza vadi kao britanska?
Znaci ona je besplatna i vadi se gdje?
Uz britansku vizu dobijas irsku ali uz irsku ne dobijas britansku.
Irska viza se vadi tako sto se posalju britanskom konzulatu u BG: 2 fotografije, izvod iz maticne, pasos, izvod iz banke na pola godine, motivaciono pismo, rezervacije aviona i smjestaja, osiguranje i popuni se formular. Procedura traje 3 nedjelje mak ih popa.
Ono sto bih volio da mi neko pomogne jer sledece. Gospodja iz konzulata mi je javila da ne mogu iz Londona za Dablin da idem jer ne mogu preko londona u tranzit za zemlje EU. Iako sam joj objasnio da sa istog aerodroma idem za Dablin i da mi je razlika izmedju letova 2h. Online mi kaze da mi ne treba tranzit viza a ona mi prica drugu pricu.
Pitanje i molba.
Britanska ambasada me je uputila na ovu smrdljivu agenciju Teleperformance iz PG iz Mall of montenegra, ali vjerovali ili ne nema nigdje broja telefona, maila ili bilo cega osim adrese. Cak sam i infromacije zvao i kaze da su naveli sve osim broja telefona. Tako da ukoliko neko ima neki kontakt broj ili nacin kako da ih kontaktiram bio bih do neba zahvalan.
Izgleda da cu izabrati neku drugu destinaciju za zimsko putovanje sve su prilike.
P.S.
PG - BG povratne su 98eur cijeli februar
Napokon dobih besplatnu kartu od strane MA ali da bih je stvarno dobio moram da uplatim takse u iznosu od 60 eura. A kartu inace placam 170-180. Nevjerovatno.
Uz UK vizu NE dobija se irska viza.
Uz UK vizu se može poći u Irsku, ali moraš poći u UK prvo, imati pečat na tu vizu, i onda lećet za Irsku.
Vjerovatno ti je to ta gospodŽa sugerisala. :)
Odavno je tako i sve fino piše ovdje.
Edit: Eto na predzadnjoj strani ti je prvi scenario taj koji si ti mislio da odradiš - dakle nemoguće! :)
Britanci su odavno outsource-ovali sve što se tiče viza da ide preko Teleperfomance-a.
Evo su mi poslali mail iz Britanske ambasade gdje mi kazu da mi ne treba tranzitna viza i da bez problema mogu da idem za Irsku. Ako znam sta rade ljudi...
Ajde Gandalfe obavezno napisi iskustva. Imao sam i ja neki slican plan, pa me interesuje kako si zavrsio, jer i ja sam odustao zbog kontradiktornih informacija
U postu koji napisah iznad imaš zvanični dokument Irske, pa prođi kroz njega.
Mislim da ćeš se samo tako zeznut ukoliko ne budeš imao pečat ulaska u UK.
To ti fino piše tamo.
Prijateljica je bila u UK, onda išla za Irsku iz UK, čak je imala ovaj dokument isprintan i mnogo su je iscimali i puštili jedva da uđe jer ni oni sami ne znaju procedure/zakone.
Oni su ti odgovorili da sto se njih tice mozes da produzis put iz Londona za Irsku a imas li potrebna dokumenta da kad sletis u Irsku u nju i udjes-to ih da prostis zabolje dupe.
Kako putnik sa pasosem Montenegra moze uci u Irsku ne brine mnogo granicare njenog velicanstva. ThaHool ti je sve fino naveo i jedino sto ne znam da li je spomenuto je da ukoliko putnik sa CG pasosem ima UK vizu turisticku ali onu za vise ulazaka ukoliko je vec sa tom vizom ostvario ulazak u Britaniju onda nema potrebe da sledeci put za Irsku putuje preko nekog engleskog aerodroma nego moze direktno za Irsku.
Dakle ponovo napominjem - sto se njih tice mozes da putujes za Irsku jer ne napustas aerodrom tj na isti dolazis u UK i odlazis ali da bi usao u Irsku moras imati ili turisticku vizu Britanije ili vizu za Irsku.
Nemoj da si lud pa da krenes na put za Irsku bez jedne od ove dvije vize jer se necel nagledati zeljene destinacije lise aerodroma!
Sve to fino piše u ovom dokumentu:
http://web.dfa.ie/uploads/documents/...rch%202012.pdf
Da jasno da jasnije biti ne moze.
Ja sam se javio nacelno samo da prokomentarisem te svete Britance i njihov smisao za prakticno-dodji ti kod nas i produzi dalje,ostavi koju funticu za takse, a kako ces uci tamo dje si krenuo-pa nisu oni info pult. Sto se nih tice mozes da udjes na njihov aerodrom i produzis put dalje bez vize a kako ce te docekati u Dablinu nije njihova briga :)
kakvi bazdovi. A viza sa 90 na 200EUR!!! pihhhhh
moze li samo info - kako se zove kompanija koja leti iz Tirane?
A u ocev prazni SFRJ crveni pasos samo jedan-jedini pecat, i to plavi mali jedva vidljivi okrugli, gdje pise samo Heathrow I UK '90.
To mu je sva uspomena na boravak u Londonu.
Ovo iz Dubrovnika nije moguce :)
http://www.putovnica.net/akcije/zrac...vicarske-za-14
Nadjoh neke povoljne karte za Rim u julu. Zanima me je li tamo isto pakao vruće tada kao u Podgoricu, ako neko zna?
Makar 5 stepeni gore nego kod nas.
Misliš 5 stepeni više nego nego u Pg? Onda ga nemam što ići tada haha. Mene ubija i ova podgorička vrelina.
nadji karte za Maj .... ja prosle godine, dunulo mi da odem, nadjem kartu par dana prije puta iz BG za 100-110e cini mi se i fino vrijeme bjese.... lagano u kratke rukave.... :D
Ma nije toplije nego u Podgorici ali je veoma vruce bez dileme. Koliko vidim apsolutni rekord je 40.7 stepeni a prosjecna temperatura u Rimu u julu je oko 30 stepeni celzijusa. To je sok za nekakve Njemce ili Svede ali za jednu Bokeljku ne vjerujem da ce biti problem.
Gledaj to sa ljepse strane-hotelski smjestaj je najjeftiniji u toku jula u Rimu i mozes da nadjes dobar smjestaj za male pare.