Sto je bruka, predlozen je pritvor, e sad sto sud nije prihvatio, razlog vise za veting
Printable View
Sto je bruka, predlozen je pritvor, e sad sto sud nije prihvatio, razlog vise za veting
normalno da je bruka. prave pompu svaki put. da nije neko osudjen? oduzeta imovina? vesna medenica se sprda sa svima, doslovno joj ništa ne mogu. još sad prešla na tvoju stranu, pa je štite. jes veting po modelu snsa će pomoć.
pedjolino je slobodan, sve ono od juče je nebitno. on je takva ličnost da ga 1% ne dotiče sve ono, potpisujem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Olos
MUP traži ispitivanje dostojnosti advokata Damira Lekića zbog izjava o seksualnom zlostavljanju djece
https://www.cdm.me/hronika/operativn...vljanju-djece/
Previše je to za njega, on može za sendvič da istroluje
Ček neka se konsultuje...
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
jasno. nisam pravnik, meni je i pritvor neka vrste kazne. :joy:
laički stvarno mislim da je sramota ovakav ribolov. privedeš ga radi javnosti, da narod misli kako se eto nešto dešava. i onda idemo puštanje idući dan. za nedelju dana se ovoga niko neće sjećati.
Informativno samo, nije Ivan sin pokojnog Miška Vukovića nego bratanić. Miškova djeca nisu u politiku (pametan izbor svakako=.
Znaš li ti uopšte što je veting, čemu služi i kad i kako se koristi?
A ponadah se da drugačije percipirate veting, a vi bi da ga koristite jer vam se ne sviđa kako sudija sudi. Ehh tako mi vašeg dojma demokratije i pravde.
Ne sjećaju se ljudi mnogo toga.
Mnogi koji imaju toliko povjerenja u tužilaštvo su izgleda brzo Krstoviće zaboravili. Ja godinama ovdje pričam da je najveći problem našeg sistema nesposobno tužilaštvo, a ne sudstvo. O policiji tek da ne pričamo. Ljudi koji treba istragu da vode to ne umiju da urade. Da prikupe dokaze ne umiju, da sastave optužnicu isto tako ne umiju. Jer u tužilaštvo u najvećem broju slučajeva idu ljudi koji ne znaju đe će sa sobom. Jedan od glavnih razloga zbog kojih uopšte imamo predmete formirane je što sudije za istragu imaju posla preko glave pa potvrđuju svakakve optužnice jer su u fazonu "muko moja pređi na drugoga", jer znaju da kad je jednom potvrde više nije njihov problem. Onda tužilaštvo pokupi pozitivne poene i povjerenje javnosti, a kad sud na kraju donese oslobađajuću presudu usljed nedostatka dokaza, narod pljuje po sudu jer ne zna šta se desilo. Zato ne smijete da zaboravite Krstoviće. Jer će tako da prođu mnogi trenutni i budući predmeti. Pa većinu ovoga što danas imamo ne bismo imali da nije bilo Sky prepiski, a za to nije naše tužilaštvo zaslužno ni najmanje.
A kako da umiju kad im se godinama govorilo kako da odrade stvari hahaahha sad ocekujete nesto.
uzivajte u posledicama.
Шта значи ветинг обичном грађанину Црне Горе?
Ja ću ti odmah reći da nema. Da postoji potreba za vetingom EU bi nam tražila veting. A ne traže. O potrebi za vetingom pričaju ljudi koji ne znaju ništa o tome nego su čuli tamo negdje da to treba, pa se prave pametni, i ljudi koji bi da skrenu Crnu Goru sa EU puta. Mi treba do 2028. godine da uđemo u EU. Što znači da već 2026, eventualno 2027. godine treba da se zatvore sva poglavlja, da se sastavi ugovor o pristupanju i da se sprovedu ostale pripremne radnje. Kad bi se ušlo u priču o vetingu, to bi bio proces koji ne bi mogao da se završi ni za narednih pet godina, što znači da poglavlje 23 ne bi moglo da se zatvori dok se ne završi veting. Što znači nema ulaska u EU narednih 5-10 godina!
A što je istina? Istina je da mi imamo 1001 mehanizam za provjeru sudija i tužilaca i svih funkcionera u državi. I ništa od toga ne funkcioniše kako treba, jer političarima nije u interesu da institucije budu nezavisne i da rade svoj posao onako kako treba, bez uticaja raznih partijskih interesa. Pa umjesto da oslobode institucije i puste ih da rade, oni samo gledaju kako da ih zarobe, a narodu plasiraju neku priču o vetingu u pravosuđu u državi od 600.000 stanovnika gdje svi svakoga znaju.
Politicarima na vlasti je u interesu da institucije budu zavisne od prethodne vlasti, pa ne preduzimaju nista. Jesam li dobro razumio?
Velis da ih pustimo da rade, jedino da si sad pao s Marsa pa ne znas ko je odlucivao o izboru sudija i na osnovu kojih kriterijuma, kako je tekao sam postupak, ko je bio u savjetu i ko je predsjedavao istim.
Kakvi kadrovi takve odluke.
ta priča kriv je dps a ovi 5 godina jašu više ne pije vodu. imali su kolko oćeš šansi naprave pomake u nekim stvarima oni nisu. pa više štetnih i loših zakona su oni donijeli no dps takav kakav je bio. to je ka priča ovog stojovića iz esa. dps kriv za sve a on bio dpsovac svo to vrijeme kada su ovi svašta radili. [emoji1782]
Nisi.
Nisam pričao o sudijama nego o mehanizmima kontrole rada sudija, njihovog životnog stila itd.
Da ne bi slučajno objasnio tu opravdanost i obrazložio zašto se ista svrha ne može postići manje represivnim mjerama, kao što zakon nalaže?
Je li se javljao Guzičko i zašto nije...?Hvala.