Možda je bio dobar pa stao odmah kada je trebalo + bio pristojan kada je legitimisan...
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Printable View
Na osnovu čega se plaćaju kazne sad, zaustaviše mi druga za alkohol, dobi 300e kaznu - 30% ako plati u narednih mjesec dana, dakle 210e, to je valjda minimalna sad. Bio kod sudije za prekršaje, prethodno potpisao nalog ali ništa nije dobio, nikakav papir?
Sent from my Nord 2 using Tapatalk
Placa li dodatnih 30eur sudskih troskova jer je bio kod sudije?
Ako je 8 dana onda je 2/3 sto ispada kazna 200 + 30 troskovi suda (valjda)...a mozda je neki dogovor sa sudijom -30% bez troskova suda, ko zna.
Sad provjerih 300 - trećina kazne ako plati u 30 dana, tako mu je rekla. Nije trebao ništa da potpiše veli ali na osnovu čega sad da plati?
Sent from my Nord 2 using Tapatalk
Pa jesu li mu dali da duva?
Men' se cini da je i sudija bio pijan/a.
Bez obzira na visinu kazne, ako se plati u roku od 8 dana od datuma na samoj kazni.. placa se 2/3 od iznosa kazne.
Ne znam za ostale dogovore i sl. mimo normalne procedure i zakona.
Imao sam i ja neku kaznu 150 + 30 sudski troskovi i fora 2/3 prvih mjesec dana sto je ispalo 100 kazne + 30 troskovi suda = 130 eura
Doci ce preporucenom postom presuda i ondana osnovu nje placa.
Nije mu izdat prekrsajni nalog pa da ima papir sa instrukcijama, u pitanju je presuda koju ce tek da dobije.
Kasape za alkohol u zadnjev rijeme, ali i terba. 300 eur aje taxi za 5 godina dana izlazaka u grad.
I ja kazem - jos jace i jos strozije, bez izuzetka pa da mi je najrodjeniji iz kuce.
Kad mu stigne na kućnu adresu od tada važi 30dana.
Ako ne plati za 30dana onda mu je kazna ta koja mu je izrecena (gubi taj takozvani popust)
On kad je bio kod sudije - izgleda jos alkohol nije izasao iz njega. :D
Sve koji sjednu pijani za volan mi nije nimalo zao.300e je smijeh
Moguce da je drugacije za te teze prekrsaje za koje se ide direkt kod sudije i sl.
Nisam nikad zaustavljen za alkohol niti cu ikad bit'. Za neke stvari ne postoji kompromis.
Pored novcane kazne koju podrzavam u potpunosti bila bi i privremena zabrana ucestvovanja u saobracaju, trajanje u zavisnosti od promila.
Ja koliko znam za alkohol ide pritvor 24h + kazna.
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Pa jes,to je bas normalno da se ne pitaš s nogama i da udjes u auto da voziš,da ubiješ nekoga...
da se ja pitam takvima ispod godinu zatvora ne bi bilo,i to je malo...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Juče vidjeh jednoga dje ulazi u auto DG tablice,ono jedva,mislim se ako će ovaj put danilovgrada...
Pišem ovo,sto reče hercules gore,kasape za alkohol u zadnje vrijeme,neka će vala,sto strozije to bolje no je muka sto taksisti neće ove pjandure da voze i to s pravom...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kolega je vozio pijan sa 2 promila, kaznili su ga 400e i 3 mjeseca zabrane upravljanja vozilom, trebao je da prespava u zatvor ali je bio na 100m od kuce pa su ga pustili
Vjerovatno bolje vozi kad je pjan nego mnogi trijezni..
Mislim da je preko 50 u naseljenom području i 80 van naseljenog.
Što se alkohola tiče, do 0,3 je dozvoljeno, 0,3-0,5 ti pišu kaznu, preko 0,5 ti pišu nalog za odlazak kod sudije, a preko 1,0 se ide na triježnjenje + kod sudije.
Mislim da su i dregeri štelovani, svako malo čujem da je neko naduvao preko 1 a prije kad je granica bila 0.5 si baš treba da se potrudiš da dođeš do 1. Sad izreda vidimo u novine svako malo ljude zaustavljaju sa 2.5 - 3 promila, nešto mi se čini da ne bi mogli voziti sa toliko, bar ne a da se ne sprcaju neđe ili nekog sprcaju.
Ja znam za taksistu kojeg su konobari unosili u auto i takav je vozio, to poprilicno preko 1 promila. ZVise puta gledao tu scenu
Skoro me vozio jedan iz Pg taxija sa aerodroma mrtav pijan.
sto bi moj komsija rekao
komso, bog cuva pijanice. pjan coek ti se nikad nece povrijediti u udesu jer je opusten (onda zaigra malo ovako)
https://tenor.com/view/dance-sathish...13629499245582
vi trijezni se ukocite od stra i odma slomio ovo, slomio ono, mi pijani ne kapiramo da cemo da udarimo dok ne prodje :D
:D u njegovome slucaju ovo je tacno jer ko zna koliko puta je imao udes i nikad nista preko modrice
nije no smo stoka, a neki su u "treningu"
ja, i dalje, duvam iskljucimo 0.00
top 10 poznatih slucajeva u svijetu su 10+, a rekorder je 15... svi zivi nekim cudom
prvo policija pa onda udruzenje ... to se bez razmisljanja prijavljuje sa punim imenom i prezimenom
Ili, što moj čoek radi, prvo tražiš da zaustavi auto i izađeš. On i kad vidi da taksisti baljezgaju ili je auto prljav i pun dima, samo izađe i zazvori vrata.
Službeno lice iz parking servira je unijelo jedan pogrešan broj matičnog za auto koje je digao pauk, pa me interesuje može li bit da je osoba kojoj se to desilo dužna da plati kaznu?
mislis ti vozis auto X sa tablicama PG-AA001, a oni su u rjesenje upisali da je PG-AA003?
Jeste duzan neko da plati jer se drugacije ide na sud, a tamo ce kao dokaz prekrsaja dostaviti fotografije koje prave prije svakoga podizanja dje se zasigurno vide tablice
Ovako je krace i jeftinije
Voziš kontra smjerom - bježiš od policije itd itd.
Vidim na instagram da mu je redovno da izbaca kako bjezi od policije i vozi suprotnim smjerom.
https://volimpodgoricu.me/novosti/si...en-sa-300-eura
Juce pitam saobracajca, kaznjavate li narod uopste? Pa kaze kaznjavamo ali rijetko, najvise dajemo opomene, komplikovano je veli, covjeka smo opomenuli 9 puta da registruje auto i jos ga nije registrovao.
Neka će, kad nema zakona. Boli ga uvo. Banana smo od države.
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
zakona ima - nema primjene...
i to ne samo u saobracaju... vise puta sam komentarisao (sad ja dodjem neki aktor :P) kako su i inpekcije i policija usli u neku letrgiju - niko ne radi svoj posao
buka, pusenje po kafana, sanitrne nidje, ekoloske isto - saobracaj paklen...
a niko se ne buni kad legne plata
I tada se bude, hoce jos.