i sam znas najbolje..bio si jedan od njih.... svaki dan je bio selfi sa bmw-om na drustvene mreze...
Printable View
Selfija nije bilo. Auto je tada bio pojava ali svakodnevne popravke su me nacerale da prekinem.
Nego,
Kod koga da oćeram F11 da sredi zračni ovjes? Novi jastuci, ali neće da pumpa, kompresor ne pali. Provjerio sam osigurače i relej (nije zalijepio).
Problem se pojavio od stajanja, pretpostavljam, auto nije vožen 3 mjeseca. Akumulator izdušio (to sam napunio i sad je ok), međutim neće da digne zadnji kraj.
Radi li to ko u CG?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Je li pao?
Treba da vidis kompresor, vjerovatno je on crkao. Ako me sjecanje sluzi F10/11 je imao gresku tako sto se kompresor napunio vodom i cao.
Moze biti i magnetni ventil.
Legao na bump stops. Ljetos sam otvarao kompresor preventivno radi toga, bio je suv kao barut.
"Greška" sa vodom je zapravo uzrokovana bušnim jastucima. Kada nabija zrak i njih, prolazi kroz dessicant koji ga isušuje, da ga ne bi vlažnig pumpao u sistem, kasnije kada otpušta višak pri regulisanju, isti taj zrak se navlaži od dessicant-a i ispušta se vanka. Problem nastaje kada zbog bušnog jastuka kompresor stalno radi u jednom smjeru, odvlažuje i sakuplja dok ne prespoji.
Kompresor inace nije toliko skup, zadnji put je bio oko 1200, prije 2 godine.
Ima tog bagatela za f11... ima setovi na ebay za kompresor i ventili zasebno,dijagnostika i parametri visine sensora nazad i adaptacija jer je bio bez struje ili je neko aktivirao transport mode...
Pravio sam ih na mercu i bengi vise komaTa ;)
Ima i set za hitno duvanje jastuka usled otkaza kompresora :)
5 ipo godina ga imam apsolvirao sam ih uz 4 dijagnostike oficijane za bmw :thinking:
Tu su pare prika!!
https://autodiler.link/6VRHvEXci5Fhn6rc8 https://autodiler.link/6VRHvEXci5Fhn6rc8
Samo 55 000 vise nego u voli motors kad je nov bio, sta je ovim ljudima u glavu
Tragedija je sto ce buduci vlasnik dati sve te pare a opet nece znati da upari telefon sa bluetoothom.
Nakon 3 godine idu Millever gume i Comline filteri.
A dobro realno Comline filtere stavljaju manje više svi majstori[emoji2]
Eventualno Filtron
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Alternator bio problem, u Voli ni da čuju za bilo kakvu reparaciju već mi ispostavili predračun od 1300 EUR za novi (nisu htjeli čak ni da ga izvade da ga nosim na reparaciju a da im platim ruke, znači završio sam svu priču sa njima). Auto šlepao do Duška u Zetu, 150 EUR sa rukama bješe reparacija altenatora (crkli su regleri, diode, četkice promijenjene) uglavnom to je završeno. Na usput mi je promijenio i crijevo od turba, amortizere haube i gepeka, sad auto radi kao sat i ide kao mećava sad a i troši manje definitivno (mislim da sam pola godine puknutog crijeva vozio, stručnjaci to nisu primijetili). Da ne upirem prste ali mi rekoše za alternator da su mu moguće nehotice kumovali i prethodni "majstori" koji kad su mi mijenjali dihtung na deklu koji je odma iznad altenatora, takli šafcigerom živu struju i spržili ga, djelovaše mu tako a i meni se ovaj problem javi dva dana posle servisa dihtunga.
cudo vala, ispod haube odma ima onaj brzi diskonekt dje ostavljas motorni prostor bez struje
Third party majstori su spas za nas. Zamisli da moras sve kod ovlacenog.
Ovlasceni ne smije da ti reparira alternator, novi ili nista, pogotovo ovi sto drze premijum brendove.
Nema odje nista fulirano, fulirao sam ja facelift x5, isto individual, plus boja auta i sjedista puno skuplja nego sto ovaj x6 ima i kostao je 107, tako da sam upucen u cijene
Jedino karbon lajsne na njega su 2000 umjesto 700 eura sto sam ja platio neku imitaciju drveta
Ako ti tako kažeš...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...af40dca468.jpg
siguran sam da je ovo takumiju padalo na pamet
https://www.reddit.com/r/e39/comment...ones_on_a_e39/
Najbolja stvar koja se moze desiti vlasniku BMWa e39...
Jel ovo Epizoda verpa samo niz dlaku ?!
Uzimaj to, nemoj da ti prodje slucajno.
Ma đe Vili, treba momčić od 24 godine da uzme Yarisa kakvog.