nabijaju temp na max kompresor vrti freon i nabija pritisak i onda se samo pali i gasi klač od kompresora
i onda rikava i kosta par stotina
kompresor palim svakih 15 dana po par minuta i to je to
ljeti je stalno upaljen
Printable View
mi ocemo da bistrimo politiku kruznog toka i saobracajnica a nismo jos ustanovili da auto zimi moze da se grije i bez klime...
Bakterije, blabla truc, okruzeni smo milijardama bakterija 24h dnevno, suplja prica. Odmagljujem prozore na klimu 2 min i izgasim je odma, ali ova prica da ce otpor vazduha vise potrosit nego klima, pogotovo u gradskim uslovima, ovo je vec sprdnja.
Eo ispade da klima grije auto. Nista onda, ne palit motor, samo dat kontakt, navit izduvavanje i AC :-D
a ovo za stakla sto auto trosi vise sa otvorenim prozorima nego sa upaljenom klimom
e nema tija prozora
kompresor ubija pogotovo oni stari modeli
Nije problem u grijanju ljudi no u načinu na koje grijanje radi sa i bez upaljene klime. Bez samo puva, vazduh je suv skroz, meni je lično mnogo ugodnije sa klimom a to što troši više mi stvarno šište jajca.
Sent from my P10+ using Tapatalk
meni je jedina razlika kad je kisa.... oce li mi zamagliti ili ne,....u zimskim uslovima mi je ventialcija uvijek okrenuta prema soferki.... temperaturu podesim po potrebi, i vrlo cesto izduvavanje radi na 1 ili 2 brzini od 8....
Zato ford ima grijac prednje soferke. Upalis odmahli za 5sec i ne moras da cekas dizanje temp za susenje soferke ili paljenje klime itd
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
imamto na fiestu staru 10 godina :D sokiran sam bio kad vidjeh to :)
Važi li ovo i za kompresore kućnih klima?
Ja u u april, maj i jun ne koeistim klimu kući,pa da bih joj produžio vijek(inače evo 10-12 g.radi bez greške) da je uključujem kad je 20-25°C ili što? Možda da izbačim unutrašnju napolje i uključim grijanje dvorišta kako mi ne bi zarđala klima,ventili ...
Sent from my 6055P using Tapatalk
A nemate krpu za sofersajbnu? Pih, standard je pokvario ljude
ja od 1997 ne koristim krpu
samo ventilacija gore
sad sve AUTO i cao
bez kompresora naravno
Pa da upaljujemo ovu klimu kući i zimi?
:D
---------------------------------------------------------
Ja za ovo prvi put cujem da se ljudi griju preko klime.
Ja kad su ovi mrazevi bili upalim kola..
- posle pola minuta - minut imam grijanje
- posle 5minuta je kuvanje u auto i to na min. Da moram prozore da otvaram.
Koristim klimu da mi prije osusi zamagljena stakla??????
Nisam ja ovaj tekst pisao, ne pjenite, stavio sam lijepo navodnike a tekst je iz Vijesti (ne njihov nego preveden odnekud 99%). Nisam ni rekao da se slažem sa svim iz teksta već sam rekao što sam rekao gore, i zamisli bizbi, možeš doma klimu da upališ i zimi, grije sreće mi.
Na Audi kad upalis recirkulaciju automtski se pali i kompresor bas zbog isusivanja zraka i da ne mahle stakla. Preporuka je da se pali kompresor zimi bas iz razloga sto je Bitrate napisao. Ja sebdrzim tog pravila i cesto je ukljucena na auto. Danas je odlican dan (u Baru 22 stepena) da se pusti klima da radi.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ovo se bozo mislim (nadam) salio za krpu.
Nista krpa, samo rukavom, kad se nakupi vlage, onda drugom rukom. :)
Manje je suv vazduh, onda inside recirkulacija vazduha dok si u kolonu iza nekog bizbija, đe gori ispred tebe ka' kakva traktorska guma, nema spoljnih mirisa, da neće na ventilaciju da radi recirkulaciju? Ja to baš često koristim npr. da ne pominjem jutarnji defrost stakala instantno i slično...
vazduh iz klime je poznat po tome da isusuje isti...zato se auto i razmagli...i zato mnogi ne vole da koriste klimu kuci npr....