Vlada Srbije uvela akcizu na lož ulja radi sprečavanja zloupotreba http://blic.rs/i/325335
Sent from my Samsung Galaxy S2
Printable View
Vlada Srbije uvela akcizu na lož ulja radi sprečavanja zloupotreba http://blic.rs/i/325335
Sent from my Samsung Galaxy S2
^^ @Rookie: on je to iznio da bi mi vidjeli sto nase mudre glave mogu smislit jos ...
Ja sam mislio da to nije bilo tesko ukapirat :) Ali evo covjek objasnio.
To je postovano jer sam ovdje citao da ljudi u starije dizele sipaju loz ulje i kod nas.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Po regionu su uveli velike kazne ako nadju loz ulje u kamionima i autobusima. Mada i putnicka vozila su provjeravali.
Cek, da nadju da vozis na to gorivo ili da prevozis to gorivo ?
Da nadju da vozis na loz ulje....
Da koristis... A sigurno ne mozes gorivo da vozis na sjedistu autobusa :)
bogme smo ga vozili nekada(davno) tako...
ne znam kakvo je stanje sa gorivom u pg ali mi se cini od kad su ga pojeftinili da je 3x gore..
LPG down, 0.77...
A na VUK?
Da da ja danas sipao na eko i prijatno se iznenadio :) .
Na vuk predpostavljam da je 0,75
Jer je uglavnom kod njih jeftiniji dva centa
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Kod njih je -4c...
raste dolar, to znaci gorivo ide dolje... :D
raste dolar raste cijena M5 :D
gorivo se prodaje u dolarima, i recimo da je barel 100$, mi posto imamo eure, promijenimo 75eura u 100$ i platimo taj barel.
Barel je i dalje 100$, ali sada dolar na kursnoj listi raste tj. jača u odnosu na euro, mi sada moramo da promijenimo 80e u 100$ da bi kupili taj barel.
Znači da gorivo raste, ali dolar je ojačao sa 0,75 na 0.80, tako da kad se ukalkuliše u cijenu barelu to je nekih par dolara više po barelu ili nekoliko centi skuplje po litru... druga je stvar kad vlada povećava akcizu pa kao fore radi navede i rast dolara, a dolar nikad do sad nije oscilirao toliko da moze da podgine cijenu po litru ni 10 centi.
just my 2 cents....
No, more than that.
Fora je sto barell ide dolje kad dollar ide gore.
sta bi sa pojeftinjenjem TNG? danima se suska o tome i nista!?
Pala je cijena na 0.77.
Na Bonus juce i dalje 0.80,nzm za danas
Jedino oni su i dalje na 80, svi drugi su na 77...osim Vuka koji je na 76 kao prije.
Da, vidio sam jutros, a tu je Vuk Petrol na 76...
Ima li neko iskustva sa ovim novim aviodizelom ???
pise vec na temi, isto gorivo kao ranije, trebali su ga preimenovati u space shuttle dizel
ako ti je prije bilo lose bice ti i sad
Mislim da sma vidio u BR da je 0.75. Javiću sjutra. Inače je na Vuk 0.76 u KO i u PG. NA Bonus je 0.80, na Luk je 0.77.
toliko su prechistili taj avio dizel da je samo voda ostala. :D
U BiH sam tankao danas 62 c/l...
U Tivat na Inu 0,77 centi plin...
0.76, danas sipao na Radanovice (Vuk Petrol).
uglavnom se ova tema svodi na cijene plina i gadjanje sa centima
Nismo svi bogati kao ti...
http://www.vijesti.me/vijesti/ocekuj...a-clanak-78391
gorivo na ljeto 2e i te price :D
To su gluposti, cus da znaju kako ce se krecati gorivo, mogu samo da mlate kao i mi ovdje i to je to
Samo neka pada ! :)