Originally Posted by
zvoncica
Evo ti odmah!
Ja volim teletinu ali moze i svinjski kare.
Uzmesh komad chiste mekshine, dobro istucati tuchkom za meso, ali paziti da se ne pocijepa, rastanjiti dobro, osoliti (ne previshe,moze i malko vegete), mrvu bibera.
Staviti izmrvljenoga, punomasnga slanog sira (ne trapista, nego domaceg) na meso i zamotati ga u rolnu kao palacinku (kolichinu sira birash prema velichini komada mesa, i nemoj ga bash shtedjet) a onda krajeve kaziprstom gurnuti unutra u rolnu. (izgleda kao valjak) vodish rachuna da budu iste velichine svi komadi, i shto su deblji popeci, ljepshi su!
E ja volim kad po njima pospem malko sushenog pershuna, ali nije obavezno.
Umutiti jaje dobro (kao za kolache da bude gusto), osoliti ga obavezno, popek uvaljati dobro u brashno, pa u umuceno jaje, pa opet u brashno, pa u jaje (ljepshi je kad se 2 puta uvalja), spustiti u fritezu, a ako je nemash, onda u neku posudu sa dosta ulja jer tako ce se najbolje isprziti i ravnomjerno ce biti przen. Ne treba ulje da bude prevrelo, sagorece ti jaje, a unutra ce polpek biti ziv, nego da se krchka u ulju na laganijoj vatri...oko 5 minuta, otprilike!
To je prelijepo (ko ima jak zeludac), ali ja pravim sve to isto samo stavim shunku i trapist, i to se onda ne zove polpek ( i przim kao na roshtilju, bez jaja, samo chisto meso):D