zajedno ćemo neđe pa ću ja umjesto tebe i naglasiti da ni slučajno ne liči na batak :lol:
Printable View
zajedno ćemo neđe pa ću ja umjesto tebe i naglasiti da ni slučajno ne liči na batak :lol:
Jedne prilike, nedavno, neplanirano ostah da konacim kod druga. Dade mi perjani jastuk.
Okle kraljice, oka....
Sve mi se, nekako, čini...
https://youtu.be/e51YYHZ3bNs
Sent from my iPhone using Tapatalk
prs prs prsklica woohooo
Prije neki dan, tacnije prekjuce bih na pecanje. Kao obicno, prijatelja mi ne fali, po par zmija vazda me posjete, vecina tj sve me zaobidju, ali ovaj put mi se desilo nesto malo cudnije. Prva zmija motala mi se blizu (na vodi) par kamencica i pobjeze. Medjutim, ova druga nije htijela da to uradi.
Iznad vode sam mozda nekih 1.6m-1.7m, i sjedim ja i vidim neka zmija krenula tacno ka meni, uzimam male kamenje kako ne bi uplasio ribu(koje inace nije bilo uopste) i kako bi natjerao ,kao uvijek, zmiju da okrene pravac(taj beton im ne predstavlja prepreku da se popnu do gore). Uglavnom ova zmija stade na nekih metar ipo do zida i jednostavno stala i ne pomjera se, bez obzira koliko sam je gadjao ovim manjim kamencicima.
To sve ne bi bilo cudno da ova zmija nije podigla glavu kao one kobre po sred vode i gledala pravo u mene, sve li joj na svijetu. Jos uvijek ne znam sto joj je bilo da to ucini, uglavnom dobro me uplasila. Jos joj oblik glave bio trouglasti, ne znam ima li to veze cini mi se da su valjda ove otrovnice.
Uglavnom ovako je dignula glavu i samo gledala, ni da je htijela da me hipnotizira.
http://www.livescience.com/images/i/...ake-140829.jpg
Na kraju uhvatih malo veci kamen i gadjoh je, ne da je pogodim , ali dovoljno blizu sam pogodoio da je uplasim i pobjeze, crkla tamo dje je vjerovatno zbog toga ne uhvatih nista. Na kraju mi opet dosla treca , a ova vec usla u neku rupu u taj beton(i izbaca glavu kroz tu rupu), a meni ostali stapovi iznad te rupe - citavi dan sam gledao iza sebe i svudje ima li sto.
e kad ti @stevann pročita ovo...
Ja jos ne mogu da vjerujem da me zmija gledala i tijelom govorila kao da ce sve na svijetu da mi j****** zato sto je gadjem ili sto joj stojim na put, whatever.
nema ti zmija veze s tim, to ti je subjektivni osjećaj. o kome si se ogriješio?
Kad te bude neka tako gledala i stojala tu ka da ne predstavljas nikakvu prijetnju e onda ces vidjeti sama je li subjektivni osjecaj, a sto se tice ovog drugog, nikome nista lose ucinjeo nisam, pogotovo taj dan. :)
Zmija je tu nebitna. Isto bi bilo da je bila žaba npr.
mehiko, ae vidji da kupiš te fore nedje, na neko novo mjesto.
Nešto te nema ovih zadnjih dana, nema te. Loš si, lošina. Nema ti aure.
Ljeti mozda vidim i do 100 ovih gmizavca, ako ne i preko, na nekim lokacijama po 2-3 , na nekim 5-6, u Vranjini mi se desilo proslog ljeta da sam 9 njih vidjeo i gadjao (ne da ubijem, jer ih ne ubijam, sve imam osjecaj ako ubijem jednu naci se me neki jad od druge) koje su usle kroz neke pukotine u stijeni , pored koje sam inace morao proci ili kroz vodu. :D Zimi, bogu hvala, nema ih nikad.
Nebitno, nisam neki poznalac zmija - za mene sve su iste, otrovnice i ove bezopasne, ne bih da provjerim izbliza koja je otrovna koja ne, ali jednu stvar sam primjetio uvijek ce se sklonuti s puta i bjezati, pogotovo ako ih gadjes sa necim, i skoro nikad se ne nadju na cistini kad ima nekoga tu.
Oduzih pricu, ali nikad mi se nije desilo da naidjem na tvrdoglavu zmiju kao ovu i koja dize glavu kao kobra i nece da se pomjeri i pritom fiksirala pogled na mene. Ja njoj mozda jesam bio na put, ali sam tu stigao prije nje, a ona je krenula put mene. Ne znam jesu li joj bebice bile tuda ili sta vec sto bi moglo ovo objasniti.
Postane opasno kad se tupi naostre
Siraj brate ja kao opčinjena ovo čitam i nije mi dobro....meni da je tako stala i pogledala me, vjerovatno bi me hipnotisala...inače moj djedo je davno tvrdio da je poskok jurio za njim, tj skakao, jedva je utekao........može li to biti istina ne znam ali pričao je to....
Zato sto ako ona ispliva na povrsini i dodje blizu mene nema toga ko bi je spasio ili bi ja skocio u tu vodu(koje sam srece krenula bi za mnom ili bi se vec nasla neka tamo)...ovako im cinim uslugu i spasavam ih od te sudbine i njih i sebe.
Od nekih zena i same zmije se sklanjaju pa ne moraju da ih gadjaju. Ja nazalost nisam te srece.
Ja jedino zmije gadjam...nijednu drugu zivotinju pa se ne brini. :D
Ah gledam ih svaki put kad idem na pecanje, svaki put minimum 2-3, i zmije ka zmije, mrzim ih, ne volim ih, gadjam ih i sklone mi se sputa , a ponekad ni to ne moram - nista spektakularno, ali me ovo stvarno iznenadilo. Zao mi je sto nisam to snimao, ali nije mi uopste padalo na pamet da to radim nego sve sam razmisljao sto me koji k**** gleda i ne mice se, oprostite na jeziku ali jednostavno nisam mogao vjerovati.
Mozda je ova stala da malo procaska sa mnom pa se zacudila sto ja odma kamenjima po njoj ? :D
Neka, neka. Ti slobodno idi put jezera, ima ih dovoljno, pa progovori po koju sa njima i naravno pozdravi ih od mene.
Mozes im reci da se covjek plasi onoga sto ne razumije ? Mada necu moci vise da idem na pecanje ovdje tako da bice bezbjedne od mojih kamencica, za druge ne garantujem, obicno nastradaju kad naidju drugi ljudi koji grijese.
Svakako , srecno sa time. :D
Hvala :)
Kod momka mi je bitno da se svima javlja u grad, glođe kašičicu od dojča, da mršika Cigančad, kvotama iz kladionice ubija muve
i da mu visi papuča oko palca dok su mu noge prekrštene...
Treba mi makar 5 dana bez TV-a, mob.telefona, interneta, teških ljudi...
Ne možeš glavom kroz zid - puče glava.
Danas radimo na male obrtaje :'(
Okos mentola, leden dah, ovo je dobar osjećaj.
Ljubi me, ljubi me, ne prekidaj.
Nešto mi ljepo isprićaj.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...bc3a80987e.jpg
Послато са LG-H815
Ovaj Dom revolušn je dobar za oduzeti si život. Oćete li ga srušiti?
http://i.imgur.com/JZKtgHh.jpg
I ovaj krov zgrade koju tek sad vidim, očistiti!? I staviti nove fasade na sve zgrade! Yee
kakva socijalisticka idila
vooooziiiiiiiiiii
https://www.youtube.com/watch?v=2e21NOp69hM