Ako već nijesi, odgledaj mini-seriju DEVS.
Sent using Tapatalk
Printable View
Ako već nijesi, odgledaj mini-seriju DEVS.
Sent using Tapatalk
Najgori ikad francuski filozof, Jean Paul Sartre, je rekao da je samoubistvo jedina slobodna volja.
Ne znam je li samoubistvo jedina slobodna volja, Kami smatra da je to najvaznije iliti jedino vazno filozofsko pitanje.
Ali zamišlja Sizifa srećnog ipak, onako od muke ga tako zamišlja. I veli, smisao je pronaći nešto što će te spriječiti da ispuniš Sartrovu slobodnu volju samoubistva.
Ali znam da ni zivjeti nije ništa novo.
Svijet je ovaj radostima ubog nešto.
Bio je Napoleon, Staljin, Mao, Dzingis Kan i Hitler, pa moze i Quantum, što se mene tiče, Sizif treba potkočit kamen malo i stati.
Kud puklo, da puklo. Neo Ludisti ne kontaju da je sasvim svejedno sve što radimo. Pakao je isto OK mjesto. Sve je do percepcije. Mozda i u Paklu ima srećnih.
A u Raju nesrećnih i depresivnih.
To me podsjeti na onaj vic, kaze, Mujo i Haso znali đe će koji da ode, u Raj i Pakao, kad umre i dogovore se da nazovu jedan drugog. I veli Mujo, kako je Haso kod tebe...Haso odgovara, šouuuuu, zurke, muzika, trebe, droga, alkohol, ludilo u Paklu, a ti kako si.
Kaze Mujo, evo sami ja i Muhammed alejhi selam.
Nek mi Bog oprosti, ako postoji.
Dobra je serija Devs.
Hakovao je Tito i UDBA brate onda. A mozda i Čaušesku Sekuritatea je pravila honey pot.
A đe, majkoni, PGP probijaju za 9 sekundi, superkompjuteri. I o tome se pisalo još prije 3 ili 4 godine.
Da li je superkompjuter ili quantum kompjuter, nije ni bitno, ali quantum bi bio dosta logičniji, s obzirom da se uticalo na mnogo drugih instanci i prilika. Koronavirus.
Sad kapiram da su svi izbori u Americi namješteni i laz, mada sam to znao i dosad, ali nisam znao metodu. Ali ne ljudskim faktorom. Nego superkompjuter ili quantum im završi to kolko im treba glasova i odakle, na CNN da se pohvali onaj John King, koja sprdnja. :) Neka proglase Diktaturu Quantuma, da počinemo i znamo ko vlada više u p---- materinu.
https://www.youtube.com/watch?v=jV2t4QyW5wg
Naravno da nije svaki hack brute force, ustvari nije ni ogromno dobar dio. Social engineering je zapravo svaki hack, BIO. Ali je CIA sa Vault7 i ostalim pokazala šta može. A zamisli šta tek imaju, ako im je procurjelo ono iz Vault7 na wikileaks, jer kad procuri, to znači da se više ne koristi nego da imaju update. Takođe ni Pegasus ni PRISM. Sve je to prošlost. Imaju Quantum computing i to je sve više postaje jasno kako se pojedini događaji odvijaju. Ako korporacije sad već govore o kućnim quantum računarima o čemu mi pričamo? Alo?
A oni su od Snowdenove epopeje tad izvršili takav cyber udar na građane ne samo USA nego svijeta, da je smiješno ono što je Snowden objavio.
I to su ih pustili, i njega i Chelsea Mannings, očigledno im je trebao veliki update softvera i budžet. Ne vjerujem ni Snowden ni Mannings da su neki buntovnici. Nego samo da zaplaše narod iskorišćeni. Agenti klasični. FUD, fear, uncertainty, doubt. Ponekad hakovanje nije linearno usmjereno na određenu metu, no na cijeli svijet! I to su odradili veličanstveno. Naročito volim Viber kad upalim i lijepo mi piše da je razgovor end-to-end zaštićen.
A ono tamo Man-in-the-Middle softver za nadzor komunikacije iz 10 zemalja svijeta agencija. Sirotiljo, i bogu si teška.
Jbg. Quantum će doći glave svakom, pa i njima.
Eh sad, to sto je Snowden objavio je bio ogroman udarac za njih, jednostavno neke stvari su bile nezamislive da su uopste moguce a kamoli da ih oni aktivno rade, i to ne samo neprijateljima vec i svojim saveznicima. Tako da ne vjerujem u to.
Sjecam se kako se viber slusao prije enkripcije, jednom je cak bio u srbijanskim novinama tekst oko javne nabavke softvera za presretanje vibera od neke slovenacke firme. Sad njega i whatsapp tako vise ne mogu da presrecu, ali mogu da ti direktno hakuju mob i gledaju sta kucas prije tj izvan enkripcije. U teoriji mozes biti zasticen od balkanskih sluzbi ali od USA ne, ali i to je mnogima vise nego dovoljno.
Sent from my phone
Druže, pa oni ti instaliraju rootkit na sve uređaje, pa jedino da sve pobacaš u rijeku, i kupiš nove, koje će odmah rootkit hakovati, i opet da baciš. Ne možeš se zaštiti od masovnog nadzora. To je činjenica. Ali reći ću jedno, bilo bi dobro da se ukine privatnost. Znači da totalno ukinemo privatnost - osnovno pravo. Da ja znam ko me prati, da oni znaju šta ja radim. I da smo svi srećni i zadovoljni.
Ukidanjem privatnosti ovaj svijet bi postao raj na Zemlji.
Uopšte nisam sarkastičan (što je možda najgore), nego sasvim ozbiljan. Sad bih pristao da se u globalu ukine privatnost svih. Znači nemaš pravo ni na kakve mućkalice. Ali nema ni agencija da te prate. Sve se zna o svakom. Ionako se sve zna. Ali ovo bi bilo zvanično i zakonski naređeno. Ukinuta privatnost.
E onda bih volio da vidim ponašanje nekih. :)
Kako da ja instaliram taj rootkit na ženin telefon :D
Ako baš stvarno hoćeš da imaš permanentni i zauvijek pristup zeninom telefonu, ma šta uradila, izbrisala, resetovala telefon i nosila ga na popravku.
Dovoljno je da skineš Android Rootkit LuigiVampa92...
https://github.com/LuigiVampa92/unlo...-backdoor-demo
Sve što trebaš da uradiš je da imaš Kali Linux na kompjuteru, njega mozes skinuti i na flešku bootovati, bez instalacije. Da podesiš ovaj reverse shell payload, log jer izbacuje tamo informacije da je rootkit instaliran, jer ovo je demo naučna verzija. Moraš imati AndroidSDK instaliran i Python3. Ovaj rootkit nije toliko slozen, on daje injekciju magiskinita, povezanog sa SELinux zaduzeni za kontrolu roota Androida, u boot particiji Android telefona, dakle, u onoj koja pokreće čitav operativni sistem smartfona. Ne znam koliko antivirus i antirootkit programa prolazi. Mada, svejedno, ako nema nikakav antivirus instaliran, neće se nikad ni interesovat, jer rootkit ne odaje nikakve znake da je prisutan. Ne koči, ne prekida telefon. Rootkit samo prisluškuje, prednju kameru, zadnju kameru, snimak ekrana, sve moguće operacije, poruke i pozive na telefonu i ostalo, kao kačenje USB, punjenje teleona i slično. Dakle, kao da ga i ti koristiš, jer se i zove BACKDOOR.
Ali za sve to tek posebno nakon instalacije rootkita moraš dati sam sebi privilegije u Androidu. Naravno, sa udaljene lokacije pa da je iz Amerike, jer tada već imaš potpunu kontrolu nad telefonom. Mislim da se moraju ili kroz Kali Linux ili nešto instalirati payloads koji se tiču svega toga oko prisluškivanja i snimanja telefona.
Pokreneš TWRP na Androidu, zatim odradiš i backup jer ako ti se pokvari telefon nešto a rootkit ostane, ostaće tu zauvijek, dok se ne flashuje memorija telefona kod majstora ili nešto.
$ adb sideload zip_reverse_shell_install.zip
$ adb pull /tmp/backup_original_partitions
///
Ovaj post je samo u naučne i DEMO svrhe, svaka šteta nastala iz ovoga posta nije moja krivica, ograđujem se kao naučnik.
Naravno da sam se šalio :) A i ako je i postojala potreba ja onda kasnim već nekihhh 10, 15 paaaa i 20 godina :D
Stvarno se radujem činjenici da ću "nekad" imat priliku da dobijam potrebne informacije od ASI-ja. On je već sad krcattttt zanimljivim iformacijama, ali ko to zna kad će nam biti dopušteno ..... A svakako da hoće jer između ostalog da bi vladari iz sjenke LAKŠE ostvarili svoje ciljeve moraju stvoriti neki kontrolisani haos :)
Sve je to ok ali opet ti treba fizicki pristup telefonu na neko vrijeme(5-30min?), i otkljucan ili da se moze otkljucati bootloader.
Sent from my phone
Inace sky-ecc je bio odlicno uradjen sistem, taj nivo sigurnosti obicnom korisniku jos niko nije pruzio, nije bez razloga postao toliko popularan. Medjutim cim je broj kriminalaca koji ga koriste narastao, postao je masna meta za evropske policije i svako ko bar nesto zna o tome a i o istoriji bi bjezao glavom bez obzira. Ali vecina njih nema pojma o tome, uzeli i koriste na preporuku "kolega", ko jagnjad na klanje.
Osim popularnosti druga mana mu je bila sto su lagali da server brise poruke posle nekog vremena, da je brisao na 7 dana kao sto bi i trebalo ne bi ni djelic od ovolikog materijala ostalo.
Sent from my phone
Stvarno nisam upućen u temu oko sky ecc, znam samo ovo iz medija. I čini mi se da je neko prosto imao drive/skladište tamo za sve tu komunikaciju. Što je dosta smiješno. Bolje da su Viber ili SMS koristili. Manje bi imali problema. Inače, Telegram je isto provaljen i SVE komunikacije na Telegramu su uskladištene. I to se odavno zna, ali skoro su bile konkretne info o tome. Telegram se kune u privatnost inače i end to end.
Kažem opet, svaka aplikacija ima backdoor. Nema protulijeka.
Pa nisu ti ljudi naivni, evo ako ja kao civil mogu rootkit da podesim i uništim živote, možeš mislit šta oni imaju? Imaju brute force za sve, a onda i backdoor i rootkit. Dakle, nema drugog spasa osim da ukinemo privatnost u totalu globalno.
Ukidanjem privatnosti svijet bi postao tako open minded mjesto ideja i sreće. Bez privatnosti nema zločina. Svaki zločin traži privatnost. Svaka zavjera ne može bez privatnosti. Bez privatnosti, zlo se ne bi moglo kovati.
Zaključak cijele ove priče su 3 stavke.
1. Privatnost de facto ne postoji, ali bi voljeli da postoji, tj. vjerujemo da bi voljeli da postoji, da se bavimo svim i svačim.
2. Domet Drzave u zivotu čovjeka, bio on kriminalac ili civil, je neograničen i apsolutan, i ne postoji definitivno nikakav mehanizam za regulaciju tog dometa.
3. Gdje povući liniju u toj fiktivnoj privatnosti i dometu drzave. Zakonski je to smiješno. Jer zakoni se ne prave da bi se poštovali, istorijski očigledno, nego da bi se kroz namjerno unaprijed smišljenu rupu u zakonu, koristio taj zakon u podzemne svrhe manipulacije, korupcije, kriminala, zločina i slično. Apsolutnim poštovanjem zakona, svaka zemlja bi postala Sjeverna Koreja. Sjeverna Koreja je jedina zemlja gdje se zakon 100 percent poštuje, ali na vlasti je apsolutizam, što je i logično.
Dakle, to su ti neki problemi kojima se trebaju baviti NVO i ostale organizacije.
A đe.
ARITIFICIJELNA inteligencija, uz QUANTUM COMPUTING, MACHINE LEARNING, ima mogućnost da riješi pitanje ljudske egzistencije.
Da ga riješi individualno, a ne kolektivno kao u svim masovnim ideologijama dosad. Individualnim riješavanjem ljudske egzistencije dolazimo do dekonstrukcije starog svijeta i koračamo u novi.
Vrli Novi Svijet.
Quantum Computing će moći svakoj osobi pojedinačno da na osnovu data analize izračuna i unaprijed determiniše šta mu je najbolje i u interesu činiti, a u skladu s etikom i moralom, u grubom smislu tih riječi, a oni mogu odudarati od normativa zakona. Tako da zakon postane fluidan imenilac društva, iako on mora biti strogo rigidan. Uz quantum računicu to će biti sveopšta sinhronizcija čovjeka sa društvom. Dakle, od čovjeka prema drzavi. A ne od drzave prema čovjeku.
Ne mora drzava da radi aparatom monopola sile i masovnog nadzora civila.
To je Mongolsko ponašanje drzave. A demokratija, samo nek je zdravo, bez njenog reformisanja u direktnu i čistu demokratiju, tu nema spasa.
Ovi konkretno sto im sad prepiske izlaze bi po mom misljenju potpuno ispod radara prosli da su kucali na whatsapp grupi. Enkripcija dovoljna da ih niko ne moze presretnuti, a niko im ne bi hakovao telefone niti za njih trazio medjunarodnu pravnu pomoc od whatsapp/facebooka
Sent from my phone
A meni sve više to liči, kao da je bukvalno namjerno i namjenski sve odrađeno radi nekog cilja, koji mogu da pretpostavim, ali neću reći. Prosto je nemoguće da ova komunikacija prolazi kroz jednu sumnjivu šifrovanu aplikaciju, a da im se ne upali IQ i veli, pa kako je moguće da nas 5, 10 hiljada okorelih kriminalaca, koristimo ovu aplikaciju, a da to ne znaju institucije bezbjednosti ili špijunske sluzbe, i šta se tu piše. Prosto je nezamislivo da neko moze biti tako nonšalantan i onako, bez ikakvog opterećenja saopštavati sve i svašta o svemu i svačemu, mislim na data podatke koji se tiču jako osjetljivih stvari po cijelo društvo u cjelini, a ne samo njihove grupe.
U drugom slučaju, potpuno savršeno su znali za to, da se sve snima od nekog Vrhovnog organa, ali su računali da će vječno biti pod zaštitom i kišobranom i da to neće procurjeti nigdje nikad, jer su svi umiješani zajednički, i zato zajednički padaju. Onda su računali vjerovatno da su neka vrsta Tajnog Društva i Zavjere, tipa masonerije i slobodnih zidara ili bavarskih iluminata. Što je opet naivno razmišljanje i jako infantilno. Ne moze ti neki uređaj jeftino kupljen donijeti stotine godina staru tradiciju ćutanja i poštovanja Tajnog Reda, ili Cosa Nostre.
A da li su bili mafija ili ne, pa ni to ne znam, jer ovo su valjda sve čimbenici institucija sistema... Pitanje je onda, jel Drzava mafija, ili je mafija Drzava. A sasvim je svejedno, svaka Drzava ima svoje nesreće i probleme ovog nivoa, samo vješto ćute i sakrivaju to. Pa čak i mnogo bogate i srećne drzave.
Jedna Švicarska i njen privatni sektor kad bi progovorili, mnogi bi tamo vidjeli što da čine sa sobom i đe, ali to je već druga tema. Da ne prebacujem loptu u tuđu livadu ili da komšiji crkne krava.
Komplikujes jednostavne stvari, oni su bili tamo dje se slusa, i znali su bolje i od tebe i od mene sta se slusa a sta ne moze, i koristili su ono sto ne moze. To sto USA moze bilo ih je briga jer nisu teroristi tj meta cie, samo im je bilo bitno kakva suparnicka frakcija u sluzbi da ne moze da pokupi chat. Ispostavilo se kratkovido ali zbog drugih razloga, u CG i SR su bili 100% pokriveni.
Sent from my phone
Pa znači sve je došlo, kako se zvanično objašnjava, iz Evrope, Europola, a onda i USA, svejedno je ko je dao zeleno svijetlo...
A oni kao nemaju svoje iste ovakve slučajeve. Samo što to neće nikad da objave. Puste ih tamo po Njemačkoj, Belgiji, Holandiji i ostalima da se raspojasaju sa milionima od tih poslova, pa ih hapse, ali ništa od toga nema u medijima, niti plaše narod time. Kod njih hapšenja tipa za drogu veliku i to, ništa nema u medijima. Ima u nekoj hronici, al to moraš posebno da nabaviš. Nema na TV i slično.
Jedini problem je što je ovdje bilo u pitanju da se radi o Drzavi i da je naša Drzava kao cijeli entitet, odnosno MI građani, zapravo, kao glavni subjekat i osumnjičeni. I to za najgora djela. Ubistva desetina ljudi, a droga i ostalo, svejedno. I to je spalo sad na ovih par ljudi... a imalo bi sigurno još dosta da se iskopa. No je bolje, radi obraza, da se ostane đe je. I da se završi što prije, jer surovo je. A ko voli da još sazna, vala, i to mi je svejedno, nek se sazna. Ako ima neki benefit od toga.
Ja ni ove razgovore, samo sam par poruka pročitao na vijesti portal i ugasio članak. Ne zanima me.
Da nisu oni imali problema sa desetinama hiljada svojih krimosa na kriptama nikad ne bi napali sky i nikad ne bi saznali za ove poruke. Nema sta ko da daje zeleno svijetlo, ako saradjujes sa Europolom sami ce ti dostaviti ovako ozbiljne stvari kad naidju na njih. Tamo ne mogu ni da pomisle da ce glavni tuzilac to sakrit u fioku[emoji1]
Treba sve da se sazna i objavi, do zadnjeg malog sluzbenika koji ih je pomagao. Potpuna lustracija. Dok se sva ***** ne posalju u zatvor i javno prokazu nema katarze drustva. Prvo za klanove a onda za divlju gradnju.
Sent from my phone
Katarza društva započinje tako što se krene investirati u to društvo, ekonomija je majka te katarze, ne prepuni zatvori i zatvorske populacije, to je zlo. Da su ovi mafijaši imali i trunku IQ, ne bi se ubijali nikad, a pare od toga bi dali za infrastrukturu, bolnice, univerzitete, škole, institute i sve ostalo, makar dok su imali vremena. Kao što je Amerika radila nekad, a mozda i danas. Pa daj da budemo iskreni, Amerika i ostale sile, tipa Britanije, sve su izgradili od ropstva, prodavanja opijuma i droge. Pa iskreni Britanci sami govore za njihovu zemlju da je bila jedan veliki globalni narko kartel, a ne nekakvo romantično carstvo i civilizacija, šta ja znam.
Recimo uzmi primjer današnje Kolumbije i Medeljina. Medeljin danas izgleda kao vrhunski tehnološki grad. Ima vrhunski transport, ima škole, univerzitete, ima sport ima sve. A Kolumbija danas, prema zvaničnim podacima, izvozi više kokaina nego u doba Eskobara, i to 10x više. Koji normalan paradoks i vidiš šta mediji rade...
Mediji su krivi najmanje 50 procenata za sve što se desilo u CG i šire. I mediji treba da odgovaraju isto. Širili su masovnu histeriju i paniku i potpirivali rat klanova, a ovi se mafijaši paranoisali i išli u odmazde posle svakog članka ili isječka na TV u vijestima. Sloboda medija je to kad vršiš stokastički terorizam, što se kaze u Americi. Odnosno objavljuješ sve i svašta, nadajući se da će doći do terorističkog napada. U ovom slučaju je to bilo mafijaškog napada. Podstrekivanje na ubistvo, indirektno. Da budemo iskreni. Eto tako.
Za superrr AI ne postoji ništa što može proći ispod radara, i takođe se NIKAD NIŠTA ni ne BRIŠE. Ali.... vrijeme će dokazat u datom trenutku sve ovo.
Regardless of what its execs claim, researchers are now saying that yes, OpenAI's GPT large language model (LLM) appeared to be getting dumber.
https://futurism.com/the-byte/stanfo...getting-dumber
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo pop pjesma o ljubomornoj ženi:
Verse 1:
She walks in with a smile on her face
But deep inside she's feeling misplaced
She sees you talking to another girl
And suddenly her world starts to swirl
Pre-Chorus:
She's so jealous
Can't help it, she's losing control
She wants to be the only one
But when she's not, her mind starts to roam
Chorus:
Jealous woman, you've got to let it go
Don't let your fear of losing take control
Jealous woman, love will find its way
If you just trust and let it have its say
Verse 2:
She locks her phone every time you're near
Afraid you'll see a message that confirms her fear
She wants to believe in your love
But her doubts keep pushing her to shove
Pre-Chorus:
She's so jealous
Can't help it, she's losing control
She wants to be the only one
But when she's not, her mind starts to roam
Chorus:
Bridge:
Don't let your insecurities
Drive a wedge between you and me
Trust in our love, it's strong enough
To withstand any storm that comes
Chorus:
Outro:
Jealous woman, you've got to trust
Love will find its way, it's a must
Let go and watch our love unfold.
Nije loša. Može i poeziju da piše na osnovu ključnih riječi, npr. love, head, legs, table, banana i ferrari:
Love, a feeling so immense,
One that fills the heart with intense
Passion and devotion,
An emotion so pure and divine, without notion.
Head held high with pride you stand,
A symbol of courage, hope and demand,
As you face life's challenges with grace,
And conquer each obstacle with a bold pace.
Legs that take you places,
Into unknown territories and new spaces,
With every step, a journey is made,
A path that leads you to destiny, to a life well-played.
The table, a place to gather,
Where loved ones come together,
Sharing stories, laughter, and warmth,
A bond that lasts forever, so strong.
A banana, once a simple fruit,
Now a symbol of strength, conviction, and pursuit,
A sweet reminder of the joys in life,
A token of gratitude, free from strife.
A Ferrari, a machine so fine,
Its speed and grace, a mystery divine,
A symbol of luxury, style, and class,
An object of desire, pure bliss en masse.
These words may seem disjointed, or odd,
Yet they reflect the tapestry of life, each a part,
For love and courage go hand in hand,
As we journey through this life, a wonderland.
ma ai tehnolgija je tropaaa... volim prirodu, volim natural, samo whey bajo moj, samo natural.
Trazio sam od Ai da mi napravi koncept za religiju. To jest da osnujem svoju religiju. Eo napravio mi sve. Crkva Kvantuma...
Ako je Kvantum crkva onda mozes istovremeno i biti i ne bitI vjernik ;)
Sveštenik u hitnoj misiji sa papom
https://www.vijesti.me/svijet/evropa...isiji-sa-papom
Franjevački fratar Paolo Benanti se bavi jednim od najbitnijih pitanja savremenog doba: Kako upravljati vještačkom inteligencijom (AI) tako da obogaćuje, a ne da iskorišćava živote ljudi.
Podsjetih se jedne epske knjige Klarka i filma Odiseje u Svemiru pa i onog HAL-a 9000 na temu AI.
"Kako HAL postaje samosvjestan, počinje pokazivati negativne ljudske osobine, kao što su ljubomora i ljutnja, a njegov sukob s posadom i sunovrat u ludilo ukazuje na opasnost od prevelikog oslanjanja na napredne računalne sustave.
Hal 9000 nastao je u zajedničkom scenariju koji su napisali engleski pisac Sir Arthur C. Clarke i Kubrick, dok je za njegov dizajn i ponašanje zaslužan računalni znanstvenik Marvin Minsky, pionir na polju istraživanja umjetne inteligencije. Jedan od prvih elektroničkih strojeva za učenje napravio je Minsky koji je radio s Kubrikom na definiranju kako bi HAL izgledao. Još jedan savjetnik na filmu bio je Irving John Good, računalni pionir koji je radio s Alanom Turingom u tajnovitom Bletchley Parku u Engleskoj, gdje su dešifrirali presretnute njemačke radijske prijenose."
Jedan dobar osvrt na temu: https://airandspace.si.edu/stories/e...-and-future-ai
Hal
https://youtu.be/BDha7nj4s10?feature=shared
Boktemazo ovo remek djelo je snimano u najvećoj kulminaciji hladnog rata.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Karpinter se sprda sa AI a eto đe smo sad
https://youtu.be/S-xUjmJkO8g?si=piT9-xEWdwr8Gv5o
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Post content cannot be emptyhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8f2632337a.jpg
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
https://www.instagram.com/reel/C2Vt7...k2M2J2YW1qdm9h
[emoji23][emoji23][emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aooooo,treba ga pitat koja je stranka najviše unazadila i opljačkala CG?
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ima neđe sam objavljivao kad sam jedva ubijedio čatbot da je Milić Vukašinović živ, sad je naučio.
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk