http://www.limundo.com/
Ovo je odličan sajt za kupovinu preko neta kao i ovaj...
http://www.aukcije.hr/index.php
Printable View
http://www.limundo.com/
Ovo je odličan sajt za kupovinu preko neta kao i ovaj...
http://www.aukcije.hr/index.php
ne mogu da platim nesto sa ebaya...neki problem do paypala..kaze
This credit card is already linked to your PayPal account. Please add a different card or go to the Profile tab and choose Add or Edit Credit Card to update your card information.
Hmmm cudno, mada vidim po netu da se desavalo to i drugim korisnicima... Sta si tacno radio pa ti se to desilo? Jesi ranije normalno placao sa PayPal-om na eBay-u?
ma nista...samo jednom platio
jesam...
mada samo jednom..al je islo lagano..
a kako sad da OTKAZEM ovo sto sam kupio jer ga nisam platio ?
Polako... Prvo probaj ovo:
https://cschatlb-na.corp.ebay.com/chat.asp?profile=15
To je eBay live help, dakle chatujesh sa operaterom, samo prvo popuni formu na engleskom, posalji i cekaj... Objasni mu sto ti je problem, itd... Ja sam ga jednom koristio kad mi je djevojka imala problem sa registracijom, i zaista je pomoglo...
Josh ne otkazuj kupovinu, probaj putem ovoga da sredish, i sjutra probaj opet da se ulogujesh i platish... Na kraju ako ne uspijesh, kontaktiraj prodavca, reci mu ljubazno da imas problem sa PayPal-om, i da ti otkaze kupovinu... Na taj nacin ce ti maci kupovinu, a ti neces dobiti negativni feedback i opomenu od eBay-a...
hvala..a postoji li nacin da ja otkazem nekako
Ne postoji... Jedino kontaktirajuci prodavca... Ti mozes da se pravish lud, i da ti to tako stoji, al nakon par dana dobices negativni feedback od prodavca, i opomenu od eBay-a... Na kraju ti mogu suspendovati nalog, jer si neozbiljan kupac... Prema tome kontaktiraj seller-a i sve mu fino objasni... Ako je neki top rated seller, posalji mu cak i ovu poruku sto ti javlja PayPal, mozda je vec imao iskustva sa time...
Jos da dodam... Evo sam malo citao po netu, i izgleda da to zna da se desi ponekad, i to je neka greska u PayPal-ovom sistemu... Pokusaj takodje i da kontaktiras PayPal, i objasni im da je doslo do greske i da ti to nekako srede...
nema veze..nebitna je stvar vrijedna par dolara...
incognito hvala :)
Ma znam, nego zbog buducih kupovina da rijesis taj problem...
e i moja prva internet kupovina je uspjesno obavljena, laser poslat iz hong konga 24/4 stigo je sad prije 15 min .:bravo:
Pomagajte,
registrovao sam se i u Paypal ( stigla mi SMS poruka da mi je sa racuna skinuto prvo 1 pa 1,5 euro kad sam dobio sifru ) i u ebay, krenuo da kupujem, buy now i dosao do''
Enter the redemption code for your gift card, certificate, or coupon. ''.
odakle mi taj redemption code, kako do njega da dodjem ???
"Enter the redemption code for your gift card, certificate, or coupon." - to znaci da ukoliko imas neki broj kupona koji si dobio od nekog prodavca na poklon, tu ga ukucas i dobijes neki popust, npr 10%... Prema tome, to slobodno ostavi prazno i nastavi normalno sa placanjem... Onaj kod koji si nasao u listingu u formatu 1234PAYPAL treba da ukucas na tvom nalogu na PayPal-u na "Confirm your credit card" tj. da potvrdis svoju karticu, i da postanes Verified member.
izgleda da sam uspio.
sad me interesuje, iznos eura ( artikal+postarina i prevoz) koji potvrdjujem i koji mi se skine sa racuna, da li je to konacna cifra ili me postar moze iznenaditi jos nekim dodatnim troskovima ? napominjem da se radi o ''sitnim'' trgovinama, do 20-tak eura.
druga stvar koja me zanima su aukcije. slucajno sam naletio na jednu stvar za koju ponuda nema ( odnosno moja je jedina), a zatvara se za nekih 30-tak minuta. pretpostavljam da je moja ponuda najbolja i ako je 2 dolara.Kakva je dalja procedura. pise da je ''Item location:Fast Airmail City, Hong KongShips to:United States '' Ima li to kakve veze sto iz HK preko SAD stize u CG ??? Ako istovremeno za istu stvar dam ponudu na vise aukcija mogu li da izeberem koju ja hocu ? imam li gdje pregled svih ponuda koje sam dao ?
Evo da pokusam da ti sve odgovorim, mada sam ponesto od ovoga vec napisao na prvoj stranici, tako da si i to trebao detaljno procitati prije svega...
Ako ti je ukupna vrijednost proizvoda i postarine (shipping-a) ispod 150 eura, onda nikakvih daljih troskova nemas, i normalno podizes paket ili pismo u poshti...
Drugo, ako pishe "Ships to: United States" to ne znachi da preko USA ide do Crne Gore, vec da salje samo za USA i nigdje vishe... E sad, neki prodavci mogu da ti izadju u susret i da pristanu da ti posalju taj proizvod i za Crnu Goru, iako pise da ne salju... Ali da bi bio siguran, prije nego sto das ponudu (bid-ujes), prvo pitaj prodavca da li bi bio ljubazan da ti salje za Crnu Goru, pa ako bi, onda daji svoje ponude...
Trece: NIKAKO NEMOJ da dajes ponude na vise mjesta za stvar koja te zanima... Jer ako pobijedis na aukciji - obavezan si da je kupis... Dakle, pobijedis na 5 aukcija za istu stvar, i svaku si obavezan da platis... E sad, postoji mogucnost da zamolis prodavca da ti otkaze kupovinu, jer si ti odustao iz nekog razloga... Ako samo tako ostavis neplaceno, dobices negativan feedback i eBay ce te opomenuti... I ako ti se takvo nesto ponovi, vrlo vjerovatno ce ti suspendovati nalog...
Pregled svih stvari koje si kupio, na koje dajes ponude, ili koje samo pratis, mozes vidjeti na "My eBay"...
Kada trazis neku stvar obavezno koristi Advanced Search, i tamo cekiraj opciju "Show only items - Available to: Montenegro". Na taj nacin si siguran da prodavac salje za Crnu Goru, i obicno mozes da vidis koliko kosta postarina za CG... Ako trazis neki bas rijedak predmet kog niko ne salje za CG, onda kao sto rekoh zamoli prodavca da li bi bio ljubazan da ti posalje za CG, i cekaj odgovor...
Na kraju samo jos da dodam par "trikova" vezano za aukcije, tj kako da gotovo sigurno pobijedite...
Kada vam se prikazu rezultati pretrage za neki predmet, sortirajte da vam prikazuje po "Time: Ending first"... Tako cete vidjeti za koje predmete aukcija najbrze zavrsava... Na detalje tok proizvoda kliknite "Watch this item", tako da vam taj predmet bude na vasem profilu, u listi "Watching"... U poslednjih 5-10 minuta do kraja aukcije budite na stranici tog proizvoda, i osvjezavajte stranicu svakih npr pola minuta da pratite da li neko drugi daje ponude itd... Sacekajte do poslednjih 15-20ak sekundi i tada dajte vasu ponudu... Nemojte cekati zadnjih 5 sekundi jer ima jos jedna stranica na kojoj vas pitaju da potvrdite ponudu... I ako je trenutna cijena npr 20 dolara, a vi ste spremni izdvojiti najvise 30 dolara za njega, onda slobodno unesite 30 dolara... Necete platiti svih 30, vec ce se cijena automatski podici da prevazidje maksimalnu ponudu onoga ko je vodeci a koju vi ne mozete da vidite... Npr. trenutno najbolje rangirana cijena je 20 dolara... Taj ponudjac je stavio da mu je maximalni bid (ponuda) 25 dolara, ali kako niko nije podizao cijenu, on stoji na toj... Ako neko ponudi 21 dolar, cijena ce se automatski povecati na 22 u ime tog kupca, jer je i dalje njegov maximalni bid 25... Ako vi stavite vas maximum bid da bude 30 dolara, onda ce se cijena automatski podici na 26, i vi cete pobijediti, i platiti 26 dolara, odnosno najnizu mogucu cijenu, a ne vasu maximalnu...
Ugl da sumiram... Uvijek upisujte cijenu koju ste najvise spremni dati za taj proizvod, i nemojte davati ponude sve do poslednjih 15-20 sekundi prije kraja... Na ovaj nacin gotovo uvijek cete pobijediti na aukciji, i cesto mozete uzeti za bagatelnu cijenu neke vrijedne stvari...
Svaka cast incognito na trudu.Posteno od tebe
Incognito puno hvala,
treba malo vremena da se stekne rutina, pa ce ici mnogo bolje :-)
E sad, sto sam uradio - kontaktirao sam prodavca da mi otkaze ponudu na aukciji pa cu vam javiti kako sam prosao. Inace tek kasnije sam vidio da isporucuje samo za USA. Kod istog prodavca za isti proizvod sam pobijedio na aukciji i platio artikal, skinut novac sa racuna. I tu sam napravio gresku jer sam tek kasnije vidio da isporucuje samo za USA. Poslao sam mu poruku da ga pitam da li bi isporucio za CG po istoj cijeni ? Koje su sad moguce varijante ? Sta ako npr otkaze kupovinu, a ja vec platio - da li cu na paypal racunu biti u pretplati ?
Jel kupovao neko sa Atlas Mondo :D ?
Postoji mogucnost da ti on posalje jos jednu fakturu, gdje ces platiti dodatne troskove postarine za CG, ukoliko pristane da ti salje... Ako je iz Hong Kong-a, vjerovatno ce ti slati u CG, mozda cak i besplatno... Ugl ubuduce vodi racuna o tim stvarima... Postoji i mogucnost da ti ih vrati na PayPal nalog, pa ako ti neka sledeca kupovina bude ispod te svote sto imas na nalogu, skinuce ti direktno sa naloga, a ne sa kartice...
U listingu ce ti se pojaviti za nekih 5 dana, zbog konvertovanja u euro, i slicnih procedura... Jednostavno trazi da ti pored listinga odstampaju i rezervisane transakcije koje se jos ne nalaze u listingu, i tamo ces isto naci kod... I to mozes isti dan kad ti PayPal skine sa racuna za taj kod...
Dali je neko kupovao ovdje zappos.com ?
Jesi siguran da salju kod nas... Ovo oni kazhu:
Q: Do you ship to addresses outside the United States?
A: In addition to all U.S. States, U.S. Territories and Military APO/FPO addresses, we also ship to Canada. Orders shipped to Canada must be placed through Canada.Zappos.com.
Da to sam vidjela ,ali sam mislila dali moze preko nekog posrednika da se odradi?
Pa moze preko posrednika, samo treba da sracunas jel ti isplativo...
Ok.Evo nadjoh sad preko Myus.com da je postarina za 2 kg 20 eura , sto mi i nije skupo.Ali pronadjoh i tu stvar na amazonu da se moze poruciti za iste pare i istu postarinu.E sad ne znam dali je amazon bolja opcija?
Jeste, bolje je da ti amazon to direktno salje , zbog manje sanse da se paket zagubi (nema posrednika) , eventualne reklamacije, brzina isporuke... ;)
Ne, Amazon kao Amazon kod nas samo salje knjige, dvd-ove, i cd-ove... Ali neki prodavci na Amazonu salju i kod nas.. Tako da kad nesto nadjes na Amazonu, provjeri sa tim prodavcem da li salje za Crnu Goru...
Ovako stoje stvari. Riješio sam i ja premijerno da se oprobam u ovome. Doduše, ja planiram da trgujem za jedno mjesec dana kad stupim na tlE USA. I to preko Walmart-ovog sajta sam se nameračio na jedan lap top. Ima li ko da je trgovao već od Walmarta online?
Kreirao sam nalog i kad stignem na dio sa plaćanjem, javlja se sledeće:
Pay With a Credit Card or Debit Card
i onda:
Billing Address
This address must match your credit card's billing address.
Ovo mi nije jasno? Takođe postoji opcija za čekiranje da je shipping adresa ista. Wtf?! Ne kontam.
Druga opcija je otvaranje naloga na Pay Pal.
Što mi je lakše, prvo ili drugo?
moze li mi neko ko ima paypal narucit uz proviziju neke stvari koje me interesuju ?
posto ja ne mogu da otvorim paypal ni sa CKB karticom
na koju foru ne mozes?
ja sam otvorio sa visom ckb i verifikovao sam i podgoricke banke.
nego jedan paket mi je zavrsio u hrvatsku. tj na sajtu njihove poste zadnja stavka koju vidim je
-------------------------------------------Code:5/12/2010 9:23:00 AM CROATIA ZAGREB 10003 EMS Insert item into bag (Otb)
EDIT:
Evo su mi odgovorili iz pošte Hrvatske:
Quote:
Poštovani
Vaša pošiljka kao što ste i naveli došla je pogrešno u Hrvatsku 11.05.2010. i otpremljena je 12.05.2010. prema Crnoj Gori
Podatak - Insert item into bag, znaći da je stavljena u vreću tj. otpremljena na odredište.
Ako si procitao moj prvi post, rekao sam da je dobro da nakon svake kupovine posaljete prodavcu e-mail u kome cete potvrditi svoju shipping adresu... To je iz razloga jer neki prodavci po default-u salju stvari na PayPal registrovanu adresu... Znaci vjerovatno imas PayPal na Hrvatsku, i neko ti je direktno poslao na tu adresu... Inace, svaka cast posti Hrvatske koja je o svom trosku proslijedila paket za CG...
Pa zato sto neki prodavci kazu da salju samo na PayPal registrovane adrese, i ni na jednu drugo, bez obzira na tvoj zahtjev... Zato uvijek dobro procitaj description proizvoda, tj stavke oko placanja i shippinga, i pitaj i prije nego kupis da li salje na adresu u Crnoj Gori...
Imate na Ebay da namjestite tzv. Main shiping adress(ili tako nesto slicno), to sam ja jos prosle godine podesio, i kad saljete pare preko PayPala oni dobiju meil da je PayPal adresa ustvari ova vasa Ebay adresa, i tako ja kad bilo sto kupim oni mi posalju na tu adresu u CG iako mi je na paypal Slovenija.
I jos nesto, kad kupujete iz Hong Konga nesto skuplje neki telefon npr. recite im da posalju preko China Post ne Hong Kong post jer preko ove China post ide brze tj. za 13 dana mi sve stize dok sa Hong Kong postom nekad i preko 2 mjeseca cekam.
Vec sam napisao na pocetku ovog topica da podese preferred shipping adresu, i tacno je da se onda ona pojavi u PayPal fakturi kao shipping adresa, medjutim pored nje stoji crtica i pise "unconfirmed". Dosta prodavaca navodi da salje samo na confirmed PayPal adrese, al uglavnom uvijek se moze dogovoriti.