Ne mogu se pomoću doskočica izmisliti Srbi u CG prije Njegoša, jer ih je on izmislio!
Quote:
Originally Posted by
MonterO
Veliku Seobu Srbalja, kako podrugljivo kažeš; je vodio Patrijarh Arsenije Čarnojević. Čarnojević je kao što znaš Crnojević, od vladarske loze. Ako odeš u Sent Andreju u taošnjem muzeju možeš da vidiš i grb Crnojevića, na kojem piše Montenegro. I shvatiš kako je jedan Crnogorac mogao stati na čelo seobe Srba. Tako što je i sam bio Srbin, iz Crne Gore.
U toj Sent Andreji je direktor muzeja izvjesni Vuković, Madjarski Srbin, porijeklom iz Crne Gore. Kada kažem porijeklom, mislim na 18 vijek. U tom muzeju radi i jedna starija gospodja, kojoj je izuzetno drago bilo što sam iz Crne Gore, jer je i ona sama porijeklom odavde. Ko je onda njih asimilovao? Crnojevići?
Onda vidiš da su "srbovali" i Crnojevići i Petrovići. Ko onda ostaje? Sekula Drljević.
Veliku Seobu Srbalja, kako su oni sami sebe zvali, jer su bili potomci srednjevjekovnog socijalnog sloja sebara/ratara, vodio je Arsenije Čarnojević, koji nije bio nikakav Crnojević već se samovoljno okitio prezimenom Crnojevića, a kako sam čitao, bio je iz Bajica, dakle ipak Crnogorac.
To što je on vodio Veliku Seobu Srbalja 1690. značajno je samo Svetosavcima, koji mikroskopima i turbo detektorima traže Srbe ijekavce prije Vuka Karadžića, Njegoša, Sime Milutinovića, Medakovića ... prije te ekipe, koja je izmislila Srbe ijekavce.
Tako su Svetosavci našli par doskočica, pošto ne mogu naći Srbe u CG prije Njegoša, našli su da putem vjere izmišljaju etničke Srblje po Crnoj Gori.
To što je Arsenije "Čarnojević" vodio Veliku Seobu Srbalja, zaista ne znam u čemu je fora, znajući da je na primjer, Prvi srpski Patrijarh, zvanično priznat od Carigrada bio Bugarin Jefrem.
To znači, po logici našeg Svetosavca Montera da pošto je Bugarin bio prvi srpski patrijarh, Bugari su ustvari Srbi!!! :lolblue:
Pomoću ovakvih doskočica, naš MonterO je postao Srbin, nije postao od oca, đeda, prađeda već je postao Srbin zahvaljujući srpskoj PROPAGANDI koja se bazira na ovakvim doskočicama.
Religija nema nikakve veze sa narodnošću i postoji samo jedan jedini narod na svijetu, koji se smatra narodom, nacijom a to su Jevreji, koje presudno veže religija, tako da je kod Jevreja RELIGIJA=NACIJA.
Jedan jedini narod, izuzetak koji potvrđuje pravilo.
Prema tome, Nemanjići su donijeli pravoslavlje u Duklju, a Turci islam u Bosnu.
Pitanje za MonterO.
Jesu li Bošnjaci Turci?
Na ovom mjestu nalaze se SVI zapisi Crnojevića iz knjige koju je izdalo Ministarstvo Kulture Crne Gore 1996. godine, na čelu Ministarstva bio je Srbin, u Crnoj Gori je vladala anticrnogorska histerija, Predsjednik Crne Gore je bio dušmanin crnogorski, izbjeglica.
https://forum.cdm.me/showthread.php?t=5866
Sad vi sami procjenite, što volite u vezi Crnojevića! :cool:
Naš MonterO, nema nikakve veze sa Srbima, niko njegov ni iko od predaka Crnogoraca, nije bio na Marici 1371., na Kosovu 1389. na Čegru u Prvom Srpskom Ustanku, II srpskom Ustanku, Solunskom Frontu, Krfu, Kolubari, Ceru ...
Niko od Srba nije bio na Martinićima, Krusima, Vučjem Dolu, Fundini Carevom Lazu, protiv Napoleona u Boki i kod Dubrovnika ...
Niko od Crnogoraca nije učestvovao u nijednoj srpskoj Seobi, bježaniji, od brojnih, jendnostavno Crnogorci nemaju kroz istoriju takvih dešavanja po kojima su Srbi tako poznati - bježanija.
Da bi jedan narod bio jedan, mora imati istu sudbinu, istoriju, a Crnogorci i Srbi imaju različite istorije, prošli su potpuno drugačije društveno-istorijske procese.
MonterO - vo pleme, niti ijedno crnogorsko, nije učestvovalo u toj Velikoj Seobi Srbalja iz 19690. godine, ako su bili Srbi, zašto nijesu dijelili srpsku sudbinu i otišli za Vojvodinu na besplatnu zemlju????
Naravno, nijesu bili Srblji, jer su Srbi ijekavci izmišljeni teoretski tek u I polovini 19. vijeka po ova 2 programa: SRBI, SVI I SVUDA! i Načertanije
Nikad niko od storina članova 3 dinastije crnogorske: Vojislavljevića, Balšića, Crnojevića nije se deklarisao, izjasnio kao Srbin!
Nikad niko prije Njegoša se nije deklarisao kao etnički Srbin u Crnoj Gori.
I kad makneš Njegoša koji je izmislio etničke Srbe u Crnoj Gori i Nikolu koji je iz svojih ličnih sebičnih dinastičkih interesa srbovao, ko ostaje, ko je predvodnik srpstva u CG?
Risto Ćirov i Momir Bulatović.