Originally Posted by
IvanR
Nemoj ovo da shvatiš lično, ali je ovo jako nezahvalan kriterijum za “ocjenjivanje” filma. Kod dosta ljudi u poslednje vrijeme slušam ovaj komentar vezan za dužinu filma i uvijek ima negativnu konotaciju. Kapiram da je sve posledica društva i brzog načina života i milion drugih svakodnevnih stvari koje su dovele do toga da čovjek kao jedinka nije u stanju da održi koncentraciju na duži period, ali film je kao i druge stvari umjetničko djelo, makar je to inicijalna ideja. “Apocalypse Now” traje 3:35h, “Once upon a Time in America” 3:50h, poslednji Skorsezeovi filmovi svi prelaze 3 sata. Vagnerova opera “Prsten Nibelunga” traje 18 sati pa im niko ne umanjuje kvalitet zbog toga. Nevjerovatno mi je da ljudi danas (a čuo sam stvarno previše primjera) nisu u stanju da odgledaju film preko 2 sata trajanja i da se filmovi gledaju uz provjeravanje telefona na svakih 15-20 minuta. Film sjedneš i gledaš jer te nešto interesuje, tema, ideja, priča, sam proces snimanja, a ne zato što imaš malo vremena da ubiješ izmedju drugih “bitnijih” radnji.