Originally Posted by
amnesiac
Ja ne znam koliko si gledao njihovih mečeva, ali od njihovih 19 sam gledao makar 15. Za sve njih važi samo jedno:
Ultraofanzivni Murray i defanzivni Nadal. Murray zna da po defanzivi i izdržljivosti ne može parirati Nadalu pa zbog toga napada. To sa sobom povlači rizik neiznuđenih grešaka i Murray zna da će ih imati makar duplo više, nadajući se da će to nekako kompenzovati vinerima. Tako da, ukoliko smatraš da je ofanzivna igra smaračka, bojim se da se nećemo složiti. Govorim o Murrayu protiv Nadala. Protiv ofanzivnijih igrača igra potpuno drugačije.
Odličan je Murray igrač, i siguran sam da nikome on ne odgovara kad igra protiv njega. Njegov bekhend je zlata vrijedan. Na njegovu žalost, nijansa koja ga dijeli od Đokovića i Nadala je uglavnom psihološke prirode. Ne dajem mu nikakve šanse u polufinalu. Šljaka u tri dobijena seta protiv Nadala? Neće ići, tim prije što bi protiv većine tenisera bekhend dijagonale koje će poslati bili vineri. Ne i protiv Nadala i fascinantno je kako Nadal "kupi" te udarce sa topspinovima bukvalno par centimetara prije nego što bi dotakle zemlju.
Što se tiče drugog polufinala, naravno da je Đoković favorit, ali je Gulbis potpuni ludak. Za tenis njegov ulazak u finale bi bio loš, ne samo zbog toga što bi finale bilo smiješno, već zbog toga što od njega nikad sreće neće bit. Da je imao "u glavu" kao što nije, mogao je biti u vrhu već godinama, a ovako će uvijek ostati potencijalna nagazna mina u žrijebu i ništa više. Smatram da Đoković ima velike šanse za trijumf na Roland Garrosu. Od njega sve zavisi. Nikad uoči Roland Garrosa nije imao ovoliku psihološku prednost protiv Nadala, ali kako godine prolaze i on ima psihološko opterećenje neosvojenog roland Garrosa. No, ni tu ne treba da brine. Kako je stanje u svjetskom tenisu katastrofalno usljed nedostatka mladih igrača, ovima koji sada igraju je dovoljno da budu zdravi jer ih nema ko ugroziti. Biće prilike i narednih godina.
Ista stvar :). Pođoh kod 1:0 da se istuširam misleći da se nastavlja sjutra i onda pročitam vijest da je meč već završen :)