Originally Posted by
kimmi
Viđi, imaju Demokrate tih momenata.
Mene od tog prihvatanja svih bez provjere više nervira uniformnost, usvajanje odluka aklamacijom, jeftin populizam, bježanje od zajebanih tema, partitokratija i ova imenovanja DIFovaca na mjesto direktora ZZZ (da ne zaboravim i Rovča).
Katastrofalan je njihov odnos prema svakoj kritici. Nikad neću zaboravit kako su reagovali prema ljudima koji su ih ranije javno podržali, a koji su zbog toga vjerovatno osjećali slobodu da im upute i kritike. To se najviše dešavalo u isto vrijeme kad i ono izdvajanje u Nebojse tokom Oduprise protesta.
Kod Demokrata mi se najviše sviđa onaj Jokić i kotorska ekipa (Timur itd.). Čak mi se čini da su Demokrate u Kotoru na lokalu dobili dooosta više glasova nego na republičkom nivou.
Grade kult ličnosti oko Alekse, sjeti se samo onog spota sa onim krstom sa polumjesecima đe Aleksa djelje drvo i ne znam ni ja što čini.
Mislim da Boris Bogdanović, za dobro te stranke, treba da batali da se bavi političkim marketingom i da unajme neke strance za to.
Djeluju mi kao klasični kalkulanti. Ne velim ja da i ostale stranke ne gledaju šta im nosi koji politički poen, ali oni brate samo slušaju što priča narod i idu u skladu sa tim i gledaju ili da rade neke populističke akrobacije i izbjegnu neugodnu situaciju (Leposavić) ili da prikupe političke poene.
Mene Demokrate, prije svega po tom odnosu prema bilo kakvoj kritici i tim aklamacijama, više podsjećaju na SNS nego na DPS.
Al eto takvi kakvi su, prije bi njih pet puta glasao nego DPS ili DF, jer su te dvije grupacije klasična OLOŠ. DF je možda nesposoban, što ti veliš, ali ima onaj šef njihov koji će ih naučit što i kako. Druga stvar koja se ne može prigovorit Demokratama, a koja ih takođe bitno odvaja od DPSa i DFa, je korupcija.
Upravo iz tog razloga što su, i takvi kakvi su, neuporedivo normalniki od DPSa i DFa, me neđe raduje njihovo jačanje u odnosu na te dvije grupacije.
CnB dok gura gura, ako i oni poavetaju, biće sigurno neka druga građanska priča da popuni to neko mjesto. Uvijek je i bila, samo narod slabo podržava taj neki normalni put.
Mislim da će biti interesantan momenat kad Zdravko oformi stranku. Mislim da će dobar komad ovih glasova što su pokupili od DFa tamo da pređe bez pardona, a ne znam kako če se to odraziti na njihove međusobne relacije.
Mene svakako raduje što u CG više nema trika da jedan centar moći kontroliše SVE.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk