a kako objasnjavas to sto su svi mocniji muslimani imali harem...il je mozda vec objasnjeno al ne mogu da citam
Printable View
Ma ne postoji argument kojim bi mogao da opravda strahote koje rade Muslimani u ime Alaha
Niti ubistvo komsije zbog kokoske koja prelazi u vase dvoriste... ljudi imaju razlicite razloge. Najbolji covek koga poznajem i za kakvog sam mislila da ne postoji je Musliman iz Libana... a budala ima svuda...
Gaule, nije praksa žensko obrezivanje. Ni jedna muslimanka koju poznajem, nije se opredijelila za ovaj zahvat. Ja ti kažem da je to mala grupa ekstrema, koji za svoj stav nemaju uporište u islamskom učenju. Vanja... moj burazu, muslimani u ime Allaha, su počinili mnogo više dobrih djela.
Nadam se da ćeš svakog roditelja (ako se ikad sretneš nekad sa tim monstrumom) koji krene da povede svoju kćerkicu da joj urade ovo spriječiti svim silama.
Na stranu sva moguća vjerska uvjerenja i razlike, ovo je strašno i nema veze ko ga radi i zbog čega. Ovo se mora spriječiti, ako ima ičega ljuckog kod ovoga naroda.
I nevjerovatno mi je drago ako ovoga nema kod nas i ako ovi usamljeni slučajevi za koje sam čuo ostanu usamljeni i sve ovo ostane kao ružan običaj koji se ne dešava.
Ludo burazeru ludo ..hehe
Kad se vec pomenuto samo da navedem da je svjetska organizacija zdravlja prije par godina dala podatak da ima preko 140 miliona zena kojima je (ne)nasilno uradjena klitoridektomia a svakog dana se povecava za oko sest iljada slucajeva.
Nazalost to se i u Evropi povecava i samo je mali broj zemalja koje su to zakonski zabranile. Prema podacima iz 2005. g u Velikoj Britaniji je bilo 80 hiljada, Francuskoj 70, a u Italiji 35 hiljada.Ne tice se to samo muslimanki jer na primjer u Nigerjii, Keniji i Tanzaniji najvise obrezanih zena su upravo hrisćanke.
Има један рад на ту тему :
http://infoz.ffzg.hr/afric/MetodeII/LalicBiljana.pdf
https://forum.cdm.me/showthread.php?t=50625
Stara je to praksa - pomenuh je ođe. :)
1 - post thread.My specialty.
Мислим да се и овај филм бави том проблематиком :
http://www.imdb.com/title/tt0416991/
Kod muslimana obrezivanje muškaraca je obavezno. Jer po predaji direktnoj od Muhameda a.s. a i jedan ajet govori o tome. Da kada su Adem i Hava, ( Adam i Eva ) probali zabranjeni plod, ajet kaže, i njima se ukazaše stidna mjesta, koja su im skrivena bila: Kada je to Adem osjetio da ga tijelo ne sluša, on se je zakleo- tako mi Boga, odsjeći ću te. Na to ga je prekorio anđeo Džibril rekavši mu- zbog toga što si se zakleo u Boga, odsjeci samo vrh udne navlake. To je bio i zavjet dat Biblijskom Avramu, tako se je i Isus obrezao u 8-smi dan. Nesretni Pavle to izmijenio, on je bolje znao od Isusa, što je prava vjera. Hahahahahaha.
Bravo mudrače, samo je čudno to što danas nauka saznaje nešto da je istinito, što je Bog propisao prije 3000 godina. Smiješan si. Nije isti onaj koji ima jasno svijetlo i put kuda da ide i onaj koji tumara po mraku i spotiče se.
Nista bog nije propisao. Ljudi raznih naroda su sami otkrili dosta o medicini a nisu ni znali za Alaha, Hrista, Jahvu i ostale nevidljive nebeske figure. Kinezi su nekad imali najrazvijeniju medicinu na svijetu a religija im nije toliko fanaticka i iracionalna kao tvoja i Hriscanska, ustvari otkrica im nisu imala veze sa religijom i nikad nisu pokusavali da dokazu istinitost svoje religije pripisujuci joj naucna otkrica. To je tako nisko. Kad moras da lazes da bi sebe i druge ubijedio u nesto u sta tvrdis da vjerujes.
Ovdje jedini koji laže si ti. Kuran kaže: Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i zemlja bili jedna cjelina i da smo ih mi raskomadali, i da Mi proširujemo (TEORIJA BIG-BENA), I sunce i mjesec utvrđenim putanjama plove (ASTRONOMSKA ČINJENICA OTKRIVENA MNOGO KASNIJE OD KURANA). Ti kaskaj sa svojim ateizmom, a ja znam ono što ćeš sa takvim stavom da doživiš.
Ne, ne, pričaš nebuloze, ovakve činjenice nisu znali. Ako nađeš samo jedan ajet u suprotnosti sa naukom, ja ću priznati da Kuran nije od Boga. Ali ipak u tome nećeš uspjeti, jer je Bog rekao istinu koja ima važenje za sva vremena.
E j**i mi sve ako cu sad opet da citam cijelu knjigu da bi tebi nesto dokazao. Dosta je i jednom bilo. Fino me nasmijala knjiga, doduse bolja je od Biblije ali to pricam kao buduci pravnik jer sadrzi neka pravna nacela koja su mi interesantna iz tog istorijsko-pravnog aspekta.
A ne pricam nebuloze no ti je krivo sto nisi o tome informisan. Ali znali su za nebeska tijela i imali su cak modele planeta koje kruze oko Sunca. Rijec heliocentricno pocice od Grka koju su znali da Zemlja nije jedina planeta koja kruzi oko Sunca.
Evo ti interesantan tekst o tome ako znas engleski, vrijedi procitat. O samom covjeku koji je prvi dosao na tu ideju: http://en.wikipedia.org/wiki/Aristarchus_of_Samos