E to je problem koji treba RTCG da rjesava. A HD RTCG-a ces da pricekas, bogami podosta ;)
Printable View
Čuš u 50"....
Vidi se razlika i pri 26".
@Lucifer to ti je isto kao da kažeš da se razlika u rezoluciji monitora vidi samo pri 19". Onima sa 15" je sasvim svejedno imaju li 640x480 ili 1024x768, zar ne?
T-Com je započeo s testnom fazom pružanja HD usluge korisnicima MAXtv-a. Među MAXtv korisnicima, na temelju tehničkih parametara i geografskog rasporeda, odabrani su pilot-korisnici koji imaju mogućnost gledanja televizijskih programa i filmova u HD rezoluciji.
Komercijalna ponuda MAXtv HD paketa očekuje se početkom svibnja i neće se dodatno naplaćivati postojećim i novim korisnicima MAXtv-a koji imaju tehničke uvjete za korištenje usluge.
U MAXtv HD paketu korisnici će u HD rezoluciji moći gledati pet televizijskih programa: četiri programa engleskoga govornog područja - National Geographic Channel HD, koji je specijaliziran za dokumentarne filmove i serije, Voom HD s raznolikim sadržajima, od filmova i serija do sporta i animiranih filmova, lifestyle program Luxe TV HD i glazbeni program Melody Zen HD, specijaliziran za ambijentalnu i new age glazbu te njemački Anixe.
Osim toga, MAXtv će HD korisnicima nuditi u MAXtv Videoteci filmske naslove kao u HD rezoluciji, a ponuda HD sadržaja kontinuirano će se proširivati i nadopunjavati s novim HD sadržajima.
Uoči početka Europskog nogometnog prvenstva 2008 MAXtv korisnici moći će uživati u programu Eurosport HD, a samo Prvenstvo bit će dostupno u HD formatu na zasebnom HRT kanalu.
E sada će već biti zanimljivo....:joint:
Evo par postova s drugih foruma....full hd na 32'' nema puno smisla, cak i ako gledas iz blizine a pogotovo ako ces gledati 2,3m+. imao sam priliku usporediti 37'' full hd i hd jednu uz drugu (full hd source) i razlika je bila uočljiva ali samo kad sam se trudio pronaci je. radije kupi hd ready i potrosi ustedene pare za 100hz
*******Full HD je prenapuhan. Oni koji su imali priliku pažljivo usporednu pogledati Full HD i HD slikuFull HD je, kako covjek iznad mene rece, nepotreban jer je razlika fakat nikakva cak i za 50" uredjaje.*********
Reza u full HDu od 1920x1080 je zgodna za neke JOOOS vece displaye ali meni u kuci iskreno ne treba nis vece od 130cm kad ionako sjedim 3,5m od njega :)(ovo ja da dodam sad. Ovaj mora da je corav ili sta kad blene u toliki ekran sa 3,5m a ja se mislim jeli puno meni 37inca s 3.5m) kažu da je razlika neprimjeta do veličine ekrana od 50''*****Mislim da je bolje uzeti sto veci ekran HD Ready (46") nego manji sa full HD-om (1080p).Razlika u rezoluciji nije vidljiva na televizorima manjim od 50" na udaljenosti od 3+ metra*** Za kraj bih naveo zaključak Arcamovog čovjeka koji kaže da se ne vidi razlika između 1080i i 1080p ako ekran nije veći ili jednak 50 inča. Navedeno u Hi-Fi Choice.**** ako uzimate 60-65 inca ili vise onda vam preba full hd,dok na "manjim" tipa 32-40" nema potrebe,tj ne primecuje se razlika-govorim iz iskustva*****
Eto toliko mada odje su svi najpametniji pa trazite razlike i u ekranima od 10cm ako cete. Ionako nije ovdje tema full hd nego extra tv tako da necu vise da razglabam o ovome!
Ja imam LCD od 32" i dovoljna mi je 720p rezolucija,slika je perfektna
Ma to ovi samo da ne kazem s...u do juce su fatali 5 kanala s ribljom kosti a sad bi qfhd da imaju. ta rezolucija je veca i od full hd.
Kakav crni HD, a ovamo ni ove bzv rezolucije nece na vajni "extra TV", zashto me to ne iznenadjuje, zaboga..!
A btw, ko mu dade ime "Extra"!? o QQ, mada mora da je to zbog zbog dripaca-seljobera i konichkih Coco Chanel dama, kojima je sve shto je dobro "Extra", pa je i ime dato da se bude u trendu). Ali izgleda taman je za njih i namijenjen, sudeci po svemu..
Vratih vajnu opremu, juche.. I morao sam na bijeli list papira da pishem zashto.. rofl.. Nemaju ni nesretni upitnik, nego pishesh kao nekad ono: - M O L B A - i te fore.. roflx100
Moje razocharenje je beskrajno, mada sam znao od koga je, i da se nemam shto nadat, al rekoh, aj da probam, nece me pojest, mozda prijatno iznenade.. (blago mi u pamet)
Iako se nalazim jako blizu nove centrale, drugi kanal rtcg-a nije bilo moguce gledat usled smetnji, info koji dobijete prilikom prebacivanja na odredjeni kanal je potpuno besmislen, jer je 500% pogreshan.. (sad ce rec da oni nisu krivi shto televizije ne poshtuju najavljeni vremenski okvir, pravo da vam kazem to me ne bi mnogo interesovalo)! Ovo shto pomenuste za rezolucije, samo radi ona Z (zaba) rezolucija, ostale su valjda namijenjene za neka buduca pokoljenja.. (nemojte mi prichat da to samo radi na nekim kanalima, jer ne radi ni na jednom, probao sam, a i zvao sam fascinantnu podrshku, pa su mi rekli dobro je to..)
I sve bi se to dalo nekako oprostit, ali, taj izbor kanala, tj. sramno mali broj da valja programa, to vec nikako.. Sve pakete sam bio ukljuchio, htio sam da vidim shto da ostavim za dalje..! Da ne bi bilo mrzim t-ljepotu, pa panjakam, za ovih mjesec dana koliko sam imao chast, svracalo mi je par ljudi koji su bili privilegovani da vrte kanale, i koji su, (svi do jednog), na kraju pitali, "i to je to!?"
A ako se sluchajno zajebete i prebacite na neki od 3(4) kanala za odrasle, posle vrlo kratkog vremena, imate utisak da ste pod nekom srednjevjekovnom terapijom koja bi valjda trebalo da vam utre libido for good.. Imao sam utisak da ti nesretni kanali placaju Tznalcima ili kome vec, da ih pushtaju.. Toga uzasa, nevjerovatno.. Zlatio se Blue Moon..
Prochitah, a evo i sad mi nije jasno, ko i zashto pishe, nekakve hvalospjeve, Extra uzasu, poshto trenutno makar, sve na stranu, samo zbog broja i izbora kanala, sa cijenama kakve jesu, na skali od 1-10, Extra uzas ne zasluzuje ni 2!
e jao taman se odlucim da uzmem extra tv. i kad ovo procitah ne znam sta cu. mada slazem se da je taj naziv extra. vise nego glup. jer svakako daleko je od extra.
za 4 mjeseca korishcjena extra tv ne mogu da se pozalim, stvarno je extra :)
Ja iskreno poucen ranijim iskustvima nista sto je iz telekoma ne bih uzimao!
Nije da ih pljujem,zabole me za sve firme,ali kako oni svoje korisnike vuku za nos to je strasno!!!
I to u svakom pogledu,cenama,uslugom,ljubaznoscu,itd!Da ne nabrajam!
Pa neka se ljute!
Meni isto tako extra radi. I ADSL i Extra TV. Imam jednu zamjerku a to je plaćanje telefonske pretplate, jer ja fixni uopšte ne koristim...
Najjaci su ovi sto se poslije 6 mjeseci od pocetka usluge "zale" zasto se ista zove "Extra TV". Tako se zove zato sto je ima puuunoooo ekstra opcija i mogucnosti. Probaj 30 dana, pa kupi :)
720p je sasvim dovoljna i za 40 incha. I u uredjaju imate da birate da li zelite 1080 ili 720p signal tako da nece biti problem kakav god televizor da imate jer vise od 1080i ili p nema. Skinuo sam puno 720p i 1080p filmova i kvalitet je nevjerovatan u oba slucaja i u svakom slucaju bar DUPLO bolji od standardnog singala. Cista matematika. I ExtraTV bar nudi i tu HD opciju i izlaz, pored ostalih, korisnih i interaktivnh mogucnosti ExtraTV-a i samog uredjaja.
Od pocetka mi i ADSL i ExtraTV rade bez greske.
Dajte da ne blatimo, nego da saznajemo, raspitujemo se i trudimo da bude bolje. Do prije par mjeseci bila je premija imati dobru analognu sliku i 7-8 kanala, a sad ni ovo ne valja... cc c c c cc nekima se nikad ne moze udovoljiti (sve same negacije).
:D
p.s. kupio jedan moj poznanik mercedesa. cca 90000e. Zove covjek u 23:00 poslije 4 dana: "Vlado nesta mi pise na kompjuter ovi, djavo ga nosio, nesta ero... erorr... sve upirem po njemu nece da se makne... ne mogu kola djavolja da upalim... sta je ovo a?"
Srecom, ima zutu kartu.
Pa nije mercedes za svaku seljacinu.
"...nego da saznajemo, raspitujemo se i trudimo da bude bolje...", upravo tako. Predlozite sta zelite da vidite na Extra TV, a ako imate dovoljno maste i znanja, javite se da saradjujemo ;)
Za sve probleme kontaktirajte tehnicku podrsku, ljude koji su 24/7 na poslu samo zbog vas: 0800 80 000.
I uvjek ti dodje slika ? ;)
Meni extra tv radi bez greske od kad su mi ga instalirali, kvalitet i funkcije su nesumnjivo bolje nego na bbm, samo me strah da cu ga vratit kad istekne ovaj ugovor. Programi su nikakvi... nema se sto gledat. Jos nisam vidio dobar akcioni film... onaj HBO da ne pominjem, ono je zastidje.
Sve u svemu, ono najglavnije je izostalo - programi i prevod su dimo se vi
Probao sam, grozno je! Kao i vecina vashih proizvoda, precijenjena prdnjava za dranje prostog puka..
"Tako se zove zato sto je ima puuunoooo ekstra opcija i mogucnosti" :lolblue::lolblue: Moze da snima, je li!? Moze, ali shta!??! rofl
Pravo je zadovoljstvo kad je reprezentativ vajne nam i ljubljene firme, pripadnik miljea koji koristi termin "extra", kao Vojin Djukanovic "sekundarno".. I josh je ponosan na to! Al' dobro, takva su to vremena bila..
Ovo je otprilike kao da vam neko proda telefon i kaze, kakva kamera woow, pa software wooow, pa vidji kako izgleda kad ga stavish nedje na sto u kafanu, ouu.. , pa da ti ne pricham.. E sad, shto s njega mozesh da zovesh samo neke lijeve mreze, e pa sad, ne moze se sve imat, je li.. a i koji ce ti, i to zvanje ****, kad je fontele fancy.. E da, zaboravih "tel" koshta svaki mjesec lijepo..
Ali, moze da snima!! :lolblue::lolblue::lolblue::lolblue:
Necu vishe o ovome, smuchi mi se, sjetih se kako su prodavali ADSL over ISDN u jednom periodu, i krali ljude, ochi na ochi!! Uh
Ocigledno da ne znas o cemu pricas. Nije u pitanju samo snimanje, ali nema veze.
Neka Sale:rolleyes: Snimanje ,premotavanje, EPG, videoteka.
Sto se to moze snimati i premotavati? Nema kanala krstenog, EPG vise od 50% nije tacno, videoteka tek, nemam rijeci za nju, HD izlaz ne radi kako treba... Extra tv samo moze biti extra jer joj platforma na kojoj radi to omogucava, trenutno to sigurno nije i nazalost jos dugo nece biti jer narod ovdje i nezna sto je kvalitet i sto treba da bude standard odredjenog servisa i zato vam vase nazovi usluge i idu tako dobro. Niko vas ne kontrolise(date onome nepomeniku iz AZT bocu dvije rakije i ljepota), uglavnom prodajete maglu, profit raste(Njemci zadovoljni) i ko je.e korisnike....
Ovdje sam da pomognem oko tehnickih detalja. Tako da cu da odgovorim samo na ta pitanja. Za ostlao nemam namjeru da se prepirem. Extra TV svakog dana gleda 10 000 korisnika, u stvari 10 000 domacinstava, pa pomnozite sa 2-4 clana porodice... Vrlo brzo ce biti i taj jubilarni 10 000. STB. Taj se definitivno nece pokajati i prijatno ce se obradovati nagradi koja je spremna i koju bih rado sada ponio doma. :)
Sto se tice HD-a i STB-a, ti i ja cesto imamo pricu oko toga. :) HD izlaz radi kako treba, ali (za sada) nema signala koji ce da ga "nahrani" kako treba :) Brzo ce taj izlaz neko da iskor .... da ne pricam mnogo ;)
par pitanja. dobio sam racun i imam neke nejasnoce
1. extra tv zakup opreme 8.75e, zasto nije 10e (10e x mjesecnih rata)
2. extra tv start paket 2.79e, ako oni to naplaciju po danu (9e/30dana), onda bi trebalo da dobijem racun od nekih 4.5e, jer sam oko polovine mjeseca uzeo aparat.
u vezi sa dodatnim paketima: ako ja nazovem npr 25 u mjesecu, dal placam full cijenu, ili imam neke povlastice, i jel taj paket traje 30dana, ili do prvog u mjesecu.
dali mogu da dodatne pakete maknem kad zelim, ili je kao na adsl: nemate pravo da predjete sa paketa veceg protoka na paket manjeg, ali obratno smijete uvjek.
1. 8.75 je 1/10 rata za zakup opreme.
2. Zalis se sto ti je doslo manje? :) Shala... Uz pdv to dodje za toliko dana za taj mjesec...
3. Jednom aktiviran dodatni paket se odmah tarifira u punom iznosu to vazi za narednih 30 dana od dana aktivacije.
dobro, a ovo 2. extra tv start paket 2.79e + 17% nije 9e
koliko sam shvatio, mogu dodatne pakete ukinuti kad zelim???
Kada ti je instaliran Extra TV? Ako je nedje pred kraj mjeseca, bice ti manja pretplata u tom mjesecu, proporcionalno u odnosnu na broj dana...
Posto se oglasavam kada ima neka novost, evo jos jedna nova novost :) Veceras od 21-22h kanal B92 bice iskljucen. Razlog su ekskluzivna TV prava koja ima domaca TV stanica.
sad bas gledah extra tv na samsung lcd. bio je kanal discovery i slika skroz bzvz. mutna i nikakva.
A kakvi su ti drugi kanali? Kkao si povezao STB i LCD (scart, hdmi ili ono najgore composite - zuti chich?)?
nisam ja povezivao. tu sliku tj lcd. vidjeh u jedan butik. tj kad se odaljim 5-6m onda valja slika. no mi soba sigurno nije tolika
e i zaboravih da pitam ovo. mogu li ja uzet extra tv. pa ako mi se ne svidi slika da ga vratim. al ne za 30 dana no za 3 sata i manje?
Moze, platices samo instalaciju 12.5 eura chini mi se
Lucifer, pricas da je tamo negdje u tamo nekom butilu bila losa slika? Si siguran da je do servisa? Uz malo "podesavanja" i na najboljem TV-u mogu da napravim da slika izgleda uzasno, ali i fenomenalno, tako da nemoj da sudis na osnovu jednog slucaja ;)
ok. ja cu probat na svoj tv sa svim tim podesavanjima. pa ako slika bude bzvz. dobice ga natrag sledeci dan.