Ja mislim da je to dovoljno pravila, nesto kao i prije. Mozemo od ponedeljka krenuti sa novom temom ;)
Printable View
Ja mislim da je to dovoljno pravila, nesto kao i prije. Mozemo od ponedeljka krenuti sa novom temom ;)
Ajte ljudi, smijenice se jos jedna vlada dok ne krenemo :D
Ima stavki ko da potpisujemo temeljni ugovor ;)
Treba dodati pravilo da nas Fenix ne pušta namjerno... :D
I Ben Dover da ucestvuje na svako sedmo kolo :)
I da se ode kod Porfirija za pečat :D
Sa 12 na 9 stavki. Sad je sažetije, preciznije i dosta pravednije. ;)
Ostaje da definišemo tajming. Moj predlog je da se nova tema otvara u noći s nedjelje na ponedjeljak (kada se proglašava i pobjednik prethodnog kola).
U situaciji da novoproglašeni pobjednik nije online u trenutku pobjede i nije u mogućnosti da postavi novu temu u zadatom roku, predlog je da u subotu prva tri takmičara u anketi daju svoje predloge za novu temu u slučaju pobjede jednog od njih moderacija može odmah postaviti temu kako takmičenje ne bi trpilo i kasnilo dan ili dva sa startovanjem novog kola.
Ako smo saglasni sa predlozima ovih pravila prvo ovogodišnje kolo može da startuje sutra. Na raspolaganju je sedam dana za kreiranje i postavljanje radova (krajnji rok za postavljanje: nedjelja 13. 02. u 23:59), dok je narednih 7 dana (do 20.02.) rezervisano za glasanje (poll).
@Low-Key da se javi do kraja dana s naslovom teme!
Opis teme: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Pravila učešća
1. Fotografije kreirate pametnim telefonom
2. Fotografije nastaju za vrijeme aktuelnog kola, odnosno fotografije mogu biti kreirane ranije (ako je specifična tema i po želji postavljača teme)
3. Svaki registrovani korisnik u sklopu jednog kola postavlja samo jednu fotografiju
4. Fotografije se postavljaju preko postimage.org u rezoluciji 800x600 ( panorama 800px po dužoj stranici). TapaTalk upload nije poželjan (predimenzionisane i neujednačene fotografije lošeg kvaliteta). Svaki rad postavljen izvan zadatih dimenzija se diskvalifikuje
5. Ispod fotografije u istom postu obavezno je navesti model telefona. Opciono: lokacija snimanja, naziv fotografije i photo aplikacija u kojoj je fotografija obrađena
6. Radovi se postavljaju sedam dana od ponedjeljka do nedjelje u 23:59; svaki rad postavljen izvan vremenskog okvira se diskvalifikuje
7. Glasanje se obavlja narednih sedam dana i pobjednik kola se određuje na osnovu rezultata polla u kojem je svaki forumaš glasao za jednu fotografiju (sakupljeni thanksovi su samo izraz sviđanja fotografije i zahvale takmičaru)
8. Pobjednik takmicenja bira temu novog kola, otvara novi topik na podforumu vizuelne umjetnosti (copy/paste pravila u uvodnom postu) te postavlja link na opštem topiku
9. Komentarisanja aktuelnih radova i sva druga pitanja vezana za takmičenje obavljaju se na opštem topiku
Kakvo nestrpljienje vlada na topiku da se pocne, reklo bi se da ce bit navalica od prvog dana :D
Fala ti sto si ovo formulisao, pola posla obavljeno :)
Evo da smislim nesto, brzo cu napisati naziv i opis, pa u slucaju da ne otvorim temu na vrijeme, moze to neko od moderatora zavrsiti
Evo ga
CDM FOTO TAKMIČENJE [45] Tema:
POGLED ODOZGO
Ajmo nesto drugacije... Otkrijte u svom okruzenju najbolju tacku za dobar shot sa visine, ili ostanite doma i pustite masti na volju, slikajte odozgo objekat ili skup objekata na radnom ili kuhinjskom stolu, na podu... , ili teksturu, kretanje, floru, faunu... Ma moze sto god zelite sve dok je objektiv usmjeren ka dolje
.
Sa srecom pa da svaka tema dodje do vise stranica, skromno bas :)
ajd mi reci kako da uploadujem fotku vidim da treba preko nekoga posebnoga postimag i sl....a što mi pravite problem a taman sam naucila ovaj drugi imgg i sl....bas nadjoste ovo ja to ne umijem ni naci....Ssaaajjjjkkkooooooo pomažiii
trazi mi da se ulogujem?! Kako da se ulogujem kad se nikad i niejsam registrovala! Sto komplikujete ovo sa uploadom....sad ste me naljutili a čim me naljutite tri bana podijelim....bezveze
:thinking:
Evo je starki i video postavio kako da rijesis problem
https://forum.cdm.me/showthread.php?...46#post5707046
Vazda neka muka sa ovim ljudima u godinama.
Edit: Nemaš nikakvih komplikacija, ovo ti je još lakše. Otvoriš postimages.org u browseru, izabereš 800x600 i ubaciš fotku. Kopiraš ispod forumsku varijantu linka i pičiš ovdje na temu :D
pa jesam ali mi trazi da se ulogujem?! Ne volim da se logujem niđe :D
starky jesi li mi u editu to postvio kako treba ili moram da se i dlje nerviram oko ovoga postimage i sl? :D čujes, ljudi u godinama?! :D
Mogu li ja ovdje sliku da postavim jer drugacije ne umijem?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Šta ne umiješ?
Uđeš na onaj gore link:
- > dimenzije 800x600
- > choose image
- > files (izlistaće ti fotke iz telefona, odabereš željenu i klikneš DONE u desnom gornjem iglu)
- > izlistaće ti linkove, odabereš hotlink for forum i kopiraš ga
- > dođeš ovdje i zalijepiš link na temu
Mexiko, sjajan kadar... :thumbsup:
Zvoncica, domisljato, bravo!
Antares, tvoj prepoznatljiv stil... Neces vjerovati , ali palo mi je na pamet da bi ti mogao nesto ovako postovati :)
Inace, ovo je prvi put da neko sa zmajem leti sa Brajica. Ovo je drugi put da gledam kako neko leti zmajem. Stvarno je dozivljaj. Mi letimo paraglajderom, a on kao strijela prodje pored nas. Kad smo letjeli sa Sinjajevine, covjek je ladno preletio 76 kilometara. U nekim momentima je imao i brzinu od nekih 70 km/h
:joy: pa ja ti šričam, ko zna dje sam pošla još će mi neke ...khm...fote izbačit :D
Neka si...je li to sad ok, ne moram ništa više da radim? Regularna sam za takmičenje, i samo da dodam, ko ne glasa za mene ima ban :D
Moj čojek! Fala ti nijesam jedina :D
E svaka ti čast brate! Pa se čudimo što si iz azila uzeo dvogodišnje kuče rase belgijski ovčar Malinoa :D
Aaaaaaa @Fenix mi ukrao motiv [emoji38][emoji38][emoji38][emoji38][emoji38][emoji38]
Šta sad da stavim?
Ili da idem s ovim što sam napravio? [emoji848]
Haha sivido? Great minds think alike što ono vele stari crnogorci.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
idi sa tim sto osi napravio...ako si imao isti motiv kao Fenix onda si ti talenat vrhunski i promašio si profesiju,,,,,odma' kupi aparat i na posao :D
smo da rečem:D Ja sam ubijedjena da ste obojica maznuli meni motiv :D Fenix, da me vodiš sa sobom na foto session-e :D deset posto samo tražim :D
E pa starki, svidja mi se ova tvoja tekstura poda, dje nisi stavio nesto na pod, makar i list mjesto nogu, bio bi odlican minimalizam :]
Ihhh odavno. Aparat se smorio, čami čekajući da ga se sjetim :D
Plagijatori veliš? Diskvalifikacija u najavi :D
Reklo bi se da nas je tvoj rad inspirisao na podsvjesnom nivou ;)
Trotoar. Crna mačka bi bila idealna, ali nigdje jedne da pređe preko puta kad mi treba :D
Hladni hard core minimalizam
https://i.postimg.cc/T1HCjTQv/IMG-20...-205332-01.jpg
Na čokoladnoj pučini
https://i.postimg.cc/cL2NdDXd/IMG-20...3936772243.jpg
Nijesam bio siguran mogu li se postavljati fotografije napravljene ranije, pa cu ovu fotku postaviti odje, van konkurencije. Low-key, kao postavljac teme, je stavio "moze sto god zelite sve dok je objektiv usmjeren ka dolje", ali nijesam bas siguran da to znaci da mogu ranije napravljene fotke. Da ne kvarim takmicenje, neka je odje.
https://i.postimg.cc/7hhbyH6m/20220210.jpg
I imamo pobjednika :)
Odlicna Ostoja, odlicna!
E pa sad, da on pobijedi jer je imao "sreću" da je u balonu koji je viši od drugog balona... [emoji3]🤌
Ocijenimo malo kadriranje, boje... Koliko se neko potrudio za pojedinačnu fotografiju.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Bez namjere da pravdam, samo da objasnim. Što se tiče boja, slika jeste malo "tmurna" jer je napravljena u cik zore, mislim da je bilo nešto oko 5h ujutro. Nijesam vodio računa o kadriranju, već sam bio fokusiran na balon ispod i htio sam da uhvatim odsjaj sunca koje je upravo u tom trenutku izlazilo. Na kraj pameti mi nije bilo takmičenje na cdm forumu:D Fotografije pravim za svoj merak, bez pretenzija da pravim umjetničke fotografije. Nikad ne koristim photoshop nego ostavljam fotografije onako kao su napravljene u tom trenutku. Sa svim tehnickim nedostacima. Možda nije prikladno poređenje, ali ja i žene više volim kad su prirodne bez "photoshopa" (pudera i karmina);)
Fotografiju sam postavio van takmicarske teme, tako ne boj se konkurencije:)
Ako nekog interesuje, fotografija je napravljena u centralnoj Turskoj sa Huawei P20