Originally Posted by
Saruman
Rusi konkretno imaju problem nize vrijednosti, a ne više vrijednosti. Iako su ih ultranacionalisti zeljeli ubjeđivati u superiornost, nije im nešto pošlo za rukom. Sam Aleksej Navaljani je jedan nacista i imate njegove fotografije na skupovima gdje se salutira desnom rukom brkici iz Njemačke, u Moskvi naravno. Pouzdana osoba iz Moskve mi je rekla da je lik sa 2 lica, jedno za Zapad a drugo za Rusiju, koju ubjeđuje da je patriota, ultranacionalist i to. Zadnje vrijeme se bio malo okanio tih nacističkih skupova i Sieg Heila i protesta na čelu neonacista u Moskvi, pa se na nečiju ideju okrenuo da slikava Putinovu, alleged, kuću tamo kod Sočija, vrijednu navodno stotine milijardi i šemu ruskih oligarha koji peru novac preko tog zemljišta oko Putinove palače.
Prosječan Muskovit, omladina, oni su se do ovog rata jako, ali jaaaaaako lozili na USA, EU, Britaniju, Njemačku, to im je san. Sve kopirali, hipsteraj, lgbt, mafijanje, TRAP, RAP muziku, sve su uvozili sa Zapada. Idol im je film BRAT, nešto kao naše Rane... Međutim, pala im je malo demografija, ljudi se ne razmnozavaju, nema se... Evo sad izbijaju informacije da najviše brakova otkad se uvela mobilizacija. Inače i sam Navaljni je kao i onaj idiot Dugin pristalica rasnih teorija o Rusima kao superiornom narodu, ali prosječan omladinski Rus se ne lozi na rasne ideje ranog 20. stoljeća i 1930tih... Njihovi intervjui, sve hipsteraj neki, ko da si došao u Amsterdam da intervju radiš. Što se tiče religioznosti, samo babuške su religiozne, ali vole i Staljina u zadnje vrijeme prema anketama. I Hrista i Staljina.
Elem, Rusija jeste Mordor. Kad vidim neke alternative Putinu, ugrizem se, jer Putin ispada manje zlo. A to je loš pristup. Onaj Alexandar Dugin je klasični sociopata. Alexei Navaljni pa i Boris Nemcov svi su oni imali rasne ideje o Rusima, plavim Rusima, da napomenem, kao o superiornom narodu. Samo nemaju kome to da prodaju. I evo Putin ovom invazijom zeli to da nadomjesti, ali mu ne ide baš najbolje, vraća se omladina u sanducima... Oficiri što je najgore, pukovnici, kapetani, general majori ginu sa pješadijom, neobjašnjivo. Neki tvrde da to podize moral vojnicima. Ja se bojim da im ga suzbija, jer ako pogibe ovaj najveći međ njima i komandant, šta će tek oni plebsi iz Jakutije i topovsko meso iz Sibira.
Ovi momci što su trazili pomoć iz Bjelorusije su IT specijalisti, bankari, pobjegli su svi u zemlje EU. Kazu kupe ih sa ulice i trpaju u kombije. Advokat onaj iz St. Petera je prvi otišo i poginuo... Nevjerovatno koliko je zivot jeftin u Rusiji.
A koliko je preko Gruzije napustilo, Bog jedini zna... pola miliona najmanje. I šta sad? Otišla inteligencija i sposobni, ostali partijski uhljebi, djeca FSB koja se bavi kriminalom, diluje i drogira, djeca generala, propagandista, supremacista... Ako je ranije bila Mordor, sad je je Mordor na steroidima. Inteligencija im otvara firme u Gruziji i nastavlja dalje. Što se tiče manjina, recimo Dagestan, Ingushetia, Čečenija... te zemlje su pune resursa, ali sve pare idu u Moskvu i za Kadirova i ostale diktatorčiće Putinove na Kavkazu, i tu mafiju. Ingushi su se do skora borili i pravili napade po Moskvi, za nezavisnost od Rusije... pucnjava na aerodromu Domodedovo, čini mi se, 40 ubijenih u napadima Ingusha... I sve to... Rusija pored toliko svega napada Ukrajinu. Neobjašnjivo.
I eo sad ta evakuacija Khersona, koju su cinično nazvali PROMJENOM ZIVOTNOG OKRUZENJA i HOLIDEJOM. PIKNIK.
Neće se više ruski civili vraćati u Kherson, u to sam siguran, i vrlo je izvjesno da će pasti u dogledno vrijeme. Nije da zelim to civilima, kao što ne bih sebi, pa nikom,
nego svi su to nazvali DEPORTACIJOM.
I sad najnoviji problemi izbijaju za Putina. WAGNER se buni oko ratovanja, a onaj Wagner je jedina ozbiljna opozicija Putinu, vjerujte mi. Jeste FSB, GRU i sve to. Wagner ima yehbenu vojsku plaćenika koji su ubijali svuda po svijetu, iskusni, bivši SPECNAZ, ovaj onaj. Ako bi neko probao drzavni udar, to bi mogo Wagner. A ne mislim da bi to bilo baš najbolje za Zapad...
Zato kazem, nekad Putin izgleda najnormalniji od tih ljudi tamo. Šta sve propagandisti predlazu, London gađat, Nju Jork, Irsku, Brisel, posle nuklearke se moze zivjeti kazu.. Putin je normalna psihijatrijska šifra...
Sic temper tyrannis