dva puta snize cijenu po 3 centa, pa cetiri puta podignu cijenu za 5centi.
i ne osjetis!
Printable View
dva puta snize cijenu po 3 centa, pa cetiri puta podignu cijenu za 5centi.
i ne osjetis!
Plin u BiH 1.15 KM tj 59centi(na 2 pumpe čak sam vidio natpis za 1.10 al nekako raspale bijahu). O benzinu ne treba ni pričat.
Prije 10 dana je bio 1.25.
U AL 690 leka, tj. 690/137.
Država uzima ovoliko http://www.nolimitbikers.com/forum/v...hp?f=52&t=3412
Po uredbi o načinu obrazovanja maksimalne maloprodajne cjene koju je donjela Vlada Crne Gore cjena se se obračunava po sledećoj formuli:
(X1 x X2 x D) + X3 + X4 = eur/lit.
X1 je srednja cjena naftnih derivata koje se objavljuju u Platt's European Marketscan, a odnose se na prostor Mediterana (Genova/Lavera)
X2 je prosjek deviznih kurseva €/$ objavljen od strane Centralne Banke Crne Gore
D služi da metričke tone pretvori u litre. Za benzin važi sledeća formula: 0,772 kg/l / 1.000 , za dizel: 0,85 kg/l / 1.000
X3 i X4 su stavke koje su date u linku iznad
Sramota.
A ovamo 77 centi.
stavi na neku vecu prikolicu onu ogromnu bocu sa plinare i dovezi plin iz BiH, isplatilo bi ti se
Kakvih sve "vozaca" ima po gradu prosto mi bude zao sto cijene goriva nisu po 20€/l.
Sve neki trkaci, reli vozaci... Sigurnost ravna nuli.
Ima li zakona u ovu drzavu?
da vidish danas pg-bd samo preticu na punu liniju stoka....
ja preticem po 10 auta, jer se govečad nabiju jedan drugome u štit i onda ne možeš dvoje po dvoje nego jedino svu kolonu....
Mozes vjeruj mi, Tirana i uopste AL, to je kulminacija.
slazem se, albanci voze kao debili
Gledajuci i ucestvujuci u nasem saobracaju, sve vise vjerujem u svoju teoriju da treba osnovat Prijeki sud, molim lepo, dobar dan, dobar dan, brzo ste vozili, godina dana kamenoloma, bez odbrane, advokata i tih peripetija, molicu lepo
ugradih lpg and i am happy now :)
sta se desava sa manjkom supera 98 ?wtf
da ti je ugradjen u srbiju bolje bi ti ishao a manje bi ti troshio,to ti je jedina razlika...
zaista nzn kako bi mogao bolje da ide a manje da troshi, brda grada na otvoreno ide ama bash isto kao na benzin, bio u auto sam bio sa petoro, shto se tiche potroshnje kad se vozi lagano ista, kad se vozi oshtrije zna mjeshovite do litar vishe da potroshi u odnosu na benzin i to je to.
kakav bre chek engine nemam ti ja to :) ovaj je 1990god i sluzi mi samo za divljanje na terenu i za uchestvovanje po dzipijadama. Al uglavnom javicu ti kad mi pochnu problemi ali se nadam da ih nece biti, za sada sam prezadovoljan.
E pa dobro onda .
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
http://www.vijesti.me/vijesti/nafta-...u-clanak-84499 kod nas ce poskupljenje, garant! :)
:*****
13.5 na 200? Meni tu trosi 14.5 :)
on ocekujue da mu ///M5 trosi kao 320d :)
pa eto na 200 trosi litar vise, a na 250...cek 320d i ne moze da ide toliko :/