Pa iz nekog razloga đeca (oni koji se odgajaju) je zaobilaze da bi pokupili neki savjet da reču odraslima kako da ih odgoje.
Mada, nadene se nekako pitanje oko tog religioznog (vas)pitanja. Nekako u mom gradu se sada zidaju tri ogromna objekta sve tri konfesije, grad u kome nema pozorišta, biblioteke, bisokopa, knjižare, bilo kakvog kulturnog centra gdje bi se mogla odigravati neka interakcija, razmjena intelektualnih dobara.
I unutar tog malog grada, moj kvart postaje centar u kome se grupišu religiozni dogmaši, tako da holens volens dolazim u neradu komunikaciju sa tim klericima.
Sve počinje da liči na neku religijsku tematsku četvrt nekog zapadnjačkog grada.
Tus e vrzmaju neke religozne bradonjice, dušebrižnici, duševni ljudi, srčani i hrabri, za primjer po svakoj osnovi - od čojstva do junaštva (mada moji kriterijumi su možda prestrogi, onaj zelenaški šejtan me je posjednuo)
Zašto revnosni religiozni ljudi ostavljaju utisak tog zadnjeg licemjerstva na druge?
Doduše hramovi su i osmišljeni za loše da se poprave, ali bogomi se nešto od toga rada rezultati se ne vide.
To licemjerstvo se da očitati prema stavu gdje se radikalne ideje manifestuju. Svakako vam prija zaštita pod krilom političke korektnosti, tako da vas reciprocitet zaobiđe, jer kada se ispostavi račun onda se pozivate na religiozne institucije, a lično sebe stavite u centar svega, a nije vam strano da riječ pogazite ka ćik od cigarete, poleti ruka na 'Knjigu' da se zakunete na laž uz tvrdnju da je sve pogrešno shvaćeno.
Pa me živo interesuje tvoj stav prema sledećem
http://www.youtube.com/watch?v=OZTcYKwnehY
Da li si u mogućnosti da budeš iskren da daš svoj stav, ali da ne koncipiraš odgovor - to je pogrešno ali...
Pa vidi, ovakav način odgoja đece ne pravi šahovska sekcija, ili neko udruženje asronoma. Već konkretno institcija koja ima značajni uticaj.
''...Teoretski mnogo fino zvuči
malčice je drugačije u praksi...''
Slično je kao kod srba, kad se spomene Srebrenica, jeste, ali...(nije tako), to ti je ona univerzalnost nacionalizma, pa tako da ateizam i teizam i ne igra neku ulogu u svemu tome. Kao što kreten koji ispira mozak ovom jadnom đetetu je vjernik do bola.
Šta očekivati od ovog đeteta ? - da će ga logoped izliječiti.
Uh da, zar nije malo zabrinjavajuće, da 95% đece koja završe kod logopeda prilikom polaska u školu su upravo đeca dogmaša. Ne mogu đečiji umovi da shvate sivilo života, da jedan Marko i Senad treba da dijele klupu, valjda bi trebalo da postane alarmantno ako dijete doživi šok od nepoznatih ljudi koje shvata kao šejtanove sluge it ome slično.
Pa vidi ne može se biti malo nacista...