OK je to Sale, ali slika je sinoc na Arenama koje su prenosile ligu sampiona izgledala spljosteno. Pretpostavljam da su oni na izvoru imali 4:3 koji razvukli na 16:9 i takvog ga vama emitovali.
P.S. Zasto Eurosport 2 ne ide u 16:9 ?
Printable View
OK je to Sale, ali slika je sinoc na Arenama koje su prenosile ligu sampiona izgledala spljosteno. Pretpostavljam da su oni na izvoru imali 4:3 koji razvukli na 16:9 i takvog ga vama emitovali.
P.S. Zasto Eurosport 2 ne ide u 16:9 ?
Bice provjereno.
update: provjerio sam i ako sve setujete kako treba, nema crnih linija, a ni zbijene slike. Odradite kao sto sam vec napisao i evo par screenshotova.
http://www.tvcalculator.com/
proracunajte sami :)
Nismo se razumjeli... Ako je u pitanju HD Ready Tv spojen HDMI kablom i odabranom HDrezoluciom (720p ili 1080i) odabrao "Normalno" ili "razvuceno" isto se hvata kada su u pitanju kanali koji emituju u 16:9 formatu, za ove koji idu 4:3 da bi dobili sliku preko cijelog panela treba izabrati "razvuceno". Kod Arena u pitanju je nesto drugo.Oni definitifno u etar idu sa 16:9 formatu, ali vecina materijala koji emituju je na izvoru 4:3 i oni ga u svojoj tehnici prilagodjavaju za emitovanje za 16:9 i zato su likovi neprirodne geometrije, a tek mogu zamisliti to grdilo na CRT ekranima. Kad su u pitanju CRT televizori svi kanali koji idu u 16:9 na 4:3 CRT ekranima ce ici sa prugama dolje i gore(vijesti, arene...)
Tacno tako. Tu mi ne mozemo nista da uradimo. Stavljeno je 16:9 automatic na onim kanalima koji vecinom emituju 16:9, pa ce sami TV prijemnici to da interpretiraju. Ja sam samo preporucio kako podesiti da sve to (16:9, 4:3, SD, HD) izgleda kako treba na widescreen TV prijemnicima.
Jesi li registrovan ? Ako nisi, uradi to na https://www.t-com.me/myphone/?action=register
Trazit ce ti broj telefona, email i JMBG
Povezi na HDMI.
@fotograf
Username je broj telefona. Ako si zaboravio lozinku klikni ovdje https://www.t-com.me/myphone/?action=forgottenPass
Korisnik sam mini paketa (extra trio mini), a kad udjem u extra-tv pakete tamo pise da je trenutno aktivan start paket, koji niti sam startovao niti ga imam. Imam samo dodatne pakete koji su aktivirani 5 sedmica. Je li to tako treba da pise?
Imam vas internet, Extra i telefon, ali kad sam danas zvao call centar receno mi je da nemam trio paket. Kako je to moguce?
Kad imas sve, moras da odes u T-com da objedinis u EXTRA TRIO paket
da nezna neko koji je razlog zasto nije mogla da se gleda utakmica atletiko m. - seltik na tv b92, ako ni jedna domaca televizija ne prenosi ligu evrope?
Sale imas PM
Ne, imam T-Mobile :p
Prije uzeh da gledam Inter-Roma i ono je katastrofa.Kao da igraju neki mali zdepasti patuljci sa jedno 20 kg viska,a kad je npr slobodni sa 30 m nema sanse da vidis ovoga sto ga izvodi.Uradih ovo sto je Sale savjetovao,stavio sam ovu definiciju sirokog ekrana i ovo razvuceno i sad je bolje dosta ali opet to nije to i na kraju krajeva nije citava slika.Moze li neko da objasni sto se to desilo sa Arenom jer ranije nije bilo ovakvih smetnji,kanali su bili ok?
Mozete li ostaviti ovaj Cinemax u osnovnu ponudu?Hvala
Naravno da ne moze, jer je dio HBO premium paketa.
Sale, postoji li mogućnost da se arene vrate na 4:3, jer je ovo katastrofa, pa čak i na widescreen prijemnicima?
Pa dje je onda HBO Digital???
Kad gledam Vijesti i Arene moram da mijenjam u opcije HD signal, a kad gledam ostale kanale vracam na 4:3.. Jednostavnije je bilo da se deformise signal na tih 5 kanala u 4:3 bez ovih crnih linija kao sto je bilo do prije nekih mjesec dana i niko se nije bunio..