I Opel radi fabrički plin. Sve generacije Astre imaju i model na plin.
http://media.opel.com/media/intl/en/...new_lpg_models
Printable View
I Opel radi fabrički plin. Sve generacije Astre imaju i model na plin.
http://media.opel.com/media/intl/en/...new_lpg_models
Ja znam barem 70 modela koja imaju fabricki plin...
Pazi, u USA imas kamione, velike i male, porodicna auta i sve na plin.
Prije 2-3 godina tamo je bilo oko 115 000 na CNG, 150 000 na LPG i nesto malo na LNG.
Prosle godine u Iran i Pakistan je bilo preko 5 miliona auta na plin, Brazil 2 miliona, India milion, Italija 800 000...
pa sta je za ameriku 200K auta, skoro da ima vise jugica koji se jos tamo voze :D
Ovi protivnici plina me uvjek oduševljavaju. Znači bolje platit duplo više i imat 10% snage, nego platit duplo manje i imatze 10% manje snage.
Možda bi u guz*** dali da imate 20% više snage. Zbog takvih treba da je litar 2€ lakše se računa...
za sve vas koji bi plin u Turbo S, evo nesto jos bolje: Ferrari!
http://www.youtube.com/watch?v=ISEGD...layer_embedded
Koliko modela luksuznih imaš sa kukom za vuču koja se fabrički ugrađuje?
ne vidim kakve veze ima kuka sa potrosnjom i ugradnjom plina..
prosvijetli me da progledam...
Pa možda neko krene da odšlepa gliser do mora sa svojim Caenom al ođe bi rekli da je seljak koji će krmad da vozi u prikolicu.
Sigurno, pogotovo što je nagrdio performanse sa njom značajno.
eto bar da se oko necega slozimo..
Koliko auta, luksuznih koji kostaju preko 100 000 eura imas sa mikro dizel motorima?
Koliko vozaca tih auta vise voli da vozi limuzinu od 2,5 tona sa 200 dizelskih konja ili sa V8 sa 400 konja?
I zasto uopste postoji 2.2 turbo dizel u S klasu?
brate, otvaras drugi dijapazon pitanja..mozes li konkretno da mi odgovoris na ono pitanje?! ako ne mozes reci brate.. nema ni jedno i da stavimo tacku na svu pricu..
To tvoje pitanje me podsjeća na ono Šešeljevo upućeno sudiji :D
pitanje je jednostavno..ima li luksuznih modela sa fabrickim plinom?!.. ili ima ili nema.. ;)
Pa i njegovo je bilo: Gosn sudija da li vaši roditelji znaju da ste p*der? Da ili ne?
Ja se slazem sa Executorom. Ugradjivati plin u neka auta, malo je reci, je svetogrdje, blasfemija
http://www.motorauthority.com/news/1...the-bmw-m3-e92
I Britanci koji ga koriste sličan auto za trku na stazi. TRACK DAY - NA PLIN i štede enormno!Quote:
The new AC Schnitzer M3 will show its face in public for the first time at the Essen Motor Show in Germany. Coming along for the show will be three other tuner-specials from AC Schnitzer: a BMW 1-series coupe that pays homage to the 2002 tii, a tweakedMINI Cooper S and a BMW 3-series coupe powered by LPG which debuted at the Frankfurt motor show this year.BMW M3 E92
http://forums.m3cutters.co.uk/showthread.php?t=11641
pricao sam sa Salom(sef Evolve-a) koji ih je tjunirao(hvala besplatnim minutima) i rekao mi je da je to "obicni" sekvent plin i da se na njega gubi nesto snage, al obzirom da su motori malo taknuti(sa sve izduvima) snage ima kao fabricki auto
A i morao bi fabricki da ima i benzin+plin, zbog hladnoce i paljenja, zasto bi fabrika to radila? Niko ko kupuje to auto od 100.000 eura NOVO, nece rec e necu da ga uzmem zato sto nema plin! Mi pricamo o polovnim autima velike klase, u koja mozes da ugradis plin i vozis se za male pare
Svi bi mi voljeli da imamo pod sebe neku masinu 6.000 kubika i 700ks pa da je cipujemo na 756ks cisto da se nadje kad treba neki kamion pretec da ne razmisljamo ali malo ko od nas bi mogao da izdrzi te troskove pa nas ima i koji vozimo 1.5dci od 60ks i trpimo. Sve je to za plin ok i da je usteda i da ide isto i sve sto ste rekli ali ne ide u jedan premocan auto poput ovog slucaja sekvent plin koji je ugradio majstor koji se kune u svoje Cacansko porijeklo. To je moje licno misljenje ali kao sto sam vec rekao sve je to stvar sopstvenog izbora i ko god da je on ga je kupio i ugradio pa nek mu je srecan :)
hvala. sa ovim bi stavi tacku na moju diskusiju sto se tice plina. zasto stavljaju male dizile?! pojma nemam..mozda zbog manje potrosnje (mlatim, jer ne znam, nijesam o tome razmislja)..
radi se o tome da ne moze svako da vozi luksuzno auto. (pod ovim se podrazumijeva sva ona moja prica, sipanje, registracija, ulaganje, odrzavanje, servisiranje, gume ...)..jednostavno je tako ne moze.
a vi sto bi ocajnicki zeljli da vozite ista ta auta pa makar i ugradjivali plin u njega to je vec vasa stvar. ;)
Prodato....
Moze LOCK....
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Ova Honda Civic pali direktno na plin, ima grijace u mjesacu.
Direktno ubrizgavanje je nesto drugo. U rezervar imas pumpu visokog pritiska, crijva do dizni i ECU. Plin se ubrizgava direktno u cilindar, u tecnom stanju, temp. oko -40. Jedina mana je kratki vijek pumpe.
Znam ja, zbog manje potrosnje, zbog jeftinije rege, zbog jeftinijeg odrzavanja.
A kosta 100 000?
ok, kad vec pricate o manjoj potrosnji sa ugradnjom plina sto jednostavno ne uzmete neki dizel motor i uzivate u svom tom luksuzu?! ali ne vi ocete da se vozi neka makina od 3/4/5 'iljada kubika benzin, pardon, plin a odje mi pricate pricu kao kako, ja i ostali koji sa mnom dijele misljenje, imamo komplekse..
razmislite malo prije nego sto pocnete pisat svakakve gluposti.. vecina vas je pametna, imate fakultete i skole pa ne ide uz vas da se ovako glupitate.. ;)
uglavnom za sluzbena auta, prije svega zbog enormno nize godisnje takse (manje CO2 u izduvu, manja kubikaza), manja potrosnja, i dovoljno snage za sluzbeno auto, koje treba da ide najvise autoputevima i do 130kmh. Na kraju krajeva, taj merc koji pominjes u S klasu od 2200 kubika je oko 200 konja, malo li je. Sta je tek sa onim pasatom sa benzincem od 1200 kubika? :)
Kakav bre dizel? 530d trosi 11-12 litara prosjek (ko kaze da trosi manje, laze), a to je 16-17 eura.
Ja sam 10 eura vozim 55 milja mjesovite voznje.
Plus, gdje je odrzavanje za dizela? Buka? Dim? Vibracije....jebes sve ovo....opet km je 40% skuplji a odrzavanje 400%.
Pa imas komplekse, ponovicu jos 100 puta ako hoces.
Ne kapiras poentu price. Ja vozim ali istovremeno stedim i to bez ikakve razlike. 16 000 eura za 5 godina.
I FYI, toliko para sam zaradio od 17-g augusta do petog septembra 2007-e.
Vise sam ja ustedio na gorivo, ponavljam, samo na GORIVO za 5 godina nego sto si ti i ovi ostali hejteri zaradili za 10.
ako ti je bas toliko stalo da znas ja za 5 god.zaradim tvoje 2 do 3 ustedjevine ;).
mislim da ti ne shvatas poentu price.. ljudi koji imaju para njih savrseno boli ku*ac koliko koje auto trosi..mozes li to da skontas?? nadji mi nekog pravog ljubitelja ferarija, aston martina itd..da je u auto od 20 godina stavio plin.. neces ga naci jer oni voze sa uzivanjem na beznin i boli ih ku*ac oce li ustedjet 10 ili 20 hiljada ako stave plin..mozes li to da shvatih..njima se svrseno jebe..plin stavljaju takvi ko ti koji nemaju gaca na guzicu a ceznu za velikim i liksunzim masinama pa se pravdate tom pricom o plinu..
sto se tice ove tvoje prdnjave ovim stavljam tacku jer vam se ne moze dokazat..mada nijeste vi krivi sto ste pg-cani iskompleskirani.
i jos da dodam da ti ova prica i prdnjava oko odrzavanja dizela i dima i tih *****a palaca pada u vodu samim tim sto i da je sve tako ko sto kazes oni bi (proizvodjaci) u te vece i luksiznije modele stavljali plin.
poz.!
ima nekoliko Astona kojima je ugradjen LPG...dok kod Ferarija prostor je stvarno premali za dodatni rezervoar plina a i tako se uglavnom voze na kracim relacijama
ne vidim sto te pucaju kompleksi toliko, znam da te jede to sto se vozis skuplje i losije od onih koji se voze na plin ali stvarno pretjerujes :)
u pravu si..znas, evo od juce sam smrsa 2 kila koliko se jedem i $ekiram.. ne znam sto ce mi to. ;)
pa eto umjesto dijete..
tvoga srca na daleko nema..hvala ti sto se $ekiras :)