Originally Posted by
Ako_dopustate
Pozdrav,
Planiram upgrejd i kupovinu jednog porodicnog SUV-a... Treba nam 4x4, cesto smo zimi na snijegu, treba nam mjesta za bicikla, skije, kajake itd... Vozim passata b8 1.6 tdi vec 4 godine i place mi se jer dolazi vrijeme da ga prodamo, toliko je to auto dobro sluzilo... Potrosnja nevjerovatna, odrzavanje osim redovnog gotovo da nije postojalo za ovih 4 godine, a presao sam 120k s njim + 140k prethodni vlasnik.
Kupio bih pouzdan SUV, da trosi razumno... Uglavio se u ove aktuelne subvencije za hibride i tako, mnogo je opcija u igri...
Uglavnom evo neki koji su mi zapali za oko:
Volvo XC60 mild hibrid benzinac u osnovnoj opremi koja je bzv 50k eur - 4.500 subvencija, PHEV verzija koja mi je primamljiva 70k eur (nesto sto bih najvise volio uzet ali je u PHEV varijanti stvarno preskup, u mild hibrid varijanti sa opremom koja bi mi odgovarala, to je nekih 56k eur...
Toyota RAV4 phev 52 k eur - Jako lose se ponasa na putu, vozio sam ga, ne znam, kao da sam potpuno odvojen od ceste
Mazda cx60 hibrid 60k eur - nemam iskustva
Skoda Kodiaq TDI 52k eur, (Hibride imaju ali nemaju hibridi 4x4) Savrsen kada bi postojala PHEV varijanta sa 4x4, ali eto i TDI bih uzeo u obzir.
Ista stvar kao Kodiaq je i VW Tayron samo sto je skuplji od Skode 4-5k a a meni je ruzan nekako.
Nissan Xtrail PHEV 56k eur... Nemam iskustva, a jako mi je zanimljiv
BMW X3, X5, audi Q5, volvo Xc90, audi Q7, Mercedes GLC, GLE su mi iznad cjenovnog ranga i ne dolaze obzir... Kinezi mi se jos nisu dojmili niti jedan koji je na nasem trzistu...
Pomagajte savjetima, iskustvom... Moram rijesiti u naredna dva mjeseca