Još mi se i dopada ono u Bečiće,prvi red ležaljki 12e,drugi red 10,sve ostalo po 8e :)
A vele krevet za 5e
Murš
---
Preporuka svima,kad se vrćete iz Budve ajte na Cetinje u "malu kužinu" ručak za 4 osobe 22e :)
Printable View
Još mi se i dopada ono u Bečiće,prvi red ležaljki 12e,drugi red 10,sve ostalo po 8e :)
A vele krevet za 5e
Murš
---
Preporuka svima,kad se vrćete iz Budve ajte na Cetinje u "malu kužinu" ručak za 4 osobe 22e :)
Sve manje odmjerenih komentara...Ko da čitam "Dan"...Nikakve razlike nema.
Kad čitam neke komentare imam osjećaj da ih pišu pojedinci koji na topicu izlivaju lično nezadovoljstvo činjenicom da su nezaposleni, moguće i kivni na "tamonekog" što oni nemaju mogućnost da priušte ljetovanje a možda čak ni seksualni život nije na visini...
Reći da su crnogorske plaže pustinja, da je crnogorska turistička i ponuda i sezona (ne zna se šta više) ubjedljivo najkatastrofalnija u Evropi i da smo doživjeli turistički Armagedon,..:)...to čak nije ni duhovito. To je u sferi patologije.
Ne znam da li je u pitanju lični bezobrazluk ili neinformisanost ali kukati nad sudbinom na ovaj način...
Dragi moji, da je nas zadesio i 10. dio onog što je zadesilo Grčku koja je već 2 mjeseca u haosu ili da prolazimo kroz ono što prolaze španske Costa Brava i Costa del Sol ovđe bi se neki izgleda polili benzinom i zapalili ne mogavši to da gledaju...
Koliko košta pica ili koliko košta burek ili koliko koštaju mooda od galeba apsolutno je nebitno! Zašto?! Zato što cijene određuje tržište. Ako nešto košta XX eura to je zato što ga neko kupuje po toj cijeni. Onima koji se ne mogu spuštat na primorje ko nekad i priuštit čitav dan banjanja za 15-20 eura naravno da je njima skupo. Ali turizam nije zdravstvena njega pa da svaki građanin mora imat garantovano ljetovanje. Ljetuju oni koji su tokom godine vrijedno radili i zaradili ili su makar pozajmili na ime svog budućeg rada. Nije ljetovanje za ladoleže i besposličare.
Naravno da treba istinu reći o svemu pa i o turizmu ali pjevat tužbalice i u crno zavijat...Takvim pisanjem se s ovog foruma isključivo rastjeruju oni koji žive u realnom vremenu a ne u virtuelnoj stvarnosti opšteg crnila.
Ako budem vidio da ima smisla postovaću u nekom narednom postu cjenovnik s grčkog Tasosa (jeftinije grčke destinacije, no one na kojoj je ljetovanje metafora za Srbina koji je uspio u životu) eto tek da vidite kakve su tamo cijene i to sve na današnji dan, u inače generalno turistički kolabiraloj Grčkoj. Možda vam bude interesantno saznanje šta to čeka srpske turiste kojima je "preskupa" Crna Gora.
O da mi je do tunisa poc da vidim odakle su crnogorci a i jeftinije mi je.
Da ne bi ja sad palamudio i pravio copy/paste imate najjači forum o putovanjima na
www.putovanja.info
pa pročitajte iskustva turista i kakve su cijene po državama.
Izvuci računicu ako odeš 10dana recimo u Budvu,hotelski smještaj,pp,+sve ostalo što ćeš potrošit(hrana i piće).
Ako ti samo za recimo ležaljke i suncobran za tih 10dana treba minimum 60e.
vala bi i ja volio jedno nabrajanje i realno poredjenje blagodeti svijeta naspram nas ?
Ti si u pravu 100%. Ali džabe ti pisanje, ođe se ne piše o tome "ima li se ili se nema". Sve ima svoju cijenu i tržište, jeste, ali cijena mora da prati uslugu. Daj napiši te cijene iz Grčke, ali i navedi šta sve turista dobije za tu cijenu.
Šta se dobije u Crnoj Gori, to svi znamo. Koliko bješe parking na Jaz? 2,5 EUR? Da se parkiraš na nekoj travi između dva drveta? Sjećam se davne 2003 išli smo da snimamo nešto na Jaz, koleginica novinarka je obrađivala turističke teme. Tad niko od nadležnih nije znao reći zašto se parking na Jaz naplaćuje ali svi su znali da "ne bi trebalo". Mrčo na ulazu u Jaz nije htio pričat' o tome i bježao je od kamere. Navodno "ovo je privatna zemlja, pa se zato naplaćuje". Vjerujem da je i sad ista situacija.
12dana
800e za dvije osobe sa svim troškovima(takse,vize itd),polupansion u hotelu sa 4*
Avio polazak iz Bg.
Hurgada/Egipat
--------------
Pogledajte cijene smještaja u Barceloni...
mrtvi egipat jedan sprch u dva metra hotela ti je cio zivot , ;p makse oli rain sto ti je , nema nidje ka u crnu goru , ALOOOOOOO!!!!!!!! ;p hehehehehehehehehhe
Evo pogledajte recimo najskuplji hotel u Hurgadi Alf leila wa leila koji je 5* a daleko je recimo Splendida što se tiče svega...
Iz Rusije se ne moze rezervisat let za CG,jer je sve fulirano...tako mi rekose braca Rusi koji vise na internet kako bi ugrabili kartu nekako...
Sto se tice ovih iz min.turizma,jeste da su nesposobni,ali nisu oni krivi koliko zakupci plaza i vlasnici lokala.Sto puta su apelovali da se smanje cijene,ali niko to ne postuje...Najveci su hostapleri iz komunalne policije i morskog dobra...
P.S. Kako mi je odvratan onaj pomocnik min.tur. Radovic,pravi je cobanin
Slažem se da cijena treba da prati uslugu ali...u slučaju toga parkinga, da li je parking uvijek pun? Ako jest onda nekome tko je to platio očito ne smeta što je parkirao na ledini. Nekad bih platio i 10 eura samo da nađem mjesto. Nema veze što je to ledina. E sad, ako taj privatnik radi na crno, to je drugi par rukava. Treba mu oplest kaznu da mu više nikad ne padne napamet naplatit nekome parking. Ako je prijavljen i radi uredno preko papira onda on diktira cijenu, a na gostu je da odluči vrijedi li ta usluga toliko ili ne.
Najzalije je sto imamo sto da ponudimo a ne umijemo.
I koliko se samo fukara ugradjuje u to morsko dobro i inspekcije a ministarstvo samo sjedi i porucuje 'lakse malo to'.
U budvu (koja je inace centar naseg turizma!) dodjem jer moram (dolazi mi drustvo iz bg) inace bih je zaobilazio u sirokom luku. Planine su jos uvijek neiskoriscene i za sad su mi one u centru paznje.
Ajdemo u planine jer tamo nema zime!
ada vidiš li da jes', sve će nas naćerat da idemo u Egipat koliko priča o tome!!!:mrgreen:
Te zvjezdice su po egiptskim normama pa ako odes tamo i nacrtano pet komaTa nemoj se iznenaditi da su hoteli iz Sutomora za njih sa 15 zvjezdica. Dobro provjeriti sta agencije nude, a porcije za jelo su neka djecja varijanta. Jedino zasto im treba kapu skinuti je ljubaznost i kad ih uhvatis da ti uvecavaju racune bez rijeci prekrize i kao da se nista nije desilo. Ne znam za ostale ali Aqua Funpreskocite i u te zvjezdice im se slobodno....
Jesam.
A evo saopštenje i novi procenti :)
Na današnji dan u Crnoj Gori boravi 89.694 turista što je devet odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Ministarstva turizma.
Crna Gora ima reputaciju jedne od posljednjih netaknutih destinacija na Mediteranu, što je rijetka pojava u Evropi.
Prema procjeni Vlade, Crnu Goru će ove godine posjetiti oko 1,1 milion turista, što je na nivou prošle godine. Očekuje se da će prihodi od turizma u ovoj godini iznositi 620 miliona evra, oko jedan odsto više nego prošle godine.
U Ministarstvu turizma i Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore (NTO) smatraju da će veliki uspjeh biti ukoliko prihodi i posjeta budu kao prošle godine. Kako brojke pokazuju, očekivanja će biti nadmašena.
Huh...'Ajde hoću.. Ima malo da se raspišem ali evo da svi pročitate kako se to jeftino banjaju Srbi na Tasosu (koji je za one koji ne znaju jedna od najeftinijih grčkih turističkih destinacija i kao takav redovan je u ponudi turističkih agencija regiona pa vjerujem i onih crnogorskih) a cijene sam prepisao iz prospekta jednog mini-hotela u Limenasu odakle se prije nešto više od neđelju dana vratio moj brat s porodicom.
A nisam bio lijen već sam ga pozvao telefonom prije 10-tak minuta da mi potvrdi svaku od cijena koje stoje u flajeru.
Limenas, Tasos
9 dana (samo noćenje bez obroka)
dvokrevetna soba - 150 do 250 eura
trokrevetna soba - 180 do 300 eura
četvorokrevatna soba - 200 do 350 eura
Pošto su Grci ukapirali da prosječan Srbin (bez imalo uvrede) voli da se za hranu brine sam u prospektu mu je sve nabrojano koliko što stoji u prodavnici ili na tržnici:
hljeb ------------------------------------------- 0.85 e
mlijeko (1 lit.) -----------------------------------1 - 1,2 e
jaja (kom.) ------------------------------------- 0.35 e
feta sir (1 kg) ---------------------------------- 7 - 9 e
kačkavalj (1 kg) -------------------------------- 8 - 9 e
salama (kg) ------------------------------------ 5 - 7 e
paradajz (1 kg) --------------------------------- 1.6 e
krastavci (kom.) -------------------------------- 0.5 e
breskve (kg) ------------------------------------ 2.4 - 2.6 e
kajsije (kg) ----------------------------------------- 2.5 e
trešnje (kg) ---------------------------------------- 3.8 e
jagode (kg) ----------------------------------------- 2 e
limun (kg) ------------------------------------------ 1.8 e
brza hrana i paća po mjesnim tezgama, kafićima i restoranima
giros --------------------------------------------- 2.5 e
suvlaki ------------------------------------------- 2.5 e
pica (zavisno od veličine i cijela) ---------------- 8 - 12 e
roštilj ------------------------------------------ 5 - 8 e
porcija pržene lokalne morske ribe --------------- 7 - 8 e
pivo ------------------------------------------- 2 - 3.5 e
vino ------------------------------------------- 4 - 5 e
kafa ------------------------------------------- 2 - 3 e
kokteli ----------------------------------------- 4.5 - 7.5 e
Sve navedene cijene se odnose na sjeverni dio Grčke dok su u centralnom i Južnom Egeju te Grčkoj uz Jonsko more cijene u vanpansionu veće u prosjeku od 30% - 100%.
Grci u sjevernoj Grčkoj su u velikoj većini maleni rastom i interesantno uglavnom crne kose. Jako su neljubazni, rezervisani i zatvoreni. Ovo se, ruku na srce, ne odnosi na stanovnike Tasosa koji već godinama žive od Srba i nešto manjeg broja drugih Slovena. Drže se po strani i nisu druželjubivi ali ne smetaju gostima i ne strijeljaju ih pogledom.
Plaže uz grčku Makedoniju i Trakiju su u većini od sitnog žutog pijeska koji nalikuje blatu i nisu nimalo prijatne za šetnju po njima. Taj dio Grčke je i najprljaviji. Putevi kroz Grčku (od makedonske granice do Turske) su za čistu 10-ku ali je broj benzinskih pumpi uz autoput katastrofalno mali pa se često izgube sati u svraćanju u lokalnim mjestima po zabačenim pumpama a sve u potrazi za benzinom. Plina nema gotovo nigdje na pumpama koje vode kroz grčku Makedoniju i Trakiju.
Kada se sve sabere i oduzme, za čestit 7-dnevni odmor na Tasosu (a slično je i na drugim destinacijama sjeverne Grčke) treba vam da za odmor 4-člane porodice pripremite ne manje od 1200 e. U protivnom ta divna i romantična ideja prijeti da se pretvori u vaš lični horor koji nećete zaboraviti dok ste živi.
Brat mi kaže da je lijepo vidjeti nešto novo no to ne može ni primaći ljepoti naše obale, a on mi kaže još i da svakako ako bude ikad više išao u Grčku to sigurno neće biti njen sjever.
Eto,...a sad očekujem nekog idiota koji će mi reći da nije istina ovo što sam napisao.
Pođi u Hurgadu pa će ti biti jasno šta si reklamirao. Povedeš li i pratilju svo vrijeme ćeš je, iako i sam zarobljenik hotela, morati pratiti ko sjenka kako bi je odbranio od nastrljivih hotelskih konobara i šofera koji bijele evropljanke smatraju za kurwe čiji je (po njima) jedini cilj dolaska da dožive kakvog crnog Arapina.
Nekoliko kolega mi je bilo u Hurgadu i sami su mislili da je ova priča pretjerivanje dok nisu pošli i doživjeli to čudo...
A zamisli jos da su onako orijentisani..
Evo ja cu ti rec da sam bio prije mjesec dana,i da nista od toga navedenoga nije tacno.
Setalo se po gradu i po najgorim djelovima Sakale pa nikome nista nije falilo.
E ne znam dje su te tvoje kolege isle i kako su se provodili...
Ja ti mogu garantovat da od 250ljudi koji su isli u tu grupu kad i ja avionom,nikome nista nije falilo.
A te price kako plavuse otimaju i kako nude kamile za njih su ka one da Butko otima djecu u crni kombi na kojem piše ĆAO MAMA!
Posjetio sam par hotela u Egipat(Sheraton, Hilton, Marriott) za mnogo manje no sto ovi nasi "bolji" naplacuju i sve sto nude je bilo 10000 puta bolje no ovdje. Svedski sto dorucak, rucak isto, svaki dan druga varijanta, ne jedan no ogromna soba puna stolova i tako to...
P.S. U Egipat je zabranjen sex prije braka cini mi se pa se ne nadajte tome :D
Evo uzmite primjer to vam je najlakše:
Par iz Podgorice
12dana polupansion Budva
svojim kolima
pa racunajte...
sa pre$ednickim apartmanom za koji fijipu treba 1 godisnja plata za 1 noc :)
Ljudi valjda nije bitno kako je kod drugih no kako je kod nas...
Ustvari, ako je kod rugih bolje onda ce turisti tamo a ne kod nas..
Bravo mi ga.
Volio bih da vidim vise zapadno evropskih turista kod nas, dosta mi je rusa podgoricana i kosovara. I srba naravno. Svake godine isto.
Pusti mi djaolji internet i nasijedanje na to sto oni pisu. Nadji Aqua Fun pa pogledaj kako se garant fale u nebesa, a takvog sr... od hotela nijesam u zivotu vidio, a toboze 4*. Ako ne ostavis koju funtu na krevet spremiće ga malo śutra, ako trazis da donesu leda jer voda topla oni ti to sve fino zapisuju pa ako ne provjeras na kraju racun ispostavi se da si bio u ledaru non stop....
Eto si bio i kazi sta je tamo bolje od onog sto nasi pruze turistima.
Čuješ sad ovo...Bravo ti ga...Ada nisu se ni ovi vratili u komade no su prispjeli doma čitavi. To ne negira da su žene bile izložene ružnom dobacivanju i nekulturnom ponašanju kad god su ostale same makar i na minut, a nekada čak i u društvu svojih pratilaca iako ničim nisu davale povoda za to, što je njihove pratioce dovodilo često do ruba da reaguju. Jedan od mojih kolega (a ne radi se o kakvim podgoričkim klošarima već ozbiljnim ljudima) je pokušao da razgovara sa ljudima iz uprave hotela jer mu je bilo nepojmiljivo da se ovo sve ne dešava od mještana (od kojih su uglavnom bili izolovani) već od osoblja hotela, ali mu je od strane hotelskog menadžera rečeno da se "ne osvrću na to jer su oni zaboga tu samo par dana" (??!). Ljudi su su se vratili bijesni iz Hurgade, a na fotografijama su ili neke puste plaže (tipa Lorens od Arabije) ili kakva scena iz hotelskog diska u kome je pristup slobodan samo Evropljanima.
A to što tebe nisu spopadali....Možda je to zato što si muško ili sam ja o tebi stekao pogrešnu predstavu?...
Splendid je najveca bruka i sramota sto se usluge tice...Nema covjeka da poznajem da je bio gost tog hotela, a da je na kraju bio zadovoljan pruzenim. Naime, sestra koja je udata za domenikanca je usla u hotel, uputila se ka recepciji gdje su stajale dvije kvocke, a jedn aod njih se obratila ovoj drugoj "idi ti sjedi malo, ja cu s ovom malom i s ovim crncem!" Naravno, treba li da kazem da su bili uzasnuti...Uvece ok 12-1 legli da gledaju TV - TV ne radi.Zovu recepciju - "bogami ti nema sad ko to popravit, vidis li kolko je sati???Nista prije ujutro" Na pitanje kako je to moguce da se desi u hotelu sa 5* ova je spustila slusalicu. Sjutra dan kad su se vracali sa plaze ispred hotela, security je njenog muza bukvalno zgrabio za ruku i krenuo da ga vodi van ograde hotela uz vrisku i dreku jer po njegovoj slobodnoj procjeni on nije bio gost hotela. Posto je nastala panika i vriska i dreka, dosao je menadzer koji se tu vise *****o nego sto je stao u odbranu svog gosta, kojem treba guzicu da lize zato sto placa tolko para da bude u takvom hotelu. Na kraju, nisu dobili ni obecani popust...Usluga je sramotna, bolja je na tusku pjacu na bilo kojoj tezgi.Ovo je samo jedan od mnogobrojnih primjera koje znam.Ne znam koje pare da imam, da ne znam dje cu sa njima, ocekujem da tamo dje odem usluga bude na nivou.Niko ne trazi crvene tepihe, klanjanje i ne znam ni ja sta, ali barem osnovno kucno vaspitanje je potrebno.Ja razumijem da bi oni da snize troskove pa zaposljavaju nekoga da radi za 200-300 eura a pojma nema o tome, a nece da zaposle iskusne ljude iz struke koje bi morali da plate bogami dobro, i sve mi je to nedje jasno, ali najosnovnije stvari se ne postuju kad je gost u pitanju.Dzaba taj konobar nosi bijele rukavice dok mi sluzi kafu, kad su one glibave i kad samo cekam kad ce da je prospe po meni zato sto mu drhti ruka jer to nikad do tad nije radio...To je prava slika naseg turizma i ugostiteljstva, a ne ono sto Nenezic prica.Gledam sad na cafemontenegro info da je vise turista za 9% nego prosle godine u isto vrijeme...Vjerujte mi da nije.Manje je za 13.9%, a ta prica se plasira iz godine u godinu kako bi se pumpali rezultati i narod, stoka glupa, vjerovao u to.
https://forum.cdm.me/showthread.php?t=60739
Ja i žena,i jos je bilo ljudi sa nama,nismo nikakvu neprijatnost doživjeli za te dane.
Tako da te zamolim ne pričaj mi o nečemu đe sam bio i što sam vidio...
Milo mi je da si bio i zaista mi nije želja da se rugam tvom izboru...Prenio sam iskustva mojih kolega i ljudi koji zaslužuju moje povjerenje. Evo da se pridružim i ja tvom pozivu - pakujte se ljudi i pravac da doživite bajan odmor u Hurgadi...Šta hoćeš drugo da ti kažem?
Žao mi je samo što se naši ljudi zadovoljavaju s bilo čim samo da dobiju pečat u pasoš da su neđe za života izbili iz kuće... Mene lično tamo đe ne idu prosjećni Evropljani i Amerikanci već gotovo isključivo istočnoevropska slovenska salaterija neće brzo gledat a svima koji vole da probaju - sretan put. I treba poći. Posebno ako vam nije žao novca.
Kairo, Aleksandrija i Šarm el Šeik su već nešto drugo, a meni lično od islamskih mediteranskih zemalja jedino pažnju privlači Turska i to bih najradije pošao u Antaliju i Marmaris. I nije to stvar samo ukusa...