https://www.vijesti.me/kolumne/63462...jednog-covjeka
Milo Đ. je uplašen za ličnu sudbinu a ne za evropski put države, čime mašu njegov pristaše. Kada vidi kako su završili Vesna Medenica, brat Blažo (Jovanić), veliki guru V. Vukotić ili ovih dana specijalni tužilac Čađenović - ni njemu, Đukanoviću, ne može biti svejedno. Ali, sam je kriv. Što je doveo sebe u tu poziciju, da država koju nam je obnovio poslije 100 godina, kako kažu fanovi a kako i on sam misli - bude talac njegove lične sudbine.
Đukanović misli da će zaglušujućom bukom svoje propagande mladih i lijepih kurira iz stranke zaista ubijediti Brisel i Vašington kako je on čuvar našeg evropskog puta i vrijednosti a ne glavni miner i saboter?! Sad se tek vidi i da je priča o takozvanoj reformi DPS-a, zdravom tkivu, građanskom profilu, u stvari sanak pusti. I da će se dalje urušavanje nekad moćne ali i ozbiljne partije samo nastaviti. Svjestan, valjda, i sam toga, Milo igra posljednju partiju pokera u pokušaju da sve dobije ili sve izgubi. Nažalost, u igri je ne samo njegova, već i sudbina države. Nema tih izbora, koliko god Bemax odriješio kesu, koje Đukanović može dobiti. Što znači da mu se ulica i fejk patriotizam čine ili pričinjavaju kao jedini put za vraćanje na presto. Dakle, kao 1989, opet puč. No pasaran, tako se bar čini, ovog puta.
Čitajte malo patriote
Sent from my iPhone using Tapatalk