Originally Posted by
LuTheDuck
ja ti, iskeno, mogu reci da ne zalim ljude koji voze pjani, drogirani ili se opijaju i drogiraju bez mjere
mozda sam namcor, mozda sam i neki sociopada/psihopata ili nesto - ali ne zalim
na zalost mi je univerzum naslozio dosta tragedija u zivotu raznih vrsta, pa sam mozda i "oguglao", ali ne mogu trositi sebe za one koji sebe nijesu htjeli da sacuvaju
sto bih ja jeo sebe ako neko svjestno radi protiv sebe??
skoro je umro rodjak koji je sebe poslao u alkoholicarsku komu - fin coek, mold, ali dzaba - pootkazivali organi nakon iste... nista... sto bi rekao pikac - ni da me takne
jos jednog rodjaka pamtim koji je prezivio alkoholicasku komu, ali sa ostecenjem mozga. Nikad ga zalio nijesam - zalio sam mu majku sto mora da radi oko njega
s druge strane, brata koji je nastradao u saobracaju necu prezaliti dok sam ziv - otisao je da poveza pjanoga coeka kuci pred zoru iz kafane i kad se vracao sletio u rijeku - nije bio pjan, nije bio drogiran, vjerovatno umor
krivim izricito roditelje/staratelje sve maloljetne djece koja se nadju za volanom od 0 do 18 godina - sama ili u necijem krilu
par prijatelja su instruktori voznje... kaze redovno zovu roditelji kad upisu dijete i onda ide prica - morate popricati sa njima da ne kradu kola da je to opasno!!!
u kojoj zabludi zivis kao roditelj kad ti treba instruktor voznje da ti vaspitava dijete da ne krade kola??
mojih sto se tice, da mi sjutra kola ukradu i kad poloze, prvi bih im zvao policiju - ne bih cekao sta ce da urade
a ideje sto imaju da cu ih ucit da voze sa 10-12 ko sto uce pojedine im drugove slobodno mogu da zaborave - ja sam im rekao, sa ~18 se upisu u autoskolu, pa lagano prodju obuku, pa polazu testove, pa prodju prakticnu obuku i poloze ispit i onda kad imadnu vazeci dokument ja mogu da ih "ucim" da voze ako im sta trebadne
mozda sam los roditelj, mozda sam i prestrog po pojedinima zbog toga, ali prosto nema potrebe, ne zure nidje, sticice sve