Koliko se meni cini, uslov za ulazak je negativan test.
Printable View
Koliko se meni cini, uslov za ulazak je negativan test.
Daleko od toga da mislim da ne govorite istinu, ali da neko eto tako, bez simptoma, odlično se osjeća, pa hajde malo da se ozračim i slikam pluća - vala ne pije vodu. Ili su imali kratak dah, ili slabiji kapacitet pluća, ili uporan kašalj, nešto je bilo. Uvijek fali ta međupriča. A ako i pored 20 dana npr neko vuče neke simptome kada treba biti proglašen zdravim, logično da treba provjeriti šta je u pitanju.
Ovako ispada da bar pola asimptomatskih može imati upalu pluća, koja se ne liječi jer je - bez simptoma. Ne ide.
U kojem DZ se rade brzi antigen testovi? U svakom ili samo u COVID ambulantama? Klinac ima temperaturu 38+ pa da jutro odemo.
Matiični DZ nam je Nova varoš tj kod OŠ Savo Pejanović.
Koliko mu traje ta povisena temperatura? Mislim da je najbolje da pozoves maticni DZ i konsultujes se. Najvjerovatnije ce ti dati broj DZ Zlatica 067709608. Ja ih na taj broj nekih sat nijesam dobio (pored dominantnog zauzeca, 6 zvonjenja do kraja i 3 odbijena poziva.
Posli privatno, dr pregledala dijete, uradili urin i krv i ispostavi se da je neki Roselio virus koji je trenutno medju djecom aktuelan. 3 dana visoka temperatura i to je to...
Danas, evo i sad 38.1...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
držite se forumaši! Izgkeda da će onaj ko prođe bez virusa biti pravi srećnik. Zelim vam svima brz oporavak i što blazi klinicku sliku :)
Mi smo tako bili nagrđeni svi doma u februaru, neđe oko 20tog. Ćerka donijela iz škole.
Inače prethodnih godina uvjek je ona donosila ili iz vrtića/igraonice (mislim da su to pravi izvori zaraze pored kafića, Delte i sl.) ili škole. Đeca se prije zaražuju jer češće diraju svašta rukama, pa ruke u usta, nos i slično.
Pošto sam vazda bio osjetljiviji, mogao sam da zaključim da se zarazim ako i dijete poljubim u glavu/kosu prije svega, i ne samo moju već i đecu najbližih srodnika, prijatelja itd.
Nije trebala korona da se desi da ovo sve zaključim. Nažalost.
Zna li neko kakva je procedura oko prestanka izolacije i proglasavanja "ozdravljenim"?
Meni je isteklo 15 dana, ali mi neko rece da moram da imam rjesenje o prestanku. Ide li se na pregled, kome da se javim?
—————————————————
♡♡♡
Nisam se možda dobro izrazio, on je inače hronični bolesnik, pala mu je saturacija bila i otišao je u urgentni, tamo su mu poslušali pluća i rekli da je sve ok. Nakon 20ak dana od oporavka, čisto radi kontrole (malo je hipohondar) pošao je da snimi pluća, tu su mu otkrili upalu.
Ne znam da li ćete sada ti i ovi detektivi ispod naći neku nelogičnost u ovome, evo možemo priložiti CDM konzilijumu svu potrebnu dokumentaciju kako bi potrkijepili tvrdnje da je neko imao upaliu pluća.
Ja sam juče išao da zaključim bolovanje kod izabranog doktora, pitao me je hoću li da snimim pluća, kaže valjalo bi. Dao mi je uput, od 7 ujutru svaki dan se snima u DZ, ne treba zakazivanje.
Ovaj isti kolega kaže da je čekao pola sata i da je sve brzo završio.
Tako je, asimptomatski bolesnik može imati upalu pluća. Ne znam za pola, nisam radio statističku analizu, ali definitivno ovo nije usamljen slučaj.
Druga nedjelja od pojave simptoma je kritična za pojavu upale pluća, što znači da se ona razvija nakon isteka 14 dana tj. kad čovjek smatra da je ozdravio već...
Ne znam oli mi vjerovat, ali viđi nešto :)
Vjerujem ti ja, samo je prosto nevjerovatno koliko podmukao virus jeste. Ne znam koliko ljudi razvije upalu, da li ima statistike. I sta se desava sa onima koji nemaju simptome, imaju upalu pluca, i naravno, kako nemaju simptome ne idu nigdje. Da li se ta upala sama sanira, ili na kraju ipak ispolji simptome, to mi je čudno.
Virusne upale pluca su inace podmukle. Ja sam imao jednu kad sam bio mali. Kad su ukapirali da mi nesto fali i odveli me kod doktora....vec sam imao ozbiljne fleke na plucima.
Ovaj virus je mnogo opasniji.
Suzdržite se konstatacija i načina liječenja osim ako nemate nekih dokaza, da ne bi bilo poslije odakle policiji neka informacija, sve čitaju čisto da znate a mi ne možemo stizat da brišemo svakakve zjave.
Nije pod obavezno da se izgubi čulo mirisa? Uhvatila me kao neka prehlada, grlo, kašljuckanje, malo glavobolje..nemam temperaturu, čulo mirisa i ukusa odlično rade. [emoji4] Drugar sa kojim sam sjedio u ponedeljak mi sad javlja da je pozitivan. Radio brzi test u privatnoj, a u državnoj nisu htjeli da mu rade PCR.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Ja sam imao takve simptome isto. Mogucd korona.
da se ne stvara ne bi te to prošlo, vjerovatno si mislila na dugotrajni imunitet koji većini ljudi traje 3-4 mjeseca ali ima i onih kojima traje kraće
vitamina tečnosti i hrane redovno uzimati i simptomi će biti lagani i ako ga zakačiš opet
pa jedno 70-80% će nas vjerovatno proći kroz ovo, ovi ostali će se izvući
Vi koji ste prelezali virus - osjecate li se isti kao prije?
Ima li nekih promjena u organizmu i nakon ozdravljenja?
Zamor, lupanje srca, glavovolje, ...
Ja moram da priznam da i dalje, iako sam zvanicno proglasena "oporavljenom", osjecam da mi virus i dalje rovari po organizmu.
Kao da se usunjao u svaku celiju...
—————————————————
♡♡♡
očigledno ti je uticalo na psihu i vjerovatno imaš neku blagu anksioznost
I ja vjerujem da je psiha u pitanju. Moć autosugestije :)
Da sam na tvom mjestu batalio ih čitanje i interesovanje o virusu i probao se posvetiti nečemu što mi neće dati da razmišljam o tome.
Meni je sestra jos u julu prelezala Covid i rekla mi je d je bukvalno druga osoba nakon toga, da uopšte energije nema, da se brzo zamara da se osjeca bolesno vec mjesecima, znaci bukvalno joj se vrijeme dijeli na prije i posle korone...svi u porodici sui joj bili bolesni i svi oni su puno bolje prosli od nje tj svi su se oporavili i vratili obavezama a ona se ne oporavlja
Moja sestra i zet evo 7 dana imaju normalno čulo mirisa i ukusa a pozitivni su. Sestri se vratila temperatura peti dan i evo i kašalj i sad se osjeća pomalo malaksalo. Uključili su joj hemomicin. Sin dobro, ništa. Mužu se isto vratila temperatura ali se ok osjeća.
Jesu li im davali šta od terapije na početku?
par dana sam mlatio po BG gore dolje nisam primijetio neki nedostatak kondicije, doduše uz stepenice primjećujem da se zadišem malo više al to je vjerovatno jer sam nabacio 7-8 kg za 20 dana kolko nisam išao u teretanu, a sad kad su ih zatvorili bojim se da ću i još
Niko nije htio ni d aih pogleda :( Sestar je na svoju ruku pošla sama u COVID ambulantu jer je trudna i kašalj može da utiče na kontrakcije i na bebu. I to su je vikali što je dolazila :(
Jedino je ona dobila hemomicin, sin je dobro n etreba, a muž ništa niti je ko pitao treba li ga pregledati...Ovo je u HN, nadam se da je ovdje bolja organizacija i KBC je tu.
Nema što, otići ću danas do privatne sa odradim onaj brzi. Da li je uopšte 100 posto tačan? Slušao sam kao ako je pozitivan onda je 100 posto, e ako je negativan onda je 95 posto tačnost.
Meni je juče pomogao Rapidol S, posle njega bio bolji.
Ono sto me jos zanima je kakvo je stanje u toj bolnici u Baru? Kod nas u HN ne vlada bas lijepo misljenje o istoj, navodno da je tamo haos. U slucaju virusa, tj. odlaska u bolnicu, moze li se recimo PG izabrati?
Da napomenem i ovo: ni PCR test nema tacnost 100%, a mislim da on moze da detektuje 10000.puta manju kolicinu virusa nego brzi antigen test. Ovo kaze jedan naucni rad: The PCR technique for coronavirus diagnosis provides a sensitivity of 86% and specificity of 96%.
Tacnost negativnog brzog antigen testa u realnim uslovima je oko 50%.
Znam da pratish sport,pa me sad ovo tvoje i post zvonchice i ribomaxa zbunjuje,kao da se radi o sasvim drugom virusu,ili je u pitanju kako je neko ranije pisao problem shto se kod nas ne radi i onaj test nakon infekcije,koji se odnosio valjda na krvne sudove,nisam pametan,mada tek se probudih i zablokiran sam josh.
Ne, nego da brzi antigen test ne moze da detektuje virus 7 dana nakon pojave simptoma. Tad ima svrhe raditi samo PCR test. A i prije isteka 7 dana je njegova tacnost bas upitna, PCR je svakako tacniji.
Sto se zaraznosti tice, ovo je neki prosjek, ali uvijek treba uzeti sa rezervom jer ima dosta izuzetaka. Po ovome je pacijent zarazan 1 do 3 dana prije pojave simptoma, a ukupno 8 do 10 dana.
https://i.postimg.cc/QtxPn1RS/82-DA6...47-BDD5-EE.png
Onda mi je bolje da se prijavim i radim PCR.
Jutro kad sam dobio temperaturu sam odmah otišao u moj lab i uradio antigen test. Bio je negativan, ali sam posle toga uradio pcr i bio pozitivan...
Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk
To jeste. Mozda da odradis brzi antigen test, pa ako on dodje pozitivan ne moras raditi PCR. Ako su ti se simptomi pojavili sinoc, danas je najveca pouzdanost antigen testa, svaki sledeci dan je sve manja. Ali ako brzi antigen test bude negativan, ja bih odradila PCR obavezno.
Ja ti pisem kako bih ja uradila, nisam dr ni nista slicno, samo eto pratim ovu situaciju i trudim se da ostanem zdrava i ne zarazim nikog (level montenegrinina sestra:) )
@Tonya,ovo je sa kojeg sajta...?
A ovo drugo,malo nelogichno ako bolje razmislish,virus udje u organizam i jako se brzo razmnozava dok se osjete simptomi prodje sigurno makar 72 sata a njega vec ima ko zna koliko stotina hiljada virusnih jedinica,
Jedino logichno objashnjenje mi je terapija za vrijeme lijechenja,pa taj zamor o kojem pishu je posledica oshtecenja nechega,ali chega tachno...
I ja se od juce raspadam , glava me juce razbijala a sinoc groznica i temp 37.3 . Budio se svako pola sata . Jutros me sve boli kao da me neko gazio , suvi kasalj, glava i dalje prskava posebno na naprezanje i malaksalost al pala sad temp na 36.9 . Nisam pametan dal da se prijavim za pcr ili da cekam josh , ovo je grdno sto i ako se covjek prehladi odma misli na koronu
Sent from my iPad using Tapatalk
PCR u privatnim je oko 80e jel tako? Koliko se čeka u covid ambulantama? Razmišljam da odem privatno to da odradim.