IV srednje je li ?
Printable View
Ocu Stepski Vuk da prochitam, al me odgovaraju...kazu pogubice mi knjiga, pogotovo zavrsetak... :D
Nije bila losa, nije. Drag mi je Kurejsi. :D
Sad su ispiti, te su u toku manje obimne knjige, evo, trenutno Magris 'Vi cete, dakle, razumeti'. Interesantan stil.
Preporučujem Izabrane radove T. S. Spiveta od Reifa Larsena. Roman o dječaku iz Montane, koji genijalno crta mape i šalje svoje radove Smitsonijanu. Pozivaju ga misleći da se radi o odraslom čovjeku. Odlučuje da teretnim vozom pobjegne od kuće i tako počinje njegova avantura preko čitave Amerike.
Dubravka Ugrešić - Štefica Cvek u raljama života. Već sam pročitala Ministarstvo boli i Forsiranje romana-rijeke za koji je dobila NIN-ovu nagradu, tako da ću, izgleda, i Šteficom biti oduševljena.
Imperijum - Robert Heris
Joško Marušić - Alkemija animiranog filma.. Ne može da škodi.
Ridiger Shahe- Tajna magneta srca
Tek pocheo,probajte...
Meri En Šafer i Eni Barouz - Udruženje ljubitelja knjige i pite ljuskuše. O žiteljima ostrva Gernzi u II svjetskom ratu.
Zavrsavam Atlas Shrugged od Ajn Rend. Jedan od najboljih romana koje sam ikad procitao. U rangu sa najboljim Rusima. Nevjerovatna je steta sto nema prevoda knjige, jer malo gdje je objektivisticka filozofija tako dobro isprepletana sa pricom kao ovdje.
http://i44.tinypic.com/2ebsmqv.jpg
Stigla isporuka. :D
Zavrsih Makinov roman 'Zena koja je cekala'. Preporucujem, narocito pripadnicama njeznijeg pola. ;) Pisac ima gotovo 'aristokratski' stil pisanja, iv ju nou vot aj min, zaista ga je zadovoljstvo citati.
A nacela sam jednu od knjiga Barbare i Alana Piza koji naucno analiziraju razlicito ponasanje muskaraca i zena u istim situacijama. Krajnje zanimljiva istrazivanja. :cool:
Trenutno čitam "Otkrovenje templara" od Lin Piknet i Klajv Prins.
Preporučujem knjigu svim čitaocima koji vole ovu tematiku :D.
John Dickie-Cosa Nostra
Dobra analiza.Bez tripova,patetike i lovachkih prica.
Recordare, ako ces mi vjerovat', i ja je citam zadnjih dana... I jako slicni utisci.
Vladimir Kekovic-Grke Godine,choek je bio je sef crnogorkog SDB-a do `89,zanimljivo.
Paulo Koeljo -Prirucnik za ratnika svetlosti . Solidna knjiga...
Priče, baš kao i ljudi koje svakodnevno susrećemo, čak i u prolazu ponekad dotaknu tanane, namušte slojeve u nama, mada baš uvijek i ne znamo šta nam se to, kako, ni zašto dogodilo. Ostane samo urezano osjećanje nečeg ličnog, proživljenog kao u magnovenju...
Mene je Djevojka sa pomorandžama potpuno pronašla. A vjerujem i Selindžer sa svojom Freni negdje jednom veoma davno, iako Lovca u žitu nikada nisam uspjela dovesti do poslednje stranice i vjerovatno ću uskoro odustati od pokušavanja...
I Tunel sam ovih dana pročitala. Mnogi su ga nahvalili, a ja.. pa, ne bih znala šta reći. Da sam književni kritičar, možda bih komplikovanim riječnikom nizala pojmove i isticala virtuoznost njenog autora i inteligentnu stranu ove knjige. Medjutim ovako, krajnje amaterski i subjektivno, pročitavši ga u jednom dahu pod čkiljavom svjetiljkom spavaćih kola u vozu, reći ću da mi se ipak nije dopao. Baš kao što mi ni neki klasici na isti način nisu legli ostavljajući mi mučan i usiren ukus života u ustima... pritom još i pomalo površno nedovršen.
S druge strane u Detetu jutra nema nikakve osobite genijalnosti autora, roman je sasvim običan roman, ali priča... ta doradjeno istinita priča, u svom svom pradavnom setingu, me je sasvim uhvatila da sam morala da otputujem i doživim veličanstveni Deir el Bahri iz prve ruke. I zaista me je, kao i mnoge, ostavio bez daha...
Juzno od Granice Zapadno od Sunca - Murakami..