zato ja osjecam, majke mi :)
a kad zamjenim svjecice, radicu logove da vidim kakav mi je tajming (kako dobar izraz), boost, misfires itd :D
nema napamet cile mile stigo mile kitic
Printable View
zato ja osjecam, majke mi :)
a kad zamjenim svjecice, radicu logove da vidim kakav mi je tajming (kako dobar izraz), boost, misfires itd :D
nema napamet cile mile stigo mile kitic
ahahahahaha
pogle pricu
ljudi znate li vi sto su oktani?
posjetite gugl ako ne znate :D
http://www.index.hr/vijesti/clanak/b...ji/610061.aspx
Jos malo pa sad ce!
odo ja sjutra na cilipe, pa pogodite sto cu ucinjet.... :)
Sa tvojih 300 postova osjetio ga nijesam. Moraćeš bolje... A i neka si mi ga rekao..
Nego tatkov sine, mora da imaš jedno 20 -tak godina, taman lijepo sa 50 se sjeti priče o katalizatoru. Čovjek koji ne voli vazduh oko sebe ne voli ni sebe...
Možda nisi pročitao pa da ponovim da i ja imam auto koje ne odgovara tim evropskim propisima, ali bih sigirno volio da uvedu taj zakon kod nas iako ću ja imati direktnu štetu (dva auta), jer ipak mislim da je bitnije zdravlje nego da svaka famlija ima po 3 auta.
Naučili su nas u CG da plaćamo parkinge, da plaćamo ekološku taksu, da vjerujemo bankama, da plaćamo litar goriva kao tri hleba i još mnogo drugih stvari koje su prije 20 godina bile smiješne i tada bi ti neko razbio glavu da si mu ovo pričao. Tako će i za ovo doći vrijeme.
pa e imam 18 godina i vozicu auto bez katalizatora. kad ima milion ljudi koji ne paze ja jedini cu drzat ravnotezu jel? a? makse.
400 postova i 100 reputacija ;)
evo i ja da dam doprinos ekologiji,sad cu da krknem 5 litara ulja u 20-30 kila nafte da procistim ovi vazduk shto udishemo...
Posto rece gore:"Ako nemaš para da voziš kako treba nemoj ni vozit, gadi mi se kako ljudi zagadjuju ovo oko nas..." Zasto ti vozis 2 auta koja ne ispunjavaju standarde? Da se razumijemo, i ja sam za zastitu prirode, ali dje na ovu sirotinju, dje je 80% vozila starije od 15god. da uvodis takve standarde? Mora i onaj radnik da se doveze do posla, sta ce on sto vozi auto iz '80tih ili '90tih? I sto to manje zagadjuje neki noviji auto od 4000 kubika, nego neki golf od 1600, star 20 god?
ajde bukvalisto.
iliti aviodizel :D
Vozači dizel automobila u Crnoj Gori će od danas imati mogućnost da motore svojih ljubimaca časte sa prečišćenim eurodizelom, koji se već od danas može naći na određenim pumpama kompanije Jugopetrol.
Predstavnici ove firme koja već deset godina posluje u sastavu grčke Hellenic petroleum grupe, na prezentaciji održanoj u avionu na aerodromu Golubovci, objasnili su da je glavni novitet kod novog goriva tehnika prečišćavanja koja se koristi u avioindustriji, pa je novo gorivo nazvano “aviodizel”.
“Aviodizel je tretirani eurodizel koji prolazi kroz dvije faze čišćenja, u okviru kojih filter mehanički odstranjuje i najmanje mikročestice iz goriva”, rečano je na prezentaciji.
Za prečišćavanje se koriste filteri američke kompanije Velcon, koja je čuvena po proizvodnji aviofiltera.Prva faza ugradnje filtera je već završena, pa je na većini pumpi u Podgorici već moguće sipati aviodizel, kao i na određenom broju pumpi na primorju.
Plan je da do kraja maja sva veća mjesta budu pokrivena aviodizelom, čija je cijena ista kao standardnog eurodizela.
Na svim pumpama na kojima postoji novi dizel, biće postavljene posebne plave oznake sa natpisom “Aviodizel”.
Kakve su to šaljivdžije :D
nece se moc zivjet od ovih tdijasa..bice sve sipamo avionsko gorivo zato mi auto leti (a iza njih oblak)
inace kad na google ukucas "aviodiesel" prvi link je ekoserbia.com toliko o tome
pa zato sto avion koristi kerozin...
to ove stari avioni, novije generacije aviona idu na aviodizel..
Aviodizel - glupost prvog kvartala.
tacno tako, isto kao kad ti u mlijeko upadne balega i ti ga onda filtriraš :D
Aj vi spustite malo cijene pa cemo lako za avio dizel.
ТДИ АИР МАКС.
Probacemo i to cudo, nista ako ne predjem 1200km sa punim rezervoarom :D
Neces preci. Preletjet ces! Cus, to je avio... Dizel.
Ja ne vjerujem u bajke ;)
Do sada su pricali da nema nidje boljeg goriva a sasa neki siper cisti. Niko ne prica o koliconi sumpora i ostalih stetnih sastojaka koji se nalaze j nasem siper cistom gorivu...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ajde da se kladimo da je to jos jedna muljaza jugopetrola i da je to ustvari obicni Eko Dizel.
U SRB litar LPG-a 84 din.
75 centi po ovom konvertoru
http://coinmill.com/CSD_EUR.html#CSD=0,84
Ne vjerujem da je više ni u Bosni. + sad će cijena dolje da ide jer je završena sezona grijanja.
edit:
69 centi je u BIH
Kod njih ce dolje, kod nas ce gore :)
evo od jutros lete dizelasi iznad CG:angel:
Ja znam da smo vi mi pomalo vikasti, i da volimo da bacimo foru, pokazemo duhovitost i tome slicno, ali ja bih stvarno volio da neko nadje nesto o ovome aviodizelu, bez posprdavanja na racun imena, znaci cisto tehnicke podatke goriva
pa sta tehnicki podaci, isti dizel, samo preciscen kroz te nechesove filtere
nesto im ne vjerujem da ga necim ne krste, pa dzaba, sto se mene tice dok to neko zvanicni ne ispita, to je klasicni placebo.
Obicni ekodizel, samo :
aviofilter za tretiranje dizel goriva i prečišćavanje od mikročestica i ostataka vlage i na EKO benzinske stanice.
Kvalitet i čistoća goriva su ključni faktori koji garantuju performanse motora i čuvaju prirodnu okolinu.
Kroz dve faze čišćenja, aviofilter mehanički odstranjuje i najmanje mikročestice iz goriva (mehaničke čestice do 5 mikrona I čestice vlage do 25 mikrona) što daje niz prednosti koje direktno utiču na bolje performanse motora kroz: bolje sagorevanje, veći stepen iskorišćenja, veću snagu, nižu potrošnju, manju emisiju gasova, produženo trajanje motora.
Da se ne bi frcili ljudi da sipaju gorivo kad vide cisternu na pumpu...ili kad PRETPOSTAVE da su im 'tankovi' pri kraju pa da ne pokupe 'mulj'
nothing special
E vala cu bas probat sjutra to gorivo, da vidim kako utice, na ovo trenutno, potrosnja mi je 42 mpg
cijena i potrosnja, ne zna se sta je gore :culpability: