Originally Posted by
Buva+gacce
Nisi me pitao đe bih smjestio njihove glasače, no DPS i DF u našem relativnom političkom spektru.
Da ne ulazimo u to koliko su to dvije neodvojive stvari u suštinskom smislu, i koliko bilo koji politički subjekt ne može biti ništa drugo do preslikana multiplikovana kopija društva koje ga je konstruisalo.
Ne bavim se generalnim političkim prizmama svjetskog nivoa, ne zanimaju me konkretna pitanja tipa prava na abortus u USA, ili sve moguće nijanse njihovog odnosa prema emigrantima.
Od dva konkretna pitanja koja me zanimaju, i o kojima govorim, odgovorio si samo na jedno, i to potpuno netačno.
Tj. potpuno je netačno da je DPS radioaktivan (toksičan, da ne zapostavljamo SKOJ-a u ovoj zanimljivoj raspravi tri adrese i dva mišljenja) po sve koji sa njime sarađuju, a DF bi rado isto tako, ali mu se ne da.
Dokaz ti je isuviše očigledan da ga preskačeš:
URA i SNP koji nestaju na državnom nivou, kao i na lokalnim đe god su ušli sa njima u koaliciju, više nego polovljenje Demokrata u Budvi iako su joj dali ponajboljeg gradonačelnika u poslednjih tridesetak godina, i isti takvi trendovi u svim lokalima i na svim nivoima đe koaliraju.
Odnosno, đe god su se združili, a udružuju se svuđe, DF je isključivo moćao, ostali su padali i propadali.
Sa druge strane, Demokrate su i te kako glasale neke stvari u parlamentu skupa sa DPS-om, i ništa im falilo nije. URA i SNP su formirali vladu njihovim glasovima, pa i njima ništa falilo nije, sve do momenta kad su obrnuli ćurak u pravcu Beograda.
Tj., to što tvrdite obojica, zvali ga radioktivno ili toksično, empirijski je već pokazano drugačije sasvim, koliko god vam mantra bila lijepo upakovana.
Pitanje na koje se nisi ni osvrnuo je, u svoj ovoj priči, ključno:
Zašto je u vrijeme vlasti zdravog centra, koja god ga vlada predvodila, (u skupštini su jednako ostali), došlo do opšte faktičke regresije u svim pravcima?
I, da dodam, totalnog faktičkog razmoćavanja DF-a?
Da upotpunim poentu.
Mi sad ne glasamo o pravu abortusa u Delaveru.
Glasamo za Preshjednika Crne Gore.
Preshjednik Crne Gore ne vodi ekonomiju, ne rješava recesije, ne stvara narodu plate od iljadu eura.
Preshjednik Crne Gore je predstavničko lice i poprilično limitirani faktor spoljnopolitičkog kursa države.
U kojoj logično i razumski ispravnoj jednačini, politička grupacija koja eksplicitno baštini podršku Rusiji, i eksplicitno počiva na podršci i čak direktnom miješanju Srbije u unutrašnja pitanja Države Crne Gore, može da bude izabrana na tu funkciju?
I, posledično, u kojoj logično i razumski ispravnoj jednačini, bilo koja zdrava politička grupacija može da shjedi u koaliciji sa njom, i direktno je podržava?