Originally Posted by
hercules
Baš zato što nije podložna akcizama i porezima, na nju to ne utiče, zato je i pomenuh.
Nazdravlje tebi, ovako je i Milo pričao da je gorivo luksuz. Mislim to jes istina, sve što ima akcizu je luksuzna roba po definiciji.
Ja ne branim ništa. Ne znam gdje si to pročitao. Plate u privatnom sektoru nisu duplirane, znaš to i sam ne moram sebe kao primjer navoditi. Niti je realno da se svima dupliraju, jer oni koji imaju bi imali još više.
Svi se sjećamo da je u marketima bilo duplo više zaposlenih nego što je danas. E sad jedino ako si slijep to nećeš primijetiti.
Kao što nisi primijetio da je ES1 dovela do toga da ono što su zaposleni dobijali u kešu sad dobijaju na račun. Inflacija je tu nebitna stavka naravo, ali kad bi se zajebavali.
Jedna od privh lekcija na fakultetu iz oblasti ekonomije nakon ponude i tražnje je bila inflacija. A definiše se kao opšti porast nivoa cijena. Najčešće se desi kad se povećanje koločine novca u opticaju ne isprati povećanjem produktivnosti.
To se desilo u CG a pojačalo se dodatno dolaskom Rusa i Ukrajinaca.
Emisija je bila neophodna, ali ne u iznosu od 700 miliona, a pola toga je bilo dovoljno za otplatu starih dugova. Ovu drugu polovinu su Milatović i Spajić naumili za razvojne projekte kojih je do današnjeg dana bilo 0.
Ne moraš mene da pitaš, ja sam se DPS zaduživanjima više puta bavio, i govorio koliko je loše. Od tri milijarde je napravljen auto put, Sozina, Regionalni vodovod, elektrificirana pruga do Nikšića, podmorski kabal, put Risan Žabljak i još poneki rekonstruisan, par škola, domova zdravlja, par helikoptera za vojsku, uložili u EPCG elektro infrastrukturu, Rudnik uglja Pljevlja i još ponešto. Od 3 jedno pola je utrošeno na ono što je trebalo, pola je pošlo đe ne treba minimum - na javnu potrošnju i prenaduvane troškove infrastrukturnih projekata i namjšetenih tendera.
Treba li ja tebe da pitam što su ovi novi od infrastrukturnih projekata napravili ili da preskočim i da konstatujem da su milijardu spisakli na potrošnju i da se strpimo i brzo će biti Velje Brdo?
Ne moram te pitat ništa, pogledaj samo realizacije kapitalnih budžeta zadnje 3 godine.