a ne da bi se ovaj moga napravit no svi komplet u crnu goru shto su i to formula 1 da se vozi na njima...
Printable View
Pogledajte animaciju rumunskih medija koja prikazuje kako se desila nesreća:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=3gdCs5RrN4k
Oni ovdje pokazuju da je autobus preticao?Odakle sad ta verzija?
Da, to i ja pomislih kad vidjeh snimak. U pocetku kad sam cuo da je onaj nas djecak povrijedjen, palo mi je na pamet da on nije istrcao a da je kukali vozac krenuo da ga izbjegne.
Sent from my iPhone5 using Tapatalk
Možda je i preticao, jer su vjerovatno napravili tu animaciju po nekakvim informacijama koje su dobili.
Kad ce neko od zvanicnika imadnuti muda da kaze da ovi novi asfaltni slojevi koji se stavljaju palidrvceta ne vrijede. I ti asfaltni slojevi se stavljaju od oko 2008-e pa na ovamo. Svako malo kombinacija hladnog i mokrog ili toplog i mokrog na tom asfaltu sa bilo kojim novim gumama sisas kao po ledu. I da dostina treba da odgovara, od glave do repa za to sto su putevi krapez a na svaku registraciju i lit goriva se pare uzimaju za odrzavanje puteva.
Jes vlast je kriv sto je ovaj vozio neprilagodjenom brzinom. Ova krivina je inace dobro poznata svakom vozacu koji je tuda prosao makar 2x kao vrlo opasna i da se mora prilagoditi brzina prije same krivine! Sigurno je isao oko 80 onom nizbrdicom i posle kasno poceo da koci sto je proizvelo da pici pravo dolje.
Srećam se jedne slike, ka danas da je bilo na isti taj most.
Kamion s prikolicom probio ogradu i visi sa mosta. Kamion visi nad rijekom, a prikolica stoji na most i drži ga. Valjda bila puna cigli ili čega već.
Ima i 15 godina možda od tad.
Archi e bas nevjerujem da si napisao da nekome iz madjarske mora da bude poznata ova krivina... Sigurno su tamo komentari ,, ada znas onu krivinu izmedju kolasina i podgorice poznatu,,
mislim da se ovo o cemu ti pises desilo na jedna drugi most, na sami ulaz u platije gledajuci iz pravca Kolasina.
sjecam se i ja odlicno situacije, cak pozudano znam da je taj nesrecni vozac zbog toga sto nije mogao da gleda dolje u provaliju stavio cebe da sofersajbnu.
most na kom se to desilo se zove Pjenavac.
Nikad cuo za to. Najezih se.
Upravo ovo htjedoh napisati, znam da sam mali bio, ali se sjećam ovog dijela sa ćebetom na šoferšajbnu... Platije nisu ništa gore nego naši ostali putevi... S tom razlikom što Platije ne praštaju grešku... ps. Zaista je cirkus što se radi sa našom infrastrukturom puteva... Evo npr Jadranska magistrala, od HN do Bara, više liči na makadam nego na normalan put... Svako malo rupe, neravnine, izbočine... Kad uzmemo u poređenje isti taj put na relaciji Dubrovnik - Neum, ogromna razlika, nigdje rupe, nigdje neravnine, nigdje auto da poskoči... Dakle još jednom, hvala Vladi CG...
http://www.dodaj.rs/f/1O/Q1/1slkhGXH/znak.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2u/of/2hRMAiZc/znak-dva.jpg
Ne uopšte nema znaka. Ne znam što predstavljalu crne strelice udesno okačene na stijenu prije krivine i par znakova prije mosta što je bilo i autobus ih većinu ponio. Da nije možda photoshop u pitanju? Muka mi je da tražim druge fotografije na kojima se vidi znak.
Najlakše je reć nije ih bilo. :roll: Malo samo obraza i ljudskosti ne fali imat. Jer ovakvim i sličnim konstatacijama svjesno ili ne neko stavlja omču oko vrata tamo nekom putaru koji radi na ovim dionicama postavlja znakove i slično. A on kukavac ne može sam izmislit znak niti ga postavit ako mu ga država ili neko ne obezbijedi.
prije samog tunela ima znak ogranicenje na 40kmh i znak upozorenja.
Posle tunela jedno dva metra dugacke strelice za skretanje u desno..
Upravo tako brate.
Cak i da mu je ovaj djecak istrcao ili tako nesto (sto citam neke verzije na vijesti) sa 40km bi totalno bezbjedno ukocio. Problem jedini ovdje je neprilagodjena brzina. Ne branim vlast niti kazem da su nam putevi med i mlijeko ali samo kazem da ne treba govoriti nepravedno jer 99% slucajeva kroz moracu sto zivot izgube je ljudski faktor.
Ovo samo mogu naši novinari! Prvog dana, 3 sata nakon nesreće pošto su naši novinari, pametni, saznali da je dijete koje je stradalo naše dijete, a ne rumunsko iz autobusa, odah je nekom od mozgova palo nam da je dijete na put jedino moglo bit smetnja, zajedno sa tatom mu, i da su vjerovatno oni bili uzrok nesreće!!!
Naši vrli novinari su tom dječaku i njegovome ocu, ladno, ne trepnuvši, prikačili na savjest 18 mrtvih i 30 ranjenih!!!
Ima li normalnoga stvora koji će u ovakvoj nesreći nagađanja staviti kao vjerodostojne informacije?! Zato se vi sad čudite "okle sad preticanje, to niko niej pominjao?!"
nije, jer naš novinar nije ni pomislio da je rumunski vozač pogriješio, no je naše osmogodišnje dijete krivo! Lijep su mu teret pripremili! PIH na naše novinare, no sreća te imaše Rumuna koji su sat nakon nesreće tim istim nesojima dali intervju i rekli da je autobus JURIO!
E da sam na mjesto tate, svi koji su ovakvu vijest prenijeli bi bili tuženi!
Bjese na dnevnik, neki od putnika je rekao da je vidio djecaka kako prelazi cestu kad je autobus izasao iz tunela, to je poslednje cega se sjeca...
Ja imam osjecaj da je ovaj fahrer vozio brzo, iz tunela je izašao sa prasnjavim gumama, ovamo je bilo mokro i klizavo i prijatno.
Bio je blizu granice oko 3 sata(tako nesto) a na Miosku oko 5,pregrijao i ostao bez kocnica.......
Nije mi jasno kako ne mogu nac kutiju? Nagadjam ali zar ne postoji standardno mjesto dje moze bit uglavljena, ojacana nekako da ne ispadne, bas zbog situacija kakva je ova?
Sent from my iPhone5 using Tapatalk
Moce je nac kad izvade autobus...
Na intervjue rumuna,2 osobe su rekle da je vozac jurio a jedna zena(koja je bas u ocajnom stanju bila) rekla da je vidjela dijete na sred puta i da se dalje nista ne sjeca,a do sad sam cuo 10 verzija prica,i po meni da je preticao auto kao sto su ovdje prikazali na snimak valjda bi taj vozac auta mogao nesto reci?!Ne znam cemu se cudis stvarno.Ovo se mora saznat sta je i kako bilo,najgore je sto je tada porosila kisa tako i da je kao sto neko rece isao 40 na sat i da je vidio dijete,autobus mogao da ukoci,kako da ne samo bi dobio u toj situaciji skije i nista drugo.
Meni su onaj otac i sin najsumnjiviji ...