A ja nisam ništa rekao, nego sam samo pitao. [emoji2]
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Printable View
A ja nisam ništa rekao, nego sam samo pitao. [emoji2]
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Onaj ko na svoje auto ne gleda sa paznjom taj jedino moze plin da ugradi, jedino opravdavam plin na starije kante, 15+ godina. Po gradu se prica da se obrcu hiljade i hiljade od poslova raznih a vozi se na plin, koji je to sklop u PM. Da se neko ne uvrijedi samo, ali ja stvarno ne razumijem u cemu je fora kupiti auto od 2-3-4-5K kubika i ugraditi mu plin a pritom nastaviti pricu kako mu treba savjetnik za ulaganje jer su mu se pare nagomilale...
Pa kad stavis plin treba ti savjetnik za ulaganje (toga što si uštedio) [emoji23]
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Nijesam neki pristalica plina, ali mislim da je to stignma nastala od ovih te kupe plin iz skrsenoga auta na optad pa im ga neko ugradi u kola DIY style :D pa em se kola raspadaju, em ne smijes iza njih ni cigar zapalit :D
Medjutim, koliko ispratih vremenom pricu oko prina na forum, postoji neka skuplja opcija koja dodje sa malo vise elektronike??! koja prilagodjava smjesu vremenskim uslovima, pa onda to bude "s andjelima"? Jesam li to dobro skonto?
Aj ko ima znanja o ovome da me malo uputi (ne trolujem, bas me interesuje) ili rece dje da trazim da procitam. Ali i dje se to ugradjuje i koliko kosta - ako je toliko dobro, sledeci put da kupim benzinca :D
Mene ne jebe nego tebe. Da plin u auto ista valja stavljale bi ga sve fabrike umjesto benzina i dizela. Kad strucnjaci kazu plin ne steti nista nego je i bolji od benzina, ovo kod automehanicara dovodi do diskvalifikacije i zabrane prilaska objektu momentalno... xD
eh koliko ih ja vidio koji nece da pogledaju auto koje ima ugradjen plin.... cim to vide, samo se pozdrave sa musterijom :)
Ja bi prvi prije pjeske isao nego vozio na plin.
Sent from my iPhone using Tapatalk
pa mene ocigledno da ne jebe kompleks cim vozim jedno auto na plin 10 godina
a kladim se da sam vise ustedio ja na gorivo za 10 godina nego sto si ti ustekao para za 10 godina
dalje, fabicki mozes da kupis tojotu, hondu, subaru, fiat, opel, suzuki i td
e da, ja ne obrcem milione, ja zivim od plate, koliko vidim ti se druzis sa onima sto “obrcu milione”
Kad vidim u oglase benzin+plin i ispod pise auto pazeno i mazeno, dobro se zamislim o kakvom mentalnom sklopu se tu radi.
Mozes FABRICKI auto da porucis, kojih nema 0.2% na svijetu, sto znaci da se radi o statistickoj gresci. Ja pricam o mesarskim plinskim bocama ugradjivanim kod lokalnih mesara. Ja uzivam u voznji auta, ne stedim na gorivo i zabolje me koliko sam mogao da ustedim za 10 godina, ono sta je bitno jeste da sam ja uzivao 10 godina u voznji gdje je sve ispravno i radilo FABRICKI a ti si nisi.
Objasni ti meni onda sto je ovoliko benzinaca sa 2+K kubika po gradu, pretezno A8, sigurno A8 ne voze normalni ljudi vec ljudi zeljni paznje i puni kompleksa...
ja nisam ugradio plin kod mesara nego sam posao u BG kod coeka kojeg hvali cijela sfrj
i za ovih 330000 km nisam nijedan put vidio neku razliku da vozim na plin, tako da to da si ti uzivao sto si vozio na benzin (vjerovatno neku tranju sa manje od 100 konja) a ja nisam na plin su price za malu djecu, a uz to nemas pojma tako da bolje da zavrsis pricu
toliko jakih benzinaca ima jer neko ima para o hoce snazan i veliko auto
e sad, ne znam sto ne pomenes ove sto vozr auta od 100-120000 eura a dizel
prvo treba da ti radi auto na benzin kako treba, onda da ides na ugradnju plina, sekvencijalnog naravno
razlike nema osim sto trosi pola litar do litar vise
nema mirisa, nema detonacija, zdraviji za motor
zavisno od snage i broja cilindara od 400 eura pa do 2000
Ne znam sad kakve su te plinarice stvarno ali $ecam se drug (kompleksaš veliki btw, nevezano za dalji tok priče) uze A8 4.2 quatro, 98-99god 300ks ravno. Ugradi odma plin u njega (pojma nemam đe, dosta ga je nešto izaša) ali svaki put kad bi udario kickdown to se brdo nekih lampica palilo zajedno sa nesnošljivim pištanjem, nikad mi se nešto nije bilo svejedno vozit sa njim... :D
A dobro, postoji ispravni A8 99 godiste kod nas sigurno
Pa nije to sad bilo no prije 10 godina, i jače... :D
Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk
Ajde bre plin je najbolji cim ga TAKUMI stavio u ljeksa, a tek da je u skodu fabiu sdi..
Najace je kupis s500 AMG i ugradis mu plin [emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://suchen.mobile.de/auto/merced...limousine.html
Sve šašavo po Njemačkoj :D
Ne znam sto se toliki protivnici plina.Stv nikad nisam vozio auto s plinom (tj jesam skoro od jednog poznanika nova astra iz salona s plinom )
Auto funkcionisao sasvim ok kao i na benzin.
Uglavnom neko oce da vozio dzip koji ima dosta kubika/konja trosi kao lud .Sto da ne ubaci plin ? Zasto da ne ustedi ?
Jer pare za gorivo su bas bacanje.
p.s Vozim auto koji trosi 20L
Ponekad se zapitas cemu ovo :D
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Voznja je primorje, po pg do nk ,cjene koje sam dao su na odnosu prijesnjih cjena benzina koje su sad manje a vrlo brzo ce opet gore toga smo svi svjesni neka se period produzi umjesto pola godine neka bude i godina za otplatu ugradnje meni se opet isplati ovo je moje misljenje sad uvjek ce biti sta ako ovo sta ako ono ... cinjenica je da se budzet puni od goriva i zasto padati na to ako se ne mora plin je toliki koliki je i da poskupi opet se isplati 8e benzina 100km i 8e plina oko 140km svakome bi znacilo
Sent from my SM-G935F using Tapatalk