Dali neko ima PAYPAL da moze nesto da mi plati?ako ima neka salje na pm
Printable View
Dali neko ima PAYPAL da moze nesto da mi plati?ako ima neka salje na pm
Posto vidim da dosta vas koristi paypal, interesuje me koja je vjerovatnoca da jednostavno blokiraju taj racun ili karticu, s obzirom da se neovlasceno koristi servis... Cuo sam jos ranije price o tome, po srpski forumima..
Zna li ko malo vise o ovome? I kako izbjec tako nesto ako se dogadja...
Ne privlači pozornost..
- U prevodu uvjek imaj na račun na tu kartic (min 5€, a dobor bi bilo i 10€).
- Nikad ne pokušavaj da platiš nešto ako nemaš na račun, nego kupi na paypal i sačekaj dok ne dopuniš račun.
- Ne mijenjaj adresu.
- Ne dodavaj i oduzimaj kartice
Ako ovako radiš oni ne kontrolišu (provjere automatski račun vide da je povezano sa bankom i to je to)...
U svakom slucaju ne mogu da ti blokiraju sredstva na kartici, tako da si sa te strane osiguran... Jedino mogu da ti zatvore PayPal nalog...
Ja evo ne mogu da registrujem PP nalog zbog broja telefona. :mad:
Stavio sam Hrvatska, našao sam da je pozivni kod za HR +385, ali mi ni jedan broj ne prolazi, stalno mi traži validan tel.
Šta da radim?
prosla/preprosla stranica, pa citaj
Uglavnom, probaj da kucas bez koda zemlje +385 :)
Evo sam riješio, kucao sam 00 umjesto + i broj je prošao, je li moguće da je to problem jbm ti PP.
Ali džaba kad mi kartica ne prolazi. Imam karticu Komercijalne banke AD Budva za net, ali ne prolazi. :rolleyes:
A ja i dalje imam najveću ponudu na jednoj aukciji (od čitavih 6 funti :)), i ona se završava za 4min (sada).
Šta se sada događa kada nemam PP nalog?!
Kolika ti je provizija za ovu uslugu? :D
Ma imam još jednu karticu od NLB banke, VISA Electron, ona je isto za net, ali mi se ona ne registruje na netu, imam tu malo više para :) (ova od Komercijalne mi je za net, nikad više od 50€ nema na nju)
A imam i Moneybookers nalog, mislim da se on može koristiti za slanje novca na PayPal, pa ću da vidim da mu tako platim.
Jel imaš ti Nikola možda iskustva sa MB na PP plaćanjima? Čini mi se da sam vidio tako nešto u MB uputstvima...
EDIT:
Sada sam ponovo pokušao da istu karticu verifikujem na PP, i kada ukucam njen broj PP mi sada izbacuje
da je ta kartica već registrovana na PP, i da ukucam drugu karticu?! Ali ipak ne mogu da platim sa njom. :/
Jel ko probao Hypo Visa Internet prepaid karticu?
nisam cuo da se moze sa MB slati na Paypal hmmm
a sto se tice MB racuna ja ga imam par godina i preko njega sam primio/poslao preko 20k e i nikad probleme nisam imao,samo pohvale za njih
Mogu li kako da provjerim koliko bi me ispala carina pdv i ostali matraci, da kupim preko ebay-a neki tel u UK tu oko 400e ?
A sta si mislio da kupujes?
telefon.............
Jesi siguran da je jeftiniji u UK nego kod nas? :)
Racunaj carina da ti je mozda nekih 8%, uz to PDV u najboljem slucaju 7%...
Ne znam, mislim da su telefoni bas povoljni kod nas i da je dobar izbor...
U pravu si!
Kada sam se registrovao na MB, na brzinu sam pogledao FAQ, i vidio sam sledeće:
Q:da li se može poslati novac nekom ko nije član MB?
A:može naravno.
ali da sam nastavio da čitam, vidio bih da se stvarno može nekome poslati novac na mail iako taj neko nije član MB-a, ali da će taj neko moći da podigne novac tek nakon registracije sa tom mail adresom. ;)
znaci support im je jedna velika 0, nema te nule koju bih mogao napisati ili nacrtati kolika su oni nula!!!
ako vam ikad zatreba podrska znate li kad cete dobiti odgovor od strane MB-a
nikad?! upravo tada...
smece - smece - smece - smece - smece - smece
na email dugo se ceka na odgovor,ali meni kad je god bio neki problemcic ja sam ih zvao na telefon i sve se rijesi
@Nikola
Objasni u cemu je problem. Ti si prvi koji je rekao da ima problema sa MB. Sve pohvale za njihov rad. Cak se vise ljudi zalilo na cuveni paypal! Imaju potpunu podrsku za nasu zemlju, nema rizika da ti otmu pare zbog laznih podataka, jednostavna im je procedura verifikacije... Click here to begin https://www.moneybookers.com/app/?rid=725497 :)
Dobro to, ali kakva je zastupljenost MB? Ja sam davno nedje registrovao nekoliko internet novcanika, i tad su mi dzaba svi bili. Onamo dje sam htio da trgujem ili CG nije bila zemlja u koju se vrsi dostavku, ili je potreban paypal. Srecom,ni kartice mi nisu prosle (jedne CG banke, a dvije sam probao) tako da se ostavih corava posla. Npr, na e-bay je paypal placanje.
Quote:
Originally Posted by Bookmakers https://forum.cdm.me/images/buttons/viewpost.gif
na email dugo se ceka na odgovor,ali meni kad je god bio neki problemcic ja sam ih zvao na telefon i sve se rijesi
Pretpostavljam s firminog telefona.
Savjet... Boli njih cose od kud si ti, sve dok im je kartica ok.
Uvjek mozes ugasit racun. Uvjek mozes reci da si pogrijesio u odabiru zemlje. Uvjek mozes ponovo upaliti racun, kao da si se preselio. Znaci, Bosna, Hrvatska, Slovenija... Imas koliko ti volja mogucnosti. Ja imao nekoliko, nikad ih ljudski koristi, cackao,mijenjao, nista, nikad...
Evo pitanja...
Imamo 2 poste u Kini valjda, Kineska posta i Hong Kong-ska posta...
tracking broj za jednu je RR*****CN a za drugu RB******HK
Za kinesku znam da je zadnja faza u pracenju
-departure from outward office of exchange
Ali koja je za HK postu?
Evo sta mi pise u informacije za pracenje
- Departured from SFC location, 11/02/2011 09:30, Shenzhen
- Item pick up, 11/02/2011 00:45, Shenzhen
- Electronic data received, 11/02/2011 00:42, Shenzhen
druga stvar... nesto im ovaj datum nije tacan, stvar je poslata 14-og , dan kad sam je i porucio... al dobro, greska neka vjerovatno jer u opisu pise da ide na moju adresu.. inace prodavac mi je rekao da pratim posiljku na http://www.sendfromchina.com
jer samo na ovaj mogu (na druge nece)
Dakle, zna li ko jel ovo gore SFC zadnja faza... i kakva su iskustva sa ovom postom, stize brzo/sporo?
Mozda je pitao zbog cijene poziva, ali vazda mozes pozvati sa skype :)
Mada i sa fixnog nije skupo prema fixnoj u Evropi, http://www.t-com.me/Privatni.aspx?akcija=725 Zona II - Evropa 0.15 (0.176), sto je jeftinije nego prema mobilnom u CG...
Jedna od poruka je kako kartica dolazi iz zemlje koja nije obuhvacena paypal-om. Mozda su u nekim bankama radjene da ide uz njih i obiljezje zemlje, pa ih paypal ne autorizuje...
Gledah juce RTV VIJESTI i prica bi o nekim poklon karticama, karticama zelja i ovoj pri paid za internet kupovinu. I mene ovo zanima, pa ako neko ima odgovor...:twist:
Ako ne moze sa ovom paypal nalog da se otvori, molim za preporuku neke druge i iz koje banke ? Da se ne bi okarakterisalo kao reklama za banku, moze i na p.p.
dali se mozda nesto dodatno placa kad posiljka stigne preko (USPS Express Mail International) jer hocu da kupim patike i svuda je postarina minimum 35$ i uglavnom salju preko tog usps express ili USPS Priority? mislim da sve ukupno sa postarinom ne prelazi 150e.
Da, ali postoji jedna crnogorska banka :D Dobar ti je rezon. Mislio sam u tom pravcu, ali mi je receno da su uspijevali neki klijenti da plate i s karticama te banke, pa mi malo cudno onda to... Spomenu neko tamo koju banku preporucujemo, pa spomenu pp, ako necemo da reklamiramo... Znaci bilo koja kartica, koja ti prodje na paypal, je dobra. Nebitno iz koje banke.
Da znam, al Visa Electron je standard koji nisu izmislili crnogorci, i ima neka fora sa generisanjem brojeva kartice.
Ne placa se nista dodatno na USPS Express, jer je u pitanju posiljka Americke poste, a ne ovih posebnih kurira... Priority i Express su najbolje varijante kad pogledas cijenu postarine / brzinu... Za najvise 2 sedmice mozes ocekivati paket da ti stigne na kucnu adresu...