Meni se enterijer sviđa, dobro je ispao mix W212 i E60. Mogli su da ne kopiraju Volvo rucicu mjenjaca.
Printable View
Meni se enterijer sviđa, dobro je ispao mix W212 i E60. Mogli su da ne kopiraju Volvo rucicu mjenjaca.
Cekaj, pa koliko kosta odje kod nas novi sa nekom normalnom opremom znash li??
Ne interesuje me koliko ga ti "mozes nac' u usa", nego jel bio ko u salon i pitao?
Napisao je vec neko komentar tamo da je nov bio 80k prije jedno pola godine godinu
Oko 50 000 kod nas.
Ovaj gore nikad nije kostao 80 000, pogledaj rege.
dugujem reputaciju!
Poceo sam da ga lajkam:
http://images.thecarconnection.com/m...00359722_m.jpg
http://images.thecarconnection.com/m...00359719_m.jpg
Unutra, still uzas:
http://images.thecarconnection.com/m...00359741_m.jpg
Dobra ova Kia.
Meni se svidja ovaj facelift, jer mi je vecina Lexusa do sada izgledala previse pitomo... I jos u nekoj boji da ovaj chrome grill dodje do izrazaja. Bombo-naaaaaa
Svidja mi se sto polako napreduju, sad im makar motor ima vise od 5-6 krava
http://files.myopera.com/Tamil/album...for%20Sale.jpg
A i moze sad makar mozes vozit dvoje troje, prije nisi mogao
http://www.picturexone.com/wp-conten...camry_bike.jpg
Evo ga, objasnio opet:
http://img6.imagebanana.com/img/lwpxdj02/Screen001.JPG
30 sec brzi od R8 V10, 10 od Zonde F, 14 od Carrere GT, 26 od Murcielaga LP640. http://www.car-caffe.com/forum/image...es/smile06.gif http://www.car-caffe.com/forum/image...es/smile06.gif http://www.car-caffe.com/forum/image...es/smile06.gif http://www.car-caffe.com/forum/image...es/smile06.gif
Normalne Bridgestone gume, znaci potpuno stock, samo sto je imao rollbar. Bez njega bi bio jos brzi.
Sent from my Nokia E7 using Nokia Browser!
LFA
Nürburgring Package
The package features an extra 7 kW (10 bhp) from its V10 engine, bringing the total to 419 kW (562 bhp). It also features a re-calibrated transmission with gear shifts made faster by 0.05 seconds, a front splitter, stiffer and more adjustable suspension, lightweight alloy wheels coated in track rubber, aerodynamic canards at the sides of the front bumper, and a large fixed rear wing.[64][66]
The LFA with the Nürburgring Package is a competition-focused variant, and will be available in four exterior colors, namely glossy black, matte black, orange, and whitest white.[66] The production totals are to be included in the 500-unit total LFA planned build cycle,[7] and will be limited to a 50-unit run.
Redizajniran tj upgrade model, poput M3 CSL
Ali impresivno, jel'?
Naravno, samo 3 sekunde sporiji od Gumperta...
Oće li se u SAD prodavat kao Toyota ili Scion? Ima jedan bijeli IQ u Bar...
bio sam u toyotin salon, da vidim lexusa ct200h.. izlozbeni primjerak ima full sportpaket.. nemam rijeci koje bi opisale moje odusevljenje.. alcantara, centralna konzola, ijaooo, morate poc da vidite kakav je.
Ja kada sam htjeo da ga vidim rekli su da jos nije otvoren taj dio gdje je Lexus... Mada to nije bilo skoro :D
Ali su imali cjenovnik koji mi jos uvijek stoji:
CT200h (standardni paket) - 26 600
CT200h (FINESSE) - 27 500
CT200h (SPORT) - 29 000
CT200h (SPORT PREMIUM) - 31 200
CT200h (SPORT LUXURY PREMIUM) - 37 200
Zna li ko koliko kosta nova baterija za ove hibride? :)
ovaj sto sam ja gledao je 29.000, tj 28000 sa popustom..
ima alcantaru, komande na volan, duplu dig. klimu, senzore naprijed nzad, kameru za voznju pozadi, navigaciju, dvd/mp3, zatamnjena stakla, 17'' alu felne.. ma sve ima. ne znam kakva je to cijena od 37.000e, sto taj onda ima..
Sport Premium (dodatno na SPORT)
Kozna sjedista
Grejaci prednjih sjedista
Kisni senzor
Sistem za otvaranje i zakljucavanje vrata bez koriscenja kljuca (Smart entry)
Luxury Premium (dodatno na SPORT PREMIUM)
Prednja svijetla sa LED diodama i automatskim dugim svijetlima
Prednji i zadnji parking senzori
Elektrosno podesiva sjedistva presvucena kozom i grejacima sjedista
Navigacioni sistem
Mark Levinson audio sistem, sa 13 zvucnika (DVD citac)
Alarm
Privacy glass
Sta god da ima, ne isplati se :D
e ovaj u salonu je imao i prednje i zadnje parking senzore, i podesive siceve, ali ALCANTARA (bolje od koze) i grijace, i navi, i alarm, i privacy glass (zatamnjena stakla) i sve to za 28.000e
double photobomber
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...94595087_n.jpg
Gledam danas one Lexuse, uopste nisu smanjili cijenu.
Hm, hm, i bah.. Slazem se donekle, ali, pored svih dzidza koje auto ima, (sijedao sam u njega), sjajne zavrshne obrade, tehnologije, (shto bi se reklo "spuchen" za 10), ima jedna stvar koja sve to prilichno obesmishljava, -prostor u autu mi je naprosto premali (za te pare), ako moze tako da se kaze.
Za 28/9 hiljada, koliko je onaj ct200h, RAV-a sa svom opremom na svijet, a moz crnogorsko unutra..
ali kazu mi da potrosnja nije ni blizu 3.8 kao sto pise.. Tek tamo oko 5/6 gradske.
E, a ko ti kaze?
Ma nemoj?! Chu ne smijem, rofl, a shto, da ih ne boli?! :p
Naravno da smijem i da mogu, i to veoma jednostavno, i bez da se mnogo ustruchavam :p. Isto kao shto je JC poredio Yetija sa svim onim autima. Cijena mi daje pravo da ga poredim sa bilo chim u tom price range-u.
U kom od dva pomenuta auta je, bezbjednije, prostranije (samim tim i udobnije, pa neka alkantra), koje je od ova dva, za nashe puteve i uslove bolje auto, koji auto je svestraniji? (rav za ove pare naravno da je 4x4). Kojim od ova dva auta smijesh preko rupe ili lezeceg bez mnogo nervoze. Onda onaj gepek ct-a je jako mali, da li zbog baterija, ili chega vec, nije ni vazno, uglavnom, hatch od 30k bez gepeka!!!??? Da sumiram, auto poput ct-a je totalno besmislen po ovoj cijeni, da je oko 22-23 tisuce, pa ajde, ovako, shishti ct.. Upravo otud, zbog besmislenosti cijene, je i ovo poredjenje.
Ja znam da tebe fascinira shto je u ct-u "zadnji OS" koji postoji, ali to, nazalost, ne znachi ama bash nishta. Jako je jednostavno, -onaj, i onoliki auto za 30k eura, GTFO. (A znam da nikad ne bi dao ni 20 za onako neshto, a ne 30, no ne za'ebaj.)
Potpisujem svaku riječ Nexus, jednostavno nema što više da se doda :)
Idemo redom. CT je kompaktni luksuzni hibrid, radjen na najbolji moguci nacin. RAV4 je SUV kompaktne klase, radjen solidno.
CT treba da uporedis sa...nemam s cime da ga uporedim, ali ajde, Volvo C30 recimo. RAV4 sa Yetijem, Tiguanom...
Bezbjednije? Isto. Prostranije? RAV. Udobnije? Lexus. Za nase puteve? Tenk? Svestraniji? RAV. Preko rupe? RAV-a. Gepek? RAV. 30 000 eura? Da.
Lexus CT kupuju ljudi kojima interesuje hibridni kompakt. Njega ne kupuju oni kojima je potreban velik gepek, ni da voze 100 na sat preko rupa, ni svestranost. Lifestyle ljudi. A kao sto vidis, kod nas nema takvih, niko se nije usudio da da te pare za njega. Pa ni za ISd.
Pisljivi Golf VI sa istom opremom kosta oko 35 000 eura. A i dalje dobijes Golfa, dizla. Ovo je hybrid. Sano taj pogon dize vrijednost za nekih 3000 eura, minimum.
Kad smo kod Golfa, sto da kazemo seljoberima koji kupuju Golfa a ne Tiguana? Golf sa dobrom opremom kosta isto kao Tiguan sa malo manje opreme.
Mene sad ovdje ne zanima RAV. Nisu ista klasa. Pa ako hocemo tako, onda zasto ga ne uporedis sa SangYong Korando? Pa Korando je veci od RAV-a, ima vise mjesta, udobniji, a cijena im je tu negdje. Uporedi sad i Lexusa sa Korandom.
Uporedi ga sa Roomsterom. Ili sa Daciom Logan MCV. I jedan i drugi imaju vise mjesta od RAV-a, a kostaju duplo manje.
Kazes, kad bi vrijedio 22-23 tisuce? Pa jbg, nadji mi jednog kompakta te klase sa tom opremom koji kosta ispod 30000. A nijedan od njih nije hybrid. I nijedan od njih nije LEXUS.
Koliko je Auris hybrid? Njega si zaboravio? A Prius Hybrid? I njega? Prius je oko 25 000. Dobijes ruzan auto sa bolesnom obradom. Jos 2-3000 i dobijes LEXUS.
Za nase puteve - hah, vidio sam danas jedan auto za nase puteve, LC V8D. Oces li njega? Da, taman mozes da vozis preko drugih auta. Po tebi, jedini auto koji valjda kod nas je neki tezak SUV sa puno mjesta. Pa koji klinac si vozio TS-a onda? Sto nisi uzeo RAV-a i da pocines?
Kad smo kod TS-a, kreten je veceras oko 9 upalio LIFT kod Vectre i neki starac mu je fukao sve po spisku.
Ja bih vozio CT, rado. Bez ikakvih problema, ali ti znas da me ne zanimaju mali automobili.
Ti si me jedan dan vozio do Efela da vidimo to cudo nevidjeno. Auto je bio pun sperme, tvoje. Pokazao sam ti neke detalje koje nisi vidio kod drugih auta.
I sad ti je taj auto useless?
Ajde, budi realan, i reci nam, svima: A3 2.0 TDI u fulu, ili Golf VI 2.0 TDI u fulu, ili C30 d u fulu...ili njega u fulu?
I mean, how many more do you want?
A ja potpisujem svaku riječ Fabie....Tek sada nema što da se doda...
CT-a nisam vozio ali jesam Priusa, nekoliko njih, ukupno mjesec dana (oko mjesec dana). Ako ga vozis kao svako drugo auto, nece da bude ekonomican. Da bi bio ekonomican treba da ga vozis precizno, da vozis sto vise 'na motorno' jer tada puni baterije. Ako ga vozis udiotski, zna da potrosi mnogo.
Rofl, za razliku od tebe, da ne idemo redom, jer nema potrebe, dovoljno je ovo iznad, a prije nego odgovorim, da naglasim, apsolutno me boli, i za jednog, i za drugog! (E sad mozemo dalje :p)
Drugo, mogu sve shto je u tom cjenovnom okviru da poredim, (a kao shto vidjesmo cijena onog ct-a nije 27k, vec 29.440 eura), iz prostog razloga jer ova tvoja fraza (eto je quotovana gore) ne znachi ama bash nishta do najgoreg marketinshkog trash talk-a. Ako nam ti objasnish, shta je, i chemu zapravo sluzi -"Hibridni Kompakt"- Ja cu tebi da kupim istog! Shto se mene tiche, to je drugo ime za crap, tj. to je wonna be neshto, a nije se sasvim sigurno shta.. - Je li family hatch, nije to, beskrajno je skup; je li premium hatch, nije ni to, jer prostora nema previshe ni unutra, ni u gepeku. Pa shta je onda?! To je -pointless show off hatch, koji koshta 30k, a jedino sa chim mozesh da se showoff-ujesh tu, je da si dao 30k za hatch koji to nije, nego hibridni kompakt. rofl rofl rofl rofl rofl
Kad kupish wrc sti, gti, ili shto slichno, tu se zna, -vidi koliki mi je, i kako je mocan, (da ne otvaram polemiku o tome, to je druga pricha, ali je makar "ljudska pricha"). A ovdje se showoffujesh sa -Vidi kako me majka lijepo zacheshljala, najpametniji sam u razredu, imam enejt za zadnjim OS-om. (How retarded is that!? Ako ti ovo JC ne kaze za ct-a, u shto god ocesh, rofl)
I btw, nije ct udobniji nikako, ali nikako, jer chim nemash prostora na pretek, tu pricha o premiumu i udobnosti prestaje.
Ne ne, i ne. Ne mozes da uporedis sve sto je u tom cjenovnom okviru. I mean, mozes, ali to je glupo. Cijenovni rang ne znaci nista. Po tvojoj teoriji, onoga LC-a danas mozemo da uporedimo sa Nissanom GTR, sa Ariel Atom-om, sa Mercedesom Aksor, sa dva Iveca Daily...? Jel? I onda kazes zeni, razmisljam da li da uzmem LC V8D ili GTR, pa i jedan i drugi imaju 4X4, xenone... (You'll actually be able to say to your wife, shall we take the Interceptor tonight darling?).
Ne. Postoje 2 stvari. Klasa automobila i svijet (svijet automobila) kome su namjenjeni, i postoje kupci i njihove potrebe.
RAV4 kupuju oni kojima je potreban kompakt SUV a koji su pri kupovini dali odjeb Tiguanu, CRV-u, ix35-ici...najcesce zene koje imaju djecu, unutra je prljavo, plazma, mlijeko, zuti pampersi...
CT-a kupuju ljudi koji nisu zadovoljni Priusom, ful pedantni ljudi koji nemaju djecu, vole tehnologiju, vole kvalitet, preciznost, udobnost, tisinu, premium...
Hatchevi nisu napravljeni za porodicu. Za porodicu imas family sedans (Avensis, Mazda 6, Accord, Altima...).
Ovo je premium hatch. To sto nema prostora ne znaci da nije premium. Premium ne znaci prostor. Premium je nesto drugo. e39 je premium, ali nema prostora unutra. Sto sad da kazemo, nije premium? Ne naravno.
Golf VI ima malo vise prostora unutra. Ne mozes ga dobit sa hybridnim pogonom, ali sa ovom opremom bi bio preko 40 000.
I sto je to? GOLF!!!
Ovo je, ovo je LEXUS!!!
Objasnio sam ti gore, premium ne znaci prostor, tj. komfor.