Originally Posted by
ribomax
Statistiku sam radio lično ja, a može da ti je potvrdi svako ko ne formira stav ograničeno...Vozim motor preko 10 godina, vozim kola isto toliko, vozim biciklo i pješak sam (logično-ali rijetko doduše), tako da mogu o svakoj kategoriji učesnika u saobraćaju da ti kažem ponešto...
Ove što ti vidiš bez kacige, u papuče, da voze 200 kroz grad, niko od pravih motorista (8 od 10 u našem slučaju) ne priznaje, ne zovemo ih da voze s nama, ne pominjemo ih kad se priča o moto temama, dakle, onoliko koliko su "antipatični" vama van moto svijeta - i nama su...(iako mi malo bolje shvatamo zašto je to tako i probamo uticati koliko možemo da se koriguju, a ne samo da kritikujemo) .
Dalje, ako pogledaš neko moto okupljanje, 80% ljudi su ozbiljni, ostvareni ljudi koji imaju porodice, djecu, poslove i ne pada im na pamet da ugroze sebe, a naravno ni druge divljanjem i vožnjom bez kacige i motor im služi kao neki "ventil" od stresa, od obaveza...
I na kraju, opet, ako pogledaš akcije koje organizujemo sve češće, vidjećeš da dajemo svake godine krv (plus imamo evidenciju davalaca, dajemo po potrebi i ko god je tražio nismo odbili), organizujemo Moto Djeda Mrazove gdje nosimo paketiće djeci u Bijelu, nema humanitarne akcije gdje neko od nas ne učestvuje itd. da ne davim...
Tako drug, prije nego idući put nazoveš nekoga ludakom sa dosta para i bez mozga (iako preptostavljam da si ovo rekao za ove što ne nose kacigu i levitiraju), malo treba sagledati širu sliku...