Vozio je na autoput na svadbu isao , nije vozio kurirsko auto, nije pink panter
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Printable View
3-4 mjeseca zatvora mu je trebalo dati što je trijezan vozio 200km/h, na autoputu ? Eo ovaj Mojkovčanin isto vozio 200, pjan, pa eto dobi dvije neđelje zatvora i 300 eura. Ili ovaj Podgoričanin pjan, napušen i nakoksan, 235 km/h vozio, 20 dana zatvora bez centa kazne.
Vezu veliš fata, taj kurir je doslovno drakonski kažnjen, još s obzirom da mu je u opisu posla da vozi, kaznio ga je ka krvnika. Ne znam što bi bilo da nije vezu fata...
Samo kaznjavaj, vozice normalno i ko nece
ja mislim da su svi pomenuti dobili MALO...
tu 120, 130, pa i 150 cu da razumijem recimo u pravcu kl-pg, onamo oko pelevoga brijega se zakotrlja, ne osjetis eto te na 120-130...
ali morao bi ceok da se vozi krozneku madjarsku da se toliko zanese da ne skonta da vozi 200+ na sat
Kad se ide od Kl put PG ono moraš da kočiš i to dobro koliko auto ubrzava...
Isti slučaj iz Nk preko Grahova, davno neđe, sam ga pustio na ler, dolje sam bio na 160...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Prodaja polovnih automobila na javnim površinama Glavnog grada problem je koji godinama opterećuje saobraćajnu infrastrukturu i narušava komunalni red u Podgorici. Zbog toga, Uprava za inspekcijske poslove počela je sa uklanjanjem vozila sa javnih površina, a prva akcija je izvedena na Starom aerodromu.
“Tom prilikom smo uočili na terenu da ima oko 120 ili 130 automobila, koji duži vremenski period se nalaze tu, na toj javnoj površini i organizovali smo akciju. I tom prilikom smo premjestili oko tridesetak vozila, dok su ostala vozila, vlasnici sami uklonili”, kazao je Kovačević.
Nakon prve lokacije na Starom aerodromu, akcija će se proširiti i na druge gradske četvrti.
“Od srijede krećemo intezivnije da se bavimo problemom. To su lokacije prije svega Zabjelo, Zagorič, Zlatica. Naravno i drugi dijelovi grada. Imamo i druge javne površine, gdje su neki manji prodavci, koji imaju par vozila izložili na javnim površinama, samim tim zauzimaju javnu površinu. I ovaj rješevaćemo i to u narednom periodu kažem, koliko već od srijede krećemo u novu akciju i to će trajti u kontinuitetu dok ih sve ne uklonimo”, istakao je Kovačević.
Kao trajno rešenje, predviđa se formiranje legalnog auto-placa, gdje bi svi zainteresovani mogli da izlažu i prodaju vozila – ali uz poštovanje pravila.
“Uprava Glavnog grada je to prepoznala kao jedan od gorućih problema i krenula je u rešavanje toga problema. Zadužena je Direkcija za imovinu. Oni su predložili par loakcija upravi Glavnog grada, koja bi bila adekvatana za ovu namjenu i očekujem da uskoro, znači, u toku ljeta, da će biti ta lokacija određena, da će se privesti namjeni, da će prodavci automobila, imati priliku da svoja vozila izlažu na toj lokaciji”, kazao je Kovačević.
Nelegalna parkiranja, takođe, dodatno opterećuju i onako deficitarna parking mjesta. Uklanjanjem ovih vozila, kako dodaje Kovačević, grad indirektno dobija stotine novih parking pozicija.
“Neka slobodna procjena, od inspektora na terenu, zaključili smo da ovih vozila ima između 300 i 500. Moramo priznati da je to jedan ozbiljan broj. Na taj način Glavni grad će da obezbijedi jedan značajan broj nedostajućih pakring mjesta”, zaključio je Kovačević.
Kako poručuju iz Uprave, ovo više neće biti samo akcije, već kontinuiran posao. Nakon prioritetnih lokacija, inspektori se šire i ka ruralnim zonama. Cilj je jedinstven – vratiti javne površine svim građanima.
Tamo dje du bila parkirana ova auta obicni građanin ne smije da parkira jer se računa kao zelena povrsina, tako da ne znam sta su to oslobodili za gradjane.
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
citam i ne vjerujem... ok ima njih koji i auta za prodaju drze na parkinzima redovnim, ali od kad je to nelegalno?? ko im ga mrdne samo ce nas ojadit da mu placamo
sto se posebnoga parkinga tice - mislim da je ovo kontra mjera
jer imamo legalne placeve koji placaju zakupe, dazbine itd... i sad umjesto da postoji autopijaca (ako postoji i dalje) pa dodjes 1 nedeljno i pokazes sta imas, drzava ce sad preprodavcima da obezbijedi plac, a da za to vrijeme i dalje dere legalne vlasnike autoplaceva na dazbine??!!
da se razumijemo, nemam autoplac, ali ovo mi je ranga ko da onim prodavcima ispred gintasa ti usputis nekolike tezge dzabe da ti ne ruze grad, a unutra deres narod redovno tezge da placaju
@LuTheDuck ne brini neće napravit ništa. Ljudi samo vole da obećavaju i to je to.
a oce slobodno... da je nesto bitno i koristno ne bi, ali kad treba nedje opravdat 500.000 eura u asfaltu, ima da ga odmah zveknu umjesto neke zelene povrsine
i to ce odabrati neku lokaciju blok, zabjelo ili slicno pod izgovorom da mora biti blizu za ljude jer nemaju kola (cim traze da kupe)
umjesto da neki od nepopunejnih parking odrede po 20 mjesta za to i super (kod multikoma, novi u kasarnu, blok v kad se zavrsi...)
Koliko sam cuo lokacija bi trebalo da bude cemovsko i da se pokrije solarnim panelima e sad sta ce biti od toga...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Patrole saobraćajne policije od danas će, svakog dana od 17 časova, vršiti pojačane kontrole, u Ulici slobode u centru grada, saopštila je Uprava policije (UP).
“Patrole saobraćajne policije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica će počev od danas, svakog dana od 17 časova, vršiti pojačane kontrole, u Ulici slobode u centru grada. Patrole policije će vršiti kontrolu saobraćaja i sankcionisati vozače koji upravljaju vozilima suprotno važećoj zabrani saobraćaja u ovom dijelu grada, koja stupa na snagu svakog dana u 17 časova”, navedeno je u saopštenju policije.
Iz UP su podsjetili učesnike u saobraćaju da je kretanje motornim vozilima u Ulici slobode zabranjeno poslije 17 časova, u cilju bezbjednosti pješaka i očuvanja javnog reda i mira.
Zamisli ne daj Boze da tu stoji samo jedna kamera i snima pa bi patrole radile neki pametniji posao a ne smrdjele tu od 5 cekajuci ko ce da prodje :lol:
Ma jok nije do saobracaja i pjesaka nego sudstvo radi uzurbano do avgusta :)
Kako se dodaje, tokom pojačane kontrole službenici Mobilne jedinice saobraćajne policije su zbog počinjenih saobraćajnih prekršaja podnijeli 14 prekršajnih prijava, izdali 211 prekršajnih naloga, sankcionisali 17 motociklista, uhapsili dvije osobe i putem pos-terminala na licu mjesta naplatili novčani iznos od 3.850 eura ( 2/3 od propisanih kazni).
Interesantan podatak 48 sati vikenda a 9 presretaca .... 12 kazni po autu prosjek.... dosta...
Malo je to, treba 50 po autu dnevno.
Pa malo zato kazem al tu je Apel nacelnika za bezbjednost saobracaja i strateski pozicionirane patrole
Bez zelje da omalozavam ali ako bosna moze zakonski da rijesi kaznjavanje kamerama ne kapiram sta se ceka?
Inace pohvala za komunalnu u nk po centru su non stop nema trika da mozes ostavit auto duze od 2 min eto ti kazna pod brisac
Bosna je svjetlosnim godinama ispred nas u mnogim stvarima. Kamere, doigitalizacija javne uprave, pristup informacijama. Malo sam rekao, deceniju su ispred nas.
U Nikšić sam platio kartu za zonu I a trebao sam za zonu II i napisao mi je kaznu. Još kad je vidio PG table miline.
Ali kriv sam nema što, platio sam tih 5eura koliko li je već bila kazna tj dnevna karta.
Da ih puste da pisu samo pg tablicama oprostili bi dnevnicu [emoji23]
Mislim da vam to za PG tablice nije baš zato što su PG tablice no se u NK znaju među sebe pa neće da se zamjeraju.Mislim da je to više razlog što se sa strane više tripuju.Zna se ko sjedi đe/ko je s kim i oni što se parkiraju ispred kafane odma dobiju dojavu.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Kupio sam auto od rent a car firme auto je bilo kasko osigurano postoji faktura da sam ja kupio auto. Da li postoji mogućnost naplate štete preko osiguranja iako oni nisu nidje naglasili osiguravajućoj kući da sam ja novi vlasnik?
osiguranje ce pokusati to da ospori (pod izgovorom da si trebao da prevedes licencu), ali ako si u okviru zakonskih rokova za prevod i slicno - postoji
jer bi, teorijski, bilo nelegalno da ti naplate 2 osiguranja za jednu godinu, a samim tim bi onda bilo i nelegalno da osiguranje koje je placeno prekida da vazi ako vozilo promijeni vlasnika
p.s.
https://www.cdm.me/hronika/hapsenje-...metara-na-sat/
Razvnopravnost :D
Odjeljenje u Herceg Novom Suda za prekršaje u Budvi izreklo je novčanu kaznu od 1.000 predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanu Savićeviću.
Savićeviću je izrečena kazna zbog prekršaja odbijanja alkotesta od strane policijske patrole koja ga je zaustavila.
Ujedno, izrečena su mu i tri kaznena poena.
Savićević neće moći naredna četiri mjeseca da upravlja motornim vozilom, jer je i to odluka Suda.
A nemojte ljudi,dje nadjoste njega? Proslavio je taman mandat x 10,popilo se[emoji1787]
A da je neko drugi odbio u Spuz bi zavrsio
Sent from my RN12 Pro using Tapatalk
Purger.
Nije mogao da zovne ministra , nesto je u nesporazumu za tom partijom
Nego kosovska policija... 200 eura kazna za neregistrovano auto...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...05f4442393.jpg
A dje brate, znas da bi ovo nasi zabili sami sebi noz u ledja.
Znas koliko ima koji voze da nisu registrovani
Sent from my RN12 Pro using Tapatalk
Ide automatski na black list.
Ali sigurno postoji i exclude opcija, tako da naši mogu ovo da uvedu slobodno i dodaju tablice u exclude.
Kratak je put od ideje do realizacije [emoji6]
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
A dobro on je samo fudbaler. :joy:
https://www.youtube.com/watch?v=rkYCmRi-4x8
Purger je sudija koji je razrezao kaznu...osim ako svima nije istu razrezao
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Dejo je brat
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Jel vozio OPEL kad su ga zaustavili pjanog u auto i to ka na dresu :joy:
https://www.youtube.com/watch?v=JfFJ9viROiY
A dobro lik dobio crveni karton čemu drama.
Prema tome…
Evo ga marko i slikom, sve mu cvjetalo
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...kih-sluzbenika