Ja evo napisah u drugi dio posta. Bez da se ponavljam
Printable View
Ja evo napisah u drugi dio posta. Bez da se ponavljam
Znači kupovina hibrida u CG se ne isplati jer još uvijek nemaju odredjene povlastice?
Svugdje u svijetu drzava ti daje subvencije i razne povlastice ako uzmes hibrid. Tipa ako je 30.000e drzava ti daje 5, oslobodjen si dijela registracije, daje ti povlastice kao tipa u londonu gdje u centru ne mogu uci vozila koje emitiju preko 99g ugljen bla bla. Itd itd. U holandiji npr isto
Ovdje treba da kupis tipa golf 7 gte koji te ispane koliko gti ili gtd, drzavi puca q, a reg te ispane isto kao za gti (ima 200ks).
Drugo da li mislis da toyota ima majstora koji je isao na neki obuki. Mislis da bi ti izasli u susret ili umjeli rijest problem kad bi doslo do kvara tog sistema.
A sigurno bi nekako riješili to čim ih imaju u ponudi..mada realno male su šanse da dodje do toga.
Ali nije fer reći da se ne isplati zato što nema popusta.
Neću ja uzeti hibrida zbog zaštite i očuvanja životne sredine to je sigurno..šta je sa potrošnjom?
Znaci trosi 3.5 litara i ne isplati se, a rega je 240 eura npr...
Trosi 7-8 na testove, preko 2.000ccm, dzip znaci reg+uvecanje porez na luksuz. I kosta oko 35-38 pocetna.
Kosta oko 25 pocetna, RAV.
Dalje, 3.5 trosi Prius i naravno da se isplati njegova kupovina. Znaci budi precizan kad kazes "ne isplati se kupovina hibrida".
Danas, po meni, kupovina dizela je neisplativa pa nikome nista.
Šta sve obuhvataju ovi paketi opreme?
terra?
luna?
sol?
sport?
style?
http://vesti.mojauto.rs/data/images/...ver=1458811354nova subaru impreza
evo fala bogu imao sajt toyote pa mozemo vidjet koliko kosta rav4 i rav4hybrid. a razlika u gorivu ne moze bit preko 200e godisnje. pa sracunaj koliko treba da prodje da se isplati.
Razlika u gorivo izmedju cega?
Hibrid ima nisku potrosnju u grad, ali zato van grada, odnosno kad se krene na duzi put (autoputem) gubi tu prednost jer radi vise na motor nego na struju.
kupis hibrid a registracija ti 650eura.
To te drzava pomogne sto vozis eco i stedis zivotnu sredinu....NOT!
To je tacno, 0 km sa hibridom, ali sam citao njima, a evo i jedan kratki test:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...1d49eaa523.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...791c8eb739.jpg
To su testovi odradjeni u njihovim novinama.
Npr Auris proban 2014 potrosnja u grad 22 km/L a na autoput 13 km/L, sto potvrdjuje moju tvrdnju gore, trose na autoputu vise nego u gradu. A mislim da cak na duze relacije, tipa cijeli dan na autoput, baterija ne bi imala dovoljno snage tako da bi radili iskljucivo na motor (moja pretpostavka).
Potpuno si u pravu. Svaki review potvrdjuje isto, a zamisli tek na tezi rav4 sto se dogadja...
Sent from my iPad using Tapatalk
Test: Toyota Auris Hybrid Style
http://www.b92.net/news/pics/2016/03...32259_orig.jpg
Hibridne automobile "bije glas" da su namenjeni isključivo vožnji po gužvi i da na otvorenom putu počinju puno da troše i imaju loše performanse. Kako bismo razbili predrasude, odlučili smo da na Salon automobila u Frankfurtu otputujemo novom Toyotom Auris Hybrid. Ovo je naša avantura.
Vidis fabia je rekao da trosi 3 a ispade 6. Zamisli tek na skoro duplo tezi rav 4. Pratis nizbrdice i uzbrdice, kalkulises hahaha e qq
3.000e skuplji od dizela, godisnje usteda 200e max, znaci za 10 godina ti se isplati. I onda najbitniji dio koji ja navodim od pocetka.
da bi Srbija iole pomagala razvoj ekološke svesti, poput velike većine država u Evropi, cena hibrida bila bi osetno niža od dizelaša. U tom slučaju, praktično ne bi postojao izgovor da ne nabavite ovakav automobil, jer pored najboljih performansi u gami, ubedljivo najmanje troši (zagađuje okolinu) i ima najnižu cenu održavanja.
Sent from my iPad using Tapatalk
Kakva reklama za priusa :D precenuh se :D
https://youtu.be/O7hE0y5ALzU
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Zajeban auto. Toliko je dobar da mi ne bi smetao ovaj preruzni zadnji kraj.
Vozio sam ga prije 10-15 dana.
Nece bit, nije dobra rachunica nikako.
Da nijesmo bijeda ka' sto jesmo, a ekoloska drzava, gdje se subvencionise sve green, da ne pricham, svaki iole valjan hibrid ili EV jos bolje, je ne bestbuy, nego jedina stvar koja ovih dana stvarno vrijedi, u moru modernih tehnoloskih igrachaka/sranja.
Sama ideja, da za 20-30k imas voznju, smooth kao u RR od 300k ili bolje, bez vibracija, vez buke.. Je utopija. Poredit dizel, bilo sta SUS, sa elektro pogonom je smijesno, pa chak i ako se zaboravi eko komponenta.
No kod nas, nije (samo) cijena problem, vec prodaj moodonja, cumur zelotima, elektrichni auto! To je veca utopija nego CG stvarna ekoloska oaza.
da je srece svi bi se vozili bezsumno,a punjenje bi bilo dzabe.....
Da je srece da, ali...mi smo mi.
Kad sam sad bio u NL i B i td, hibrida koliko hoces, elektro isto. Npr u B elekticna auta idu trakama koje su rezervisane za gradski saobracaj.
totalno si u pravu,ziva istina,i to je kod njih normalno,znam cesto sam u B.da ne pominjemo zemlje tipa Singapura itd.......
Najbolje je u Nj. voziš 350kmh autobahn om ebeš hibride i bešumnost.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Kada pomenute NL, kako se plaćaa dopuna električnih vozila? Vidom na svaki parking ima pištolj, ljudi dođu napune i odu... Nije valjda free?
Poslato sa sjajne pisaće mašine Note 5 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Free. I tamo i u USA.
a tipa troskovi za igradnju tog parking mjesta i centrala? kladim se da drzava i to pomaze proizvodjacu tj uvoznicima makar jednim dijelom.
inace belgija i holandija bas deru sa naknadama na luksuz koje se ticu registracija. ako je rs6 u njemacku 100.000e tamo je 150.000 . ubijaju. ali makar pomazu ev sektor.
zato kod nas i jedno i drugo hahahaha
Fabijina omiljena kombinacija.
Toyota i Golf II
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...9265d2b085.jpg
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Start/Stop prenisko, glupa pozicija VOL i TUNE...ostalo je OK.
Mada i instrumentalka bi mogla biti veca.
Start stop nebitno, ali vol i tune uzas - kad rukujes njima rukom prekrijes ekran. Mada imas komande na volan...
Start je bas nisko, a vol koga briga, komande na volanu i cao.
Od kad smo merca kupili samo se na volanu tapka. I klima na dashu.
A instrumentalka je OK cini mi se.