Znam da se Brlja pominjala po novinama X puta.. zbog svakakvih razloga, ukljucujuci i (teze) udese.
Printable View
Znam da se Brlja pominjala po novinama X puta.. zbog svakakvih razloga, ukljucujuci i (teze) udese.
Brlja=niksicki konik
Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
U teškoj saobraćajnoj nesreći u Bečićima jedna osoba je poginula, potvrđeno je Vijestima u policiji.
Kako saznajemo vozilo je sletjelo sa kolovoza.
Ekipa hitne pomoći je prevezla drugu osobu koja je u teškom stanju.
Nesreća se dogodila kod hotela "Splendid".
U toku je uviđaj na licu mjesta je saobraćajna policija Odjeljenja bezbjednosti (OB) Budva.
Na licu mjesta su i vatrogasci koji izvlače povrijeđene.
Stranci neki izgleda
https://www.dan.co.me/vijesti/hronik...inulih-5166126
klizavo je onuda ko ne zna, nešto su presvlačili ali je i dalje klizavo
Onamo je klizavo zna se i zašto. Familija mi je na to mjesto imala glavu izgubiti, jedva su se spasli. Drug završio u Palmu, nije znao što ga je snašlo. AUto uništen. Onaj ko zna što se po putevima radi, znaće zašto je tu klizavo, kao na mnoga druga mjesta. Lično ta mjesta dobro poznajem i prolazim bukvalno 5 na sat. Ljudi se svačim bave, i čuh od takvih svašta nešto...no svakome kako je zaslužio.
Onaj bulevar je smece, uzak, klizav...onamo gdje zavrsava nema nikakvog znaka...
Mislim da takav bulevar ne postoji na svijetu, uzi bar metar od propisa, klizav, lose osvijetljen, plus na sred krivine se zavrsava bulevar, bukvalno u metar "nestaje" druga traka, ko vozi malo brze i ne poznaje tu dionicu, zavrsava dolje u gradiliste. :)
zato što vlasnici autošlepa prosipaju ulje po putu...mada ovdje je klizavo i bez toga
Habajući sloj asfalta je odrađen sa krečnjačkim kamenom (puno jeftinije nego kada se radi po propisu) koji se haba i postaje klizav (isto kao u Budvi), na to dodati faktor krivina (kojih u Budvi nema), onda da odvodnja vode nije baš najsjanija (a čuo sam da je juče ,,lilo kao iz kabla”), te dodati faktor da se na toj krivini sužava bulevar zbog garaže ,,Splendida”… dobije se vrlo opasan mils faktora koji čine vožnju tom dionicim nebezbjednom. Još ako vozi neko ko ne poznaje tu dionicu (a gore pomenute faktora malo ko očekuje u ,,sređenoj državi”)…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije razlog, uostalom nema potrebe, tamo su toliko česti udesi da ostane ulje od predhodnog udesa (a često se dobro ne ispere put poslije uviđaja). Upravo to zaostalo ulje iz čestih udesa (a zašto se dešavaju objasnio sam u predhodnom postu) je razlog za stvaranje tog narativa.
ako vozis 40 na sat po najvecoj kisi jel klizavo ?
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Jeste, pogotovo kada moraš iznenada da mjenjaš traku (a nema saobraćajnog znaka koji na vrijeme upozorava na to).
Kako to regulisati? Treba li neka tuzba ili nesto sl.
Tzv. ,,riblja kost” je teško uočljiva i uslovima normalne vidljivosti (vedra noć sa upaljenom rasvjetom). Pozicija ,,riblje kosti” je na zidu garaže hotela, a ne pri samom putu, pa između puta i ,,riblje kosti” postoji rupa (u koju može da upadne auto, a to se desilo).
Rješenje je da se napravi odbojna greda (morala bi po svim standardima da bude tu, i to dupla) sa ,,ribljom kosti” iznad napravljena po usvojenim tehničkim standardima (npr. da je od reflektujućeg materijala). Time se drastično povećava bezbjednost, osim toga bilo bi poželjno i saobraćajnim znakom upozoriti da slijedi suženje puta (recimo kod akvaparka hotela ,,Mediteran”). Ukratko, onaj ko je zadužen za opremanje puta nije uradio posao kako treba… čekaj, taj bulevar ionako nikada nije dovršen do kraja…
Poslije ove tragedije (stradala jedna maljoletna osoba i druga tek postala punoljetna) se možda nešto uradi, kada već nije prije (a bilo je tu puno udesa).
Vjerujte mi, svojim ušima sam pojedine slušao da pominju što čine na putevima...imao reakciju žestoku, ali što ću ja stoki ako je stoka. Da ga prijavim, pobiće mi i što onda.
Kad mi je familija imala strašan udes kod kružnoga, j.... kola uništena, u komade su ostali. Policija sinhronizovana odma sa ovima što šlepe vozi. Ja bio u ino i kad sam doša sve mogu prijave i tužbe i sve do detalja. Džabe, ne zanima nikoga.
Dan posle mojih je moj drug savršen vozač završio u Palmu, razvalio glavu, auto uništen. Pa nemojte ljudi, zna se što se radi po CG.
Da vam ne pričam o kanjonu i onaj dio od Bioča na gore, samo nemojte lećeti molim vas, jer znam svašta i nije da odje pišem. Samo bez trke
Ovima što na nečiju krv zaradjuju, želim da dožive što rade drugima. Svjedok sam puno toga
Ja sam pisao odavno ođe.
Ispred garaže jednog majstora (prijatelj takođe) renault neki novi, slupan baš dobro, pitam ovog majstora čije je ovo, kaže jednog doktora, išao put Kolašina na Moraču, preko 40kmh nije isao na Platije odjednom dobio klizanje i udario u stijenu. Bio je sa porodicom i kaže da inače ne vozi brzo. Kad je izašao iz auta, vjerovali ili ne, nije mogao na noge da stoji koliko je klizavo bilo (kisa a prosuto ulje)
Šta dalje da pričamo...
Ja vala nisam nesto naivan ni glup, ali da neko namjerno prosipa ulje po putu mi je bas, bas, bas, tesko za povjerovat.
Bas monstruozno zvuci.
Vise mislim da su udesi na toj dionici zbog razloga koje je wulfy naveo. Cuo sam da se kralo kad su se pravili puteve po Bd i da je zbog toga bulevar ocajan.
Ljetos usu neki pljusak a ja krenuh preko Prijevora da se spustim do Bd. Vjerujete li da je put bio kao staklo, jednostavno nisam mogao da ukocim.
Pretpostavljam i da su na tom putu kraducksli, jer u zivotu to nidsm dozivii
svega ima, vjerovatno to nije bilo u ovom slučaju ali se dešavalo, i vulkanizeri da prosipaju eksere par kilometara prije njihove radionice isto i onda naplate po 20 eura krpljenje i slično (mada ovoga mnogo više ima po Srbiji)
Sto cini kamion u desnoj traci u tunelu???
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Jutros sam prosla tim putem, zlatni BMW 7 Tuzanskih registarskih oznaka, preticao lagano na punu, i pretisao pred sami ulaz u tunel Budos. I onda imate ovo...uzas sto je u tim glavama. Ne kazem, mozda j eovome covjeku pozlilo, istraga ce utvrditi, ali ovaj od jutros ako se nedje zakuca smao ce spasiti ostale ucesnike u saobracaju.
Umro je vozač dzipa, čovjek od 70 godina, sve mi se više čini da mi je pozlilo nego da je u tunelu sa priklocom preticao.
Na magistralnom putu Budva - Cetinje u mjestu Lapčići večeras je došlo do saobraćajne nezgode kada je automobil naletio na goveče koje se kretalo saobraćajnicom.
Kako je "Vijestima" rečeno u budvanskoj Službi zaštite i spašavanja, riječ je o lutajućem govečetu.
Pričinjena je znatna materijalna šteta na automobilu, a vozač nije povrijeđen.
Životinja je zadobila prelome nogu.
O problemu lutajuće stoke godinama se unazad govori i mještani su upozoravali da je osim njihove imovine, ugrožena i bezbjednost u saobraćaju.
izvor: www.vijesti.me
Davno još nalećesmo na konja malo prije Brajića kad se ide iz Budve. Jedva zakočili. Citroen AX. Teži je konj od tog auta. Kako bi nas zgnječio. [emoji846]
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Jutros na potezu od 2km (1km prije i posije čuvene Brlje - magistrala Nk-Pg), 4 preticanja na punu + jedno tele od čoeka koje je bez ikakve vidljivosti preticao iza auto šlepe, a iz suprotnog pravca se pola preticanja pojavilo vozilo, bukvalno je u milimetar ušao u makazice (iako sam mu blicao i svirao, telac nije odustao da isprati auto šlepu).
https://www.vijesti.me/v/647729?utm_..._share_counter
Kad ce ovaj narod da se dozove pameti…
Opet dzip i opet lijeva traka...
Maloprije me pretice kombi PG table uvlaci se izmedju mene i jos jendog auta a ispred kamion, brat pali na telefon "rotaciju" i krece u preticanje a iz suprotnog pravnca nailazi auto koje skrece pored puta na prosirenje da bi ovaj magarac prosao i da ne dodje do sudara, brat nakon toga 300m skrece u naselje totalno opusteno...
Nikad... jer smo bravi na svim nivoima
Evo juce situacije, ulica 8. marta smjer ka krivome mostu
Instruktor voznje uspjesno nagovara kandidata da obilazi KOLONU, sto on cini vrludavo i jedno 18 na sat... naidje mu smecarski kamion i on STADE, pa se jedva skrajnu
https://i.postimg.cc/tZd33vdD/Capture.jpg
https://i.postimg.cc/7Jxgm1m4/Capture2.jpg
https://i.postimg.cc/HjH4YHHN/Capture3.jpg
Ako znate kome, recite da ih prijavim.
P.S. Da stvar bude jos i ljepsa, prvih 20-30m mu je bila i puna linija
Je li bila kolona vozila u pokretu,u zastoju ili "u 5minzatiketidojč"
kolona je "stajala" jer je na semaforu (250m dalje) crveno...
dio svakodnevne guzve na toj lokaciji su kolone od 200-300m... obicno treba 5-6 krugova semafora da se stigne na red ako niko ne zaglavi raskrsnicu
ili ako ne preticu ovi pametni pa zaglave i saobracaj na zeleno
Onda ostaje nejasno što je htio instruktor sa tim potezom da nauči polaznika autoškole?
PS:mada, Lu, čini mi se na prvoj slici da si i ti ka i ovaj iz autoškole debelo preko linije otiša ulijevo
Da su oni sto cekaju uvijek budale pio 'default'-u. Ako postoji kakva rupa, treba je iskoristit'.. bez obzira za koji je pravac i sl.
Kad su instruktori takve stoke.. sto da ocekujes od tih 'novih generacija' vozaca uopste? Nego nije tema zaista.
Pade malo kisice pa ce svakako bit' aktivna sa pravim udesima. Ne predvidjam, samo pratim logiku i statistiku.
Nijesam no je slika zumirana/cropovana da se ne vidi volan, debeli prsti, A stub i slicno :D :D :D
ja tu ako "preticem" (a da ne lazem, obilazim i ja po nekad) to radim u onih zadnji 20metara prije semafora AKO nema nikog iz suprotnog smjera i AKO je slobodna traka za lijevo (jer u 98 od 100 situacija tu skrecem lijevo)... ako u traku za lijevo ima 3+ auta, nema svrhe jer svakako u spicu rijetko skrene lijevo preko 3 auta po zelenom
U sustini, obidjem pred semafor 3-4 kola koja cekaju za pravo kako bih se ranije prestrojio u traku za skretanje (citaj ustedio jedan krug na semaforu) - opet, AKO je na semafor 1-2 auta... drugacije se na isto vata hocu i se prestrojiti ranije ili ne :D
*btw - u tom dijelu je isprekidana prije no ospete po meni da sam licemjeran :D
dodatno - instruktor ga ocito uci svojim obrascima ponasanja... ko je redovan u taj kraj svijeta 8. marta, Ilije Plamenca, VOjislavljevica (a ja na zalost jesam) zna koliko vozaca ce svoju guzicu staviti ispred svih ostalih i bez pardona preteci 100-200-500m kolone i onda cekati da se uvale nekome pred samu raskrsnicu ili cak uci u raskrsnicu i proci neki slalom da bi oni prosli jer su svi koji cekaju za njih budale...
licno im ne bih pisao kazne no ih sibikao na licu mjesta ko indijska policija i potom vratio da stanu na kraj kolone
Kad juče nisam poginuo...
Tele jedno SLO table. Pravina idem svojom trakom (sredinom trake) odjednom čoek iz suprotnog smjera prelazi lagano u moju traku, ja blicam, ništa on ne reaguje, sviram ista stvar, povukoh se skoro do zida desno (kolko sam mogao) i ništa čoek ne jebe živu silu, u retrovizor gledam skrenuo potpuno u moju traku srećom niko nije bio iza mene... GOVEDO ili je zaspao ili telefon, treća solucija nema.