[TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja
Ako ne ulazim u ove velike racunice, vec se svedemo na veoma jednostavno i uporedivo.
1. Cement se placao 3-3.5 prije korone, sada je 7-8€
2. Juce se sokirah da je postavljanje plocica 12-15€, ta cijena je bila 5-8€
3. Struja se sada radi po m2 prostorije 10€, a nekad je bilo sijelicno grlo 5€ (prekidac, uticnica)
4. Majstorka dnevnica (vrhunskih majstora koji su mi radili prvi put pa onda i drugi kada sam renovirao) 40€, ko sad nadje majstora iskusnog za 40€ neka se javi
5. Fizicki radnici (Albanci koje pokupis u Tuzi) su bili 20€, sada znam provjere o da su 45€
Ja bih iskreno zelio i mogu da se nadam da ce cijene ovih gore navedenih stvari kostati isto kao nekad jer mi treba licno ali cisto sumnjam da ce se to ikada vratiti na taj nivo. Kada su bile stare cijene stan je kostao 800-1000€.
Sa druge strane imamo inflaciju, nedostatak gradjevinske zemlje sa dobrom lokacijom, nedostatak iskusne radne snage (dosta dovlacimo iz Albanije i Turke) i dalje traje naseljavanje Podgorice i jos mnogo drugih stvari.
Hoces da kazes da ce nam Danilovgrad biti Zemun :)
Imam tamo jedan plac od 1100m2 kod kruznog, samo ga cekam da bude popularno. Realno kostao me 7€sada se cijeni 15-20.
Naravno. Ja o toj kupovini i ne pricam niti je podrzavam. To sam jos jutros rekao.
Pricam samo o cijeni kvadrata.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Isto moram vam reći da dosta mlatite za ove cijene…
Keramičar se vrhunski i sad nalazi za 8-9€ a ima li neki što šiša ovce i uzima 20€, vjerovatno ima :)
Upravo sam bio u fazi traženja, pa eto znam provjereno a ne rekla kazala :)
Ovi što su rušili i probijali su sami odnijeli šut, takav je dogovor..
Onda npr za kamere, alarm itd jedan da ponudu 1800€, drugi 2100€ a treći 2500€ sve ista oprema samo jedan stavi 110m kabla, drugi 150m, treci 180m plus neko naplati metar kabla 0,55€ , neko 0,75€ a neko 1€…
Takodje ovi što si radili wc, kum mi da nekog “najjeftinijeg” on traži 500€, zovnem slučajno ove što su baš radili na toj zgradi oni duplo manje uzmu tj 230€ i završe posao za par sati :)
Tako da i majstori u 90% slučajeva lupaju cijene, pogotovo ako ti je “hitno” :)
Nego odoh u off :)
Quote:
Originally Posted by
357
Kad sam ja stan uzimao, jun mjesec je bio, broj predugovora je bio 600 i neki. Znaci imaju ih jedno 1500 godišnje x cirka 300-400e, copy-paste posao. Pa oni samo od onih ovjera glupih dnevno uzmu jednu platu, a dje je ostalo?
Pakao , predugovor 500€ , založna izjava 500€ , ugovor 500€
Lopovčine [emoji1787]
Euribor kao što znate skače, tako da zbogom povoljnim kreditima tj kamatnim stomapa…
Znam samo da ni u ludilu ne bih platio stan 2000€ u PG, pa bolje poslovni uzeti za te pare :)
Zaboravih krečenje 2€ za ruke? Koji je to može li se znati?
Eto Bane koga svi sa foruma hvale uzima 1,20€ sa njegovim materijalom?